Коментари - Соня Йончева със забрана да пее в Австрия заради бременността | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към "Не е вярно", Г-жо, по-тъпо сравнение между оперното пеене и "мениджърстването" не мога да си представя. При оперното пеене звукът се извлича чрез диафрагмено дишане. Непрекъснато се променя налягането в коремната кухина и в следствие на това вътрешните органи (вкл. детеродните) се движат непрекъснато. Е, това не е ли риск за бременността? И това е с часове. Аман от разбирачи и критикари!

Много добре си спомням, че навремето една моя приятелка беше питала доктора дали може да отиде на екскурзия с кораб като бременна и той беше отговорил, че бременността не е болест. Но все пак всичко е индивидуално, а и щом има такъв закон в Австрия, значи има защо...

Бременността е по важна, след раждането да пее колкото иска

В Австрия наистина не ти остават избор като в България дали да продължиш да работиш в осемте седмици преди раждането или не. Дори и когато се чувства прекрасно жената и иска да продължи, тази възможност не съществува. При мен конкретно - деактивираха ми автоматично потребителските права във всички системи и премахнаха имейлите от блекбърито. По това време все още имаше блекбърита :)

Ама къде е април, къде е есента, къде са 8-те седмици...

Ако бяхте прочели статията щяхте да разберете, че фестивала, в който не може да участва е през юли и август.

Безпроблемна бременност, леко раждане и здраво бебче! Това са най-хубавите моменти в живота на всяка жена. Привилегия е да живееш в общност ,където се отнасят с грижа и уважение към това. Ценете го!

хорате те пазят ти като си безрасъдна

лични съм виждал по време на социализма бременни жени на съботник. Ама гледай - 30 години минаха и още продават по нещо от тогава...

Цивилизована страна.

Правилно.

Това са пълни глупости! Всичко е индивидуално! Аз съм на 45, бременна с първо дете, 7ми месец и се чувствам прекрасно! Ходя на работа (с колело!) и планирам да ходя до 4 седмици преди термина (както е по закон, тук, където живея). Мога да слизам по стълби без проблем, но се задъхвам при качване, затова ползвам асансьора. Освен това "ограничение", абсолютноо нищо не ми пречи да продължа да работя, както досега! Едва ли пеенето е физически (или емоционално, психологически) по-натоварено от научната, инженерна и мениджърска работа, която извършвам... Разбира се, че трябва да има официална законова защита на бъдещите майки, но ако всичко е наред (според лекарите!), не бива да се ограничават изкуствено! Гледайки коментарите дотук, моят ще взриви закостенелите "моралисти" в България, затова няма да си правя дори труда да ги чета, не си мислете, че можете да ме засегнете! А и какъв човек би искал да стресира бременна жена... Не добър, почтен и морален със сигурност.... Плюйте си на воля, аз повече няма да чета под тази статия!

И какво общо има названието "моралисти" с това, за което пишеш, та го употребяваш? Единственият , който "морализатерства" тук, си ти. Така че ако четеш- четеш, ако не щеш - да не прочетеш , но ще ти кажа , че си тъпа гъска с функционална неграмотност да разбира прочетеното. А също и сама да се изразява.

Първите 7 месеца бях покачила само 2 килограма, а след това... даже бях подпухнала Не можех да спя, да легна на нито една страна. Така, че по-леко за състояние, което не познавате. За да има такъв закон означава, че има такова състояние, което не позволява да живеете както преди.

Отделно за вас пеенето, репетициите са едно нищо, а вашата инженерна работа е нещо? Колко са добрите оперни певици и колко инженерите като вас? Засрамете се! Аз не мисля, че вашата работа е по-тежка от работата на оперната певица. А и на 45 години сте вече, време е да пораснете и разберете, че има и по-трудна работа от вашата.

Нещо май сте стресирана от госпожо. Иначе за каквоги пишете тия излияния, та ѝ се правите на велика.

Определено пеенето е по-натоварващо от мениджърската работа. Казвам от опит, понеже съм менажерка, но и пея с една група веднъж в седмицата.

съм сигурна, че сте мъж и трол