17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тая изчанчена крайност ,за пример ли да я имаме !?

Учат до 19 часа, след това са по частни академии и учители, за които плащат родителите луди пари.Учат и цяло лято, ваканцията им е зимата, януари и февруари и учебната година започва след националният им празник 3-ти март.Учителите носят отговорност за всички издънки на учениците.Дори от полицията викат учителите, а не родителите да прибират хулиганите, които пушат, пият или се бият..И въпреки многото учене,пак много неща не знаят.Има много самоубийства и сред учениците.

Образованието ни днес е бъдещето ни утре. Избирайте какво образование и какво бъдеще искате.

И ние в училище в Австрия бяхме с пантофи, но само до осми клас!

1. Родителите и учителите/педагози/ трябва да си имат доверие. 2. Родителите да не се намесват в учебния процес. Обществото ни трябва да промени отношението си към гилдиятата. 3. Политиката на управляващите да е насочена към даване на добро образование. 4. И да, учениците трябва да бъдат ангажирани с различни дейности в училище целодневно.

Кмета, попа и учителя са били VIP елита.

Така беше, вярно е! И тримата пияници и корумпирани, с поглед в парата. Който е богат - прав е, бедняка да го духа

Ау-у-у, тези деца учат до 22 часа, търпят наказания с пръчка и не са ни умрели, ни съсипани емоционално!Представям си, ако подобна система се въведе у нас, какъв ли вой ще настъпи от възмутени маминки във всевъзможни фейс групи и форуми.А практиката го доказва, къде са те и къде ние?И като се замисли човек, ако наистина детето е до 22 часа в училище, дали ще има време и енергия да прави дивотии или да се друса от липса на контрол и занимания?

Дали знаете, че Корея е една от водещите държави по брой самоубийства?! Огромен процент от тях са покрай завършване на училище. До преди известно време там имах около 13 матури (държавни изпити). Изобщо не защитавам разпуснатото ни училище, но според мен това е другата крайност, която също е много опасна. Очакванията и изискванията към младите хора там са изключително високи, обществото е още доста патриархално (все още съществуват уредени бракове) и ако детето (младежът), не оправдае очакванията, срамът е голям. Малцина остават със здрава психика след това. Просто те не обичат да си показват кирливите ризи за разлика от нас!

Направо ги давайте в началото на учебната година и си ги прибирайте, когато свърши. И не се притеснявайте, ще ви уведомят за края.

Гледайте предаването "Hello counselor", с английски субтитри е. Там хората споделят своите проблеми и водещите се опитваш да намерят решение. Та редовно се оплакват дечица, колко са натоварени, как нямат свободно време и как имат много допълнителни предмети, които не искат да учат. Едно детенце се учеше да свири на туба, по желание на майка му.

Какво е това с "авторитета", някой би ли ми обяснил! Моля, много моля, не се шегувам!

Тази система си е подходяща за тяхното общество. За нашето, в което от 1947 са насаждани понятия като тъп учител, тъп инженер, по заповед на рските ни поробители, това е неприложимо. Но повечетоот децата са ни добри, защото все пак останаха хора със стремеж към науката и познанието. Просто трябва да измрат родените в робство, за да се сдобием с деца и общество далече от просташките комунистически представи за живота и света, където вторият начин е водеща идеология.

ми... чакай първо да свърши някоое от поредните робства, след това да започне цикъла... сега нали не си мислиш че си свободен? робе? ти нямаш държава. нямаш суверен. Длъжен си да плащаш - ток, вода, данък, интернет, парно. от теб нищо оне зависи. Ти си един данъкоплатец. чакай да станеш свобооден, та после да измрат родените в робство хахаха

Навремето имахме "Учители" с голяма буква , педе--раст.

така е, за 'куманизма' най-умни са умните шофьори и умните бармани, а премиери са умните мутри, докторанти... в един момент това ще се промени, още не е дошъл

Там където има дисциплина и образованието е приоритет - има напредък. А у нас, всичко е назадък. Жалко, а бяхме една от държавите с най-добро образование. Колко дивотии могат да се направят за 27 г.

Това с най-добро образование, кой ти гоказа - партийният секретар ли?! Я се позамисли, ако смебили с добро образование, днес 40 - 50 годишните кога са били възпитавани и от кого, а нали точно те в момента движат общството, като изключим няколкото бивши комуниста управляващи откраднатото от мизерниците наричащи се днеес социалисти.

Ами болшинството от 40-50 годишните не са в България, а са се реализирали в чужбина. Така че образователната система беше добра.

Отношението към знанието, образованието и хората, които работят в тези сфери, е добър барометър за това на къде се движи обществото и какво го очаква в бъдеще. От няколко години жънем плодовете на поколение израстнало без зачитане на авторитет, с ценностна система възпитана от чалгата, за което честният труд и правилата са за глупаци, а това колко струваш като човек се измерва с колата която караш (и често някой друг е платил) или с гръдната обиколка и богатият чичко паричко, който ти плаща да кифлееш, докато те тъпче като коледна пуйка.

Ценностната система беше прецакана доста по-рано - през комунизма. Заотото тогава се лансиаше това, че трябва да си крадец, безверник, лека жена, доносник или простак, за да успееш в живота, а учените, учителите и инженерите, бяха на дъното на това продажно и безродово общество.

глупости. и политика.

Полилтиката е тази, която определя как се равива всяка област в държавата, ако имаме калпава политика на образование ще сме като македонски историци - ще приказваме, че огорим за история, пък то били лъже легенди съчинени от сбъркани тъпанари.

Да попитам редактора , кое е извън темата?!!

Южнокорейските ученици се грижат и за хигиената в училище, въпреки че има назначени хигиенисти. Учениците се събуват пред училището, а вътре ходят с пантофи То няма какво да се коментира. В българските училища се е върнал дивият запад от 70-те години на 19 век в САЩ.

ГОРДИ СМЕ,ЧЕ САМО СЛЕД 20 ГОДИНИ ОТРАСЛИТЕ БЕЗ НАСИЛИЕ БЪЛГАРЧЕТА ЩЕ СА ДОМАШНИ ПРИСЛУЖНИЦИ НА ОТРАСНАЛИТЕ С НАСИЛИЕ КОРЕЙЧЕТА!

Не се гордейте предварително - не е ясно дали отраслите без насилие българчета ще имат необходимата квалификация за домашни прислужници в Корея.

Българинът не харесва това.

АКО В БЪЛГАРИЯ СЕ ВЪВЕДЕ ЮЖНОКОРЕЙСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА ,МНОГО НПО,БХК,ПСИХОЛОЖКИ ,АНАЛИЗАТОРИ И ПРОЧИЕ ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД,ТРЯБВА ПАК ДА СЕ ВРЪЩАТ В ЦК НА КОМСОМОЛА!

А тук слабоумни слеяни налитат на бой на учителите, защото децата им са тъпи. Това е разликата. Учител не е уважавана професия само на скапаните места.

Те пък гражданите са си много кротки и само слушат какво ще им кажат учителите. Имам доста стаж и ще ви кажа, че на село учителите са много по-почитани , отколкото в града.