Сушата може да причини недостиг на пармезан

Причината е, че количеството на водата в река По, захранваща 30 процента от фермите в Италия, силно е намаляло, което застрашава производството на популярното сирене,

Обратно в новината

Коментари - Сушата може да причини недостиг на пармезан | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Край, дадохме фира, това беше...

Скоро недостиг на основни храни ще има, тия са се загрижили за пармезан... Аз се притеснявам пък за черния хайвер.

Какво ще правим сега?

Има ли ракия сичко е точно!

сега какво ще ядем като е неразделна част от менюто ни :)))

Едно време бабите ми и дядовците ми само пармезан са яли.

Те тва ако стане вече не знам какво ще правя.

Как така сушата е виновна?! Това е нагла руска пропаганда! На "демократичния и свободен свят" само Путин им е виновен за всичко, включително, че на изкуфелия старец в Белия клозет хаповете вече не му действат.

Не мога да си представя как един район на Италия осигурява света с пармиджано. Във всички готварски телевиззии, във всички готварски формати това сирене е основно използвано - за салати, за предястия , за сосове, за основно, за изкелифенчени десерти и т.н. Та вярвате ли , че пармиджаното идва само от Италия? Мисля , че се произвежда в целия свят по тази технология. И ако в Италия няма вода, то ще го произвеждат на друго място Работата е в етикета, който ще му лепнат. Като в нашия виц за ракията, от която "Нямали" , защото им се свършили етикетите.

Не може да бъде, нямат срам, посегнаха ни на най-скъпото

Споко, черният хайвер не расте на пръчка и дъжд не му трябва....:)

??????

_stankow

Днес е тъжен ден за българските консюмери ! Но пък каква тема за разговор в паразитните среди ! :)

"за целта всяко животно трябва да консумира 100-150 литра вода" - тва за секунда,час, месец ...????

у наше село е по 180-200 литра не ден щото..

Ами по света има сирена подобни на пармезан ама не са. Затова, да пармезана идва само от Италия.

То за нас българите пармезана е мисия невъзможна! Дано поне да имаме нашия си кашкавал!

Как ще живея без пармезан??? Няма да има живот!

ще ям "деликатес - пармезан" , директно настърган палмолив.

И без това 90% от него на пазара е фейк.

Че мааме пръжки

А Пармезана на пръчка ли е ???

Майко, какъв ужас!

Съсипаха я тая дъжава

Страшно става положението. Да въведат режим на пармезана!

Е че той струва колкото пармезана, а е пълен боклук.

150 л вода на ден и 30 л мляко. 365 пъти в годината. Това и слоница не може да издържи. Тази "технология" прилича на ГУШЕНЕТО насила на гъски с царевица за да получат цироза на черния дроб, който черен дроб е любимата храна на французите.

Кефалотири е по-хубаво.

Откъде пръжки? Аз си храня прасета с пармезан.

lu4ka

Не знам откъде си взимате информацията, но пармезанът е френско сирене, подобно, но с по-ниско качество от пармиджаното, за което в действителност се отнася статията. Което не значи, че това е жизненоважна новина за нас, българите.

едно време бабите и дядовците ни салам не са и помирисвали; захар са виждали и яли един път годишно, когато някой донесе от пазара в близкия голям град от някой панаир; имал е някой време да ти чака сиренето/кашкавала да втасва и отлежава на точно определена температура 40-90 дни :) и точно за тва пармиджаното е толкова уникално и ценно