Супер чаровник играе Сам Ваймс в "Стражата", сериал вдъхновен от Тери Пратчет

В тази версия лорд Ветинари е жена, а Веселка Дребнодупе е трансджендър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е гавра с творчеството на Пратчет. Добре че той не доживя да види какви са ги натворили "съвременните режисьори", които изобщо не са се притеснили от факта че всеки един герой от света на диска си има ясен образ, познат от илюстрациите в книгите.

Да ти се обърне кажгодето ...

От прочетеното за тоя сериал, става ясно че туй е някаква арабска ПРОПАГАНДА на турската Истанбулска Конвенция за педдерази, и турците са намерили някаквъв ПРЕДАТЕЛ. който да им помага да завземат чужди държави... В случая, Предателя искал да вземе властта в града, чрез турсктеи ШПИОНИ.. САЩ е пълен боклук.. Някаквиа индийка от Инция е дала ПОДКУП да стане Вице- президент на САЩ... А някаква туркиня- Херо Мустафа в дала подкуп на предател- чиновник, за да я направят Посланик на САЩ в България.

Донякъде сте прав/а, но например в едно от нещата, за което сте в грешка е - Херо Мустафа. Тя не е туркиня, а 100%-това кюрдка.

Този сериал си е пълен боклук! За каква добра игра ми приказвате!? Тотална гавра с Тери Пратчет. Позор

защо посегнаха на Тери?!

Сериалът е тотална политкорекстна боза . След 15 мин. гледане просто не издържаш от насила натрапените клишета и внушения в съзвучие новите виждания в Холивуд.

Джендър неутрална пародия с полит. коректна история.Това нещо може да го пишат като каквото искат, но това не е Пратчет.

Ще си остана с прекрасните книги. В Добри поличби също бяха вкарали гей елемент, но беше търпимо. Тук изглежда нереално woke.

В "Добри поличби" се ядваше, защото там има демон-хедонист, за когото нищо не е порочно и няма никакви задръжки, предвид природата му. В тая "Стража" хем в книгите Анкх-Морпорк е гнездо на разврата, където всеки е върху всеки, хем с насилената "woke"-щина са успели да го направят да изглежда изкуствено и натрапено. Ако го бяха вкарали без насилствено натякваните клишета и демонстрации на "дайвърсити", нямаше да изглежда скандално ако видиш двама мъже или жени да се натискат по ъглъте в град като Анкх.

Преди години на един панаир на книгата чехите бяха пуснали плакат на който беше изобразен брадат 50-на годишен анаболен "старец" прегърнал две напращели блондинки с надпис: " Старецът и морето- прочетете книгата преди да я е докопал Холивуд";)

Сериалът кога излезе, кога по пишете?!

А минусите ги цъка някой с халка колкото язовир Кърджали на първа линия на гей парада

Изчела съм всичко от Тери Пратчет,любим ми е,но този филм-няма да гледам.Това е пародия!

Изроди! Как не ги е срам?! Посегнаха и на Тери Пратчет, където няма и помен от джендерастка идеология. А Сам Ваймс е най-обикновен наивен смотльо в книгите, който си мисли, че жена му е забременяла от бележки!!! Ветинари - жена?!?! В този толкова патриархален Свят на Диска, където единствените жени, които правят каквото си искат са вещиците и Сюзън! Сигурно е, че няма да гледам тъпия сериал!!!

Я пак прочети петия слон и нощна стража и спри да обиждаш Ваймс, наивен смотльо друг път.

Жената на Фред Колън е забременяла от бележки

не знам какво наричаш "джендерастка идеология", но в книгите на Пратчет има толкова трансексуалност и феминизъм, че ако реално си ги чел, трябваше да ти е ясно това. Но по коментара ти съдя, че си прехвърлил две книжки по диагонал преди 15 години и не си ги разбрал много-много.

Ще ти се да има транссексуалност и феминизъм. Пародия на феминизма 100%, но не прокарване на феминизма като идея. Като цяло Светът на диска е пародия на действителността, не случайно Земята там е плоска като алегория на абсурдните неща, в които хората се напъват да вярват, а са очевадни небивалици! В т.ч. и джендерастията ако щеш.

може и да има, но не във холивудския кичов вариант

хора които не са чели книгата

Явно това няма да е за феновете на поредицата и може би ще се хареса на хора които не са

Е, стига. Дистанционно е. Те толкова си могат у учителите и учениците.

Заглавието идва да подскаже със словореда си, че вероятно задклавиатурното устройство е функционално неграмотно.