Сушито е източник на устойчиви на антибиотици супербактерии
Щадящата обработка, като студено опушване на рибни продукти, не гарантира премахването бактериите Aeromonas
Обратно в новинатаКоментари - Сушито е източник на устойчиви на антибиотици супербактерии | Лайф.dir.bg
Коментари
ГЛИСТИ. Както всички храни от сурови меса, продавани в обществено хранене. Когато сами си уловите рибата за суши и стриктно я опазите от заразяване, тогава може да се насладите на вкуса на суши от сурова риба.
Нема начин. И как разбра, че като си я хванал ти няма примерно анисаки? И това е най безвредният ларва и глист но може да те батне ако имаш алергия. Премахва се с дълбоко замразяване
Сурова риба бих яла само ако съм на самотен остров и няма огън. Не проумявам как хората ядат сурови меса доброволно.
Това е ясно на всеки, които прави суши. Освен бактерии, суровата риба има и паразити. Затова обработката на рибата е да се държи 1 седмица на -35° . И затова не трябва да си правиш суши вкъщи със сурова риба - домашните фризери не могат да охладят достатъчно рибата, за да убият микробите. Ако е направено правилно, сушите е напълно безопасно.
За сметка на това суши направено с преработени мухи, скаклци и/или хлебарки е напълно безвредно!–
Луканките и сушениците са сурово-сушено месо и са си екстра - месото е под контрол. Виж за дивечово месо и риба от улов нещата са по различни - начина ни на живот в цивилизования свят (перманентната стерилност) от една страна ни пази, но от друга ни е направил толкова крехки, че почти всяка бактерия може да ни причини сериозни страдания или да ни убие.
Ааа не! Много е модерно да се яде това. Средновековни азиатски мурафети ... това че науката ти показва паразитите в суровата риба го зае..!
....когато стриктно я опазите(рибата) от заразяване. Оттук нататък е твоята фантазия..