Свръхестественият Сантана на 75: духовното радио, по което музиката лекува

Претърпял сексуално малтретиране като дете, той успява да пребори демоните и да даде път на ангелите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

варианта на наистина великия Джими Хендрикс. Поне на мен не ми харесва. Бил съм му на концерт. Дори Стив Вай има по-добри композиции и шоу. А колко по-добри от него има... Все пак Сантана трябва да каже едно голямо благодаря на Пол Рийд Смит.. Някой ден. . Уникални инструменти , които могат да замажат много грешки на музиканта.

Единствен! Само Джими Хендрикс е имал такова въздействие върху хората! Сега по-леко с концертите и вживяванията, че да си го имаме за по-дълго и нови поколение да могат да го видят и чуят на живо и да се насладят!

имах щастието да го чуя на живо и това беше една сбъдната мечта. изключително одухотворен човек, който като че ли сияеше на сцената. бог на музиката и това беше видно от атмосферата в залата. според мен той един от най-големите космополити в музикално и духовно отношение

Кой каза, че по време на Соц а, не знаехме музиката на Сантана !

досаден мексиканаски манго

а ти си неграмотен балкански субект

Не е Сри Чимони, а е Шри Чинмой. Между другото, Шанкара се разочарова и отрича от него като духовен авторитет.

Доста обемиста статия ,от която разбираме ненужно много за семейният живот на Сантана,и твърде малко за музикалният му талант , за новаторството му ,затова кои световни рок и джаз звезди са работили с него или той с тях.Има и фактологически грешки - една от тях е че се казва че след Abraxas (‘70)следващият е Love Devotion Surrender (‘73) което първо не е вярно и второ между тези два албума излизат няколко които са фактически едни от най добрите на Сантана - Caravanserai 72 с култовото парче (задължително и за всички читалищни групи от онова време- Song of the Wind),концертен албум с барабаниста на Джими Хендрикс- Santana & Buddy Miles 72 и Welcome 73. Истина е също че Джон МакЛафлин кани Сантана за Love Devotion Surrender а не обратно - така е в дискокрафията на МакЛафлин ,едва ли е важно.Но това е така защото па онова време Джон е на гребена на вълната и джаз- рока е в апогея си ,и всеки джазмен се стреми към комерсиализъм и пазар .Трябваше да се отбележи че Black Magic Woman е писан на Питър Гриин и Fleedwood Mac ,макар че ковер версията на Сантана е по известна- както е случая с ковер версиата на Джо Кокър на парчето но Бийтълс - Whit A Little Help From My Friends изпълнена на фестивала в Уодсок .Можеше и да се каже не само за сестрите на Сантана но и за брат му Jorge Santana с който имат група Malo а и други проекти като братя Сантана .Можеше да се спомене е за кавър албума на Сантана от 2010- Guitar Heaven в който изпълнява чудесни кавъри на Deep Purple ,AC/DC ,Def Leppad и др. Можеше да се каже че и Оркестър без Име свириха в кръчмата на Миташки Samba pa ti .Много неща можеха да се кажат ...както и да е

Може и да са ти верни биографичните корекции, buddy, ама Инглиша ти хич го нема. Явно не можеш и да препишеш вярно няколко думи на английски. Зле с общата култура, много зле!

Велик!

Великан, поклон!