Коментари
Не знам откъде си взимате информацията, но пармезанът е френско сирене, подобно, но с по-ниско качество от пармиджаното, за което в действителност се отнася статията. Което не значи, че това е жизненоважна новина за нас, българите.
150 л вода на ден и 30 л мляко. 365 пъти в годината. Това и слоница не може да издържи. Тази "технология" прилича на ГУШЕНЕТО насила на гъски с царевица за да получат цироза на черния дроб, който черен дроб е любимата храна на французите.
То за нас българите пармезана е мисия невъзможна! Дано поне да имаме нашия си кашкавал!
"за целта всяко животно трябва да консумира 100-150 литра вода" - тва за секунда,час, месец ...????
Днес е тъжен ден за българските консюмери ! Но пък каква тема за разговор в паразитните среди ! :)
Не мога да си представя как един район на Италия осигурява света с пармиджано. Във всички готварски телевиззии, във всички готварски формати това сирене е основно използвано - за салати, за предястия , за сосове, за основно, за изкелифенчени десерти и т.н. Та вярвате ли , че пармиджаното идва само от Италия? Мисля , че се произвежда в целия свят по тази технология. И ако в Италия няма вода, то ще го произвеждат на друго място Работата е в етикета, който ще му лепнат. Като в нашия виц за ракията, от която "Нямали" , защото им се свършили етикетите.
Как така сушата е виновна?! Това е нагла руска пропаганда! На "демократичния и свободен свят" само Путин им е виновен за всичко, включително, че на изкуфелия старец в Белия клозет хаповете вече не му действат.
Едно време бабите ми и дядовците ми само пармезан са яли.
едно време бабите и дядовците ни салам не са и помирисвали; захар са виждали и яли един път годишно, когато някой донесе от пазара в близкия голям град от някой панаир; имал е някой време да ти чака сиренето/кашкавала да втасва и отлежава на точно определена температура 40-90 дни :) и точно за тва пармиджаното е толкова уникално и ценно
Скоро недостиг на основни храни ще има, тия са се загрижили за пармезан... Аз се притеснявам пък за черния хайвер.
Сушата може да причини недостиг на пармезан
Причината е, че количеството на водата в река По, захранваща 30 процента от фермите в Италия, силно е намаляло, което застрашава производството на популярното сирене,
Обратно в новината