Сушата може да причини недостиг на пармезан
Причината е, че количеството на водата в река По, захранваща 30 процента от фермите в Италия, силно е намаляло, което застрашава производството на популярното сирене,
Обратно в новинатаКоментари - Сушата може да причини недостиг на пармезан | Лайф.dir.bg
Коментари
Скоро недостиг на основни храни ще има, тия са се загрижили за пармезан... Аз се притеснявам пък за черния хайвер.
Как така сушата е виновна?! Това е нагла руска пропаганда! На "демократичния и свободен свят" само Путин им е виновен за всичко, включително, че на изкуфелия старец в Белия клозет хаповете вече не му действат.
Не мога да си представя как един район на Италия осигурява света с пармиджано. Във всички готварски телевиззии, във всички готварски формати това сирене е основно използвано - за салати, за предястия , за сосове, за основно, за изкелифенчени десерти и т.н. Та вярвате ли , че пармиджаното идва само от Италия? Мисля , че се произвежда в целия свят по тази технология. И ако в Италия няма вода, то ще го произвеждат на друго място Работата е в етикета, който ще му лепнат. Като в нашия виц за ракията, от която "Нямали" , защото им се свършили етикетите.
Днес е тъжен ден за българските консюмери ! Но пък каква тема за разговор в паразитните среди ! :)
"за целта всяко животно трябва да консумира 100-150 литра вода" - тва за секунда,час, месец ...????
Ами по света има сирена подобни на пармезан ама не са. Затова, да пармезана идва само от Италия.
То за нас българите пармезана е мисия невъзможна! Дано поне да имаме нашия си кашкавал!
150 л вода на ден и 30 л мляко. 365 пъти в годината. Това и слоница не може да издържи. Тази "технология" прилича на ГУШЕНЕТО насила на гъски с царевица за да получат цироза на черния дроб, който черен дроб е любимата храна на французите.
Не знам откъде си взимате информацията, но пармезанът е френско сирене, подобно, но с по-ниско качество от пармиджаното, за което в действителност се отнася статията. Което не значи, че това е жизненоважна новина за нас, българите.
едно време бабите и дядовците ни салам не са и помирисвали; захар са виждали и яли един път годишно, когато някой донесе от пазара в близкия голям град от някой панаир; имал е някой време да ти чака сиренето/кашкавала да втасва и отлежава на точно определена температура 40-90 дни :) и точно за тва пармиджаното е толкова уникално и ценно