17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, не значи, че въобще не учи! По тия учебници никой нищо не може да научи, толкова са безумни. Омръзнало ми е да ги купувам в началото на учебната година и в края да виждам, че не са отваряни изобщо поради пълна нечетивност. С една тетрадка е в пъти по-добре- учителите преподават, водят си записки и така всичко е наред.

Защо ги няма в електронен формат ?

Абее, какво са 400 лева?! Като слушам как безработни хора всеки ден търкали по 4-5 талончета, то 400 лева са им разходите по талончета за няма и седмица, бе! Стига сте мрънкали за щяло и нещяло.. 400 лева са ми цигарите за месец и половина.

Де го министърчето да се изока, че раждаемостта спадала заради високото образование? И да каже как с две средни заплати се издържат двама ученика. Учебници, помагала, дрехи, обувки, храна, курсове, спорт и джобни. Ако децата имат заложби включваме и пеене/рисуване/музикален инструмент. По последни данни всичко гореизброено е с пари.

Какво се оплакваме ся? Ей го опуленият министър каза да правим деца, щото нямаме пари за учебници. Действайте :)

А НЯКОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА КАЗВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ОБРАЗОВАНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

Вие редактор имате ли?Статията Ви е безумна!Финалът е потресаващ!

Що, колко плащаш за учител?

На мен сметката с ДО 150 за ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ не ми излиза. По груба сметка са 10 предмета и 2 езика ,което прави по не повече от 14 лв за предмет ( учебник +помагало+учебни тертрадки+материали). НЕВЪЗМОЖНО! Нали уж щяха да глобяват за фалшиви новини?

Толкова много предмети. Децата учат ненужни неща, по-добре да ги направят профилирани. Трябва да дадат възможност на децата, да направят избор кой предмет искат да учат. Системата в България е толкова объркана, и натоварваща не само децата а и родителите.

Да го духат бедните,ние в парламента си направихме заплатите от 1-ви септември по 5 000 лв на калпак,а и нашите деца учат в чужбина и изобщо не ни интересува,че вие нямате пари за учебници и за децата си...

Ми като не могат до го научат в училище плащам на частен.

Сметките излизат така, че ако не взимате 2000 лева заплата не си и помисляйте за деца. 30 години финансов геноцид

Плащам веднъж с ежемесечните удръжки от заплатата ми, които не са никак малко, защото имам "привилегията" да работя на светло и да ме осигуряват на всяка стотинка, която получавам и втори път за допълнителни уроци и курсове....

А за какво са им на гимназистите учебници? Те нито ги ползват, нито пък знаят да четат и смятат. Излишни разходи.

200-300 лева учебници, 300 лева униформа, 200 лева раница помагала спортен екип. Дотук сметката за 1 дете около 800 лева. Някои хора нямат и на месец такъв доход. Затова е отрицателен прирастът в България, но и никой не се интересува от това. Жалко.

Мама и тати цяло лято маат сиртаки в Гърция, меткат гюбеци в Турция а 100лв. за учебници били много. Баси, в таверната 100 евра мама и тати за нищо ги нямат а в книжарницата за книги зор голям. Проста измет.

Пропуснала си разходите за дрога и къркачка. А те са най-сериозни.

Последното изречение е доста неправилно. Това че някой няма да си купи учебниците не значи, че няма да учи, а това, че си купи учебниците не значи, че ще е цъфнал и възал.... но ще е така, докато не въведат електронните учебници. Но както се видя, има голям отпор, обявявайки ги като не-алтернатива на книжните. И какво им не неалтернативното не разбрах - че някое издателство няма да се нагуши за продажбата им ли? Между другото има и друг вариант на практикуване - да си преснимат децата учебниците, както ние правихме в университета. Разбира се, против правилата е, но на кой му пука, като ще спести 200 лева за учебници.

А според законодателството ни образованието е задължително до навършване на 16 години и БЕЗПЛАТНО....

Якото дране продължава! Да се дере до кокал..... Никаква жалост за блеещите овце...

До 16 г. са 7-ми клас. И учебниците дотогава са безплатни. Това, че винаги има допълнителни помагала и тетрадки за писане, е отделен въпрос.

незнам аз като гимназист изкарах с една тетрадка сега си програмирам дори и без тетрадка... а ако имам нужда от обучение си плащам.... но най безценно е самообучението, от него най много съм научил...

На шестнадесет години са в 10-ти клас

Ей, мърморковци! Не ви е солено да купите на детето телефон за 1000 лева, солено ви е да дадете 400 лева за учебници, тетрадки и анцунг.

за 9-ти клас излизат 304лв; учебниците са м/у 9 до 17лв; тетрадки, чертожни и др., англ.език 35лв, руски - още не знам...НО цифрата ми е вярна...и няма втора употреба, защото са по новата програма...късметлии...аман от смени на програми - защо???? за печатниците ли, или за тия дето ги пишат???

Скъпо ...глупости на търкалета ! Не могат да купят учебници за 300 лв , но купуват на изплащане телефони за по около 1500 лв ...... :((((( Накъде отива тази нация????

1000 лв. вече не са пари. Тежко и горко на тези без пари.

Щерка ми завърши тази година престижна столична езикова гимназия. В началото на последната година, чакам да иска пари за учебници, тя - не. Попитах кога ще си купува учебници, тя ми каза, че няма такова намерение. Накрая завърши със златен медал.

че си пестил от учебници по математика :).

че си пестил от учебници по математика :).

Добре бе - учебниците скъпи, но ги купувате. Смартфоните им по-скъпи от компютрите, но купувате и двете, Дедо Боже от Банкя непрекъснато мрънка, че давал все повече пари за образованието... И накрая - след 12-ти клас излизат по-неграмотни и с по-ниска обща култура отколкото средностатистически тройкаджия по времето на гадния соц. Що така бе?

Твърдиш, че може да чете и да пише, а също и да брои до 10? Невероятно! :))

Редовната смяна на програмите е за да няма втора употреба,а да се купуват нови. По същата причина няма и електронни учебници.

''Случайно'' сте забравили да включите коментарите към статията започваща с въпроса:''Какво е нужно за да направиш отличник в България?'' и завършваща с отговор активен бутон за бързи кредити. Не това ви дело се нуждае от коментиране ,но все пак...

А някой сети ли се да си прати отрочето да побачка малко през ваканцията ,работа колкото щеш ,или всички им купиха нови телефони ,мотори и коли на по големите и ги пратиха на Слънчака да купонясват и сега реват ,че учебниците били 300 лв.

Да си пуснеш едно модулче със запетайки и тирета, та дано се самообучиш къде се поставят.