Те заминават за чужбина. Но искат да имат причина да се върнат

Двама зрелостници разказват за своята COVID учебна година и бъдещите си творчески планове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Деца, преди да тръгнете, запомнете ! Наема трябва да се плаща редовно ! Спали, недоспали, е вали, недое вали, хазяина не го интересува !

Тези младежи са тръгнали с големи кошници към чужбина, но както казваше Тодор Колев в един филм - "Деца, живота не е бал ... не е бал ! "

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Не си правете генерални изводи, защото животът е нупредсказуем. Бизнесът вече е глобален и не ги интересува къде живееш. Доста високоплатени специалисти в областта на комуникациите и информатиката напуснаха западни държави за да заживеят на екзотични места, където слънцето грее 365 дни в годината. Тези хора вече никога няма да се върнат нито в Германия, нито в Англия, нито в Дания, нито в Нидерландия.

Още ме е яд че останах в България да правя честен бизнес.Завист, злоба от всички страни,некви все едно обладани от некви тъмни сили злобари които на пръв поглед изглеждат хрисими ама като им падне маската ... прецакване от бизнес партньори и персонал и тн , нелоялна конкуренция с амбиции за монопол.

Браво на децата, читавите деца и хора успяват навсякъде по света! Истината е, че тук всички искат да получат без да дадат, е няма как да се получи само с голи претенции не става!

читавите деца ги търсят навсякъде по света, щото са балъци, а от балъците може най много да се издои.

В чужбина имат добър маркетинг с който примамват умни хора от цял свят да ходят да учат и работят там защото за да се поддържа системата им им трябва работна ръка.Неслучайно инвестират милиарди във филми и тн с цел реклама ;Д

Е като успяват навсякъде, защо не успеят тук, а търсят лесното и уредено място навън, защо не се помъчат и успеят тук да направят нещата да са като там, но е по-лесно да идеш там.

Пуснете в парламента пак същите дето досега Ви докараха на това дередже ( те техните деца са оправени и богати с Вашите пари , дето мама и тати ОКРАДОХА от България и сега си живеят по света ) и се надявайте нещо да се промени !! Как то е известно ; " Само глупак прави едно и също , но очаква рзличен резултат ...." !!! Успех на новите избори - МИСЛЕТЕ и ВНИМАВАЙТЕ в ЧАС , а не да мислите само как да се доберете до Гръцките плажове , защото после пак ще е същото !!!

Спокойно, то с тези машини вече няма нужда да се напрягате да мислите за кой да гласувате, накрая резултата друг го определя

Да се чете “ които ще притежавате”

Искрено ви пожелавам успех! Няма да бъде лесно, много пъти ще се чувствате като дърво без корен, носталгията също измъчва но живеем във във време на Световна глобализация където държавните граници имат все по- малко значение ( друг е въпросът дали това е предимство или не)! Дано един ден се върнете в БГ и помогнете на обществото с образованието, уменията и опита който ще притежавате! Нас ни излъгаха и употребиха! Но изглежда и ние сме безгръбначни мекотели след като позволихме това да се случи! Дано вие успеете да откачите държавата от смъртоносните пипала на корупцията и престъпността! България е държава с древна история и Българския Народ заслужава много по- добра съдба!

Прекрасно написано!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

А защо въобще учат?! След 8ми клас направо да тръгват-за миене на чинии и бърсане на еврейски задници диплома и знания не трябват!

Ще се върнат. В чужбина изобщо не е цветя и рози и доста студенти го разбират като завършат университет и вече трябва да плащаш реален наем, а не субсидиран от университета. Ако не си завършил информатика или медицина, шансовете ти да си намериш добре платена работа клонят към нула.

Айде, още двама по-малко. Единият, от които, ще бъде лекар. Помислете си! Следващия път, когато лекарска грешка от рода на "не тоя крак" убие или осакати човек, на когото държите и същата тази грешка остане безнаказана. Помислете си добре! В каква държава сме се превърнали, за да станем държава без бъдеще. Дори децата на големците се изнасят в чужбина. А тези, които са останали тук са разглезени и пропаднали наркоманчета, които чужбината не просто е изхвърлила като гнойна храчка, а дори не е пожелала да приеме, като развалена храна. О, да! Много "патриоти на маса" ще кажат, че така е по-добре. И наистина, за тях е по-добре. Защото ако такива като тези двамата останат ще вдигнат нивото и за "патриотите" ще остане само работа свързана с инструменти с дървена дръжка (тесла, лопата, метла). Но "патриотите на маса" не могат да разберат, че освен мазна чалга, менте алкохол и разредено бело им трябват инженери за мостовете, по които минават, лекари (особенно след повечко алкохол и бело), икономисти (за парите, които лепят по баджаците на танцьорките), а един ден и учители за децата им. Но това над техните възможности и отвъд техните хоризонти. Успех! Изградете живота си на по-добро място. И се връщайте от време на време в България, за да видите семействата си. А децата ви няма и да знаят какво е България. Така май е по-добре.

Мъчно ми е, че умни, интелигентни и образовани деца отиват да учат в чужбина с намерение да се реализират извън страната. Но ги подкрепям тия деца да търсят по-добро място за себе си и за бъдещето си и не им се сърдя. Защото живея тук и много добре знам какво ги очаква, ако се завърнат.

Епа нещата не са се променили от 1991г насам! Когато завършвах 1991г в класа бяхме 37 зрелостници! Випуска беше до "И" клас! под 30 човека в клас нямаше! Сега от тези 37 човека в БГ сме само 6-ма при това 2-ма са с тежки заболявания и затова не могат да идат почти никъде! И сега гледам пак така! Завършват и бегат! Ама прави са! То по тия забравени от Бога земи оцеляват и просперират само крадци, лъжци, мушеници, ахмед доган и делян пеевски! последните са нещо по-долно от крадците, убииците и мошеници и каквото друго лошо се сетите! Та така!!!

Сладникав, шаблонен репортаж с готови изречения. Истината е, че като се отиде в чужбина и после човек не се връща. Това щенго разберат рпдителите след няколко години. Връщат се децата на тези, на който родителите са им оплели кошниците в България (политици и съмнителни бизнесмени) и чакат децата си да им продължат далаверите. Вече и с “реномирана диплома от чужбина”. Тези, който са кадърни си остават в чужбина.

Дано вече не е за в бъдеще.

аууу, лошата България, дала им образование насила, и не ги оставяла да спят по 12 часа. Е ся в чужбина ще им тикат в ръцете доларите и еврата, ще ин дадат безплатна къща на океана с оушън вю, и няма да им позволяват да работят повече от 10 часа на седмица да не се преуморят...И кат се събудят, айде на браздата, че хазяина чука за наема, а сметките чакат да се платят !

Защо минуси бе, да не би аз да чукам за наема ?!

Mdaa bashtite I'm sa za boii ,ta ot krashkachi I imitatori darjavata e na tozi hal.Neobhodimo malko pone da sme Patrioti vijte az jiveia ot godini v chujbina I dori tuk horata masovo sa bedni 90% imitirat blagosastoianie.A jiveiat na kredit mdaa inache nemoje nishto da si kupiat s $3-4000 na mesec predi danaci.Sega imam malko pari no blagodarenie na digital currencies zabogatiah I se pribiram naesen.Ako si misliat chee lesno zabravi iska se 70-80 chasa rabota investing I uchene a nasheneca neobicha dase napava .I za tova nesam optimist niski ideali I samochuvstvie vodiat do jalka posredstvenost I mizeria masovo.

Хубаво си го написал, ама да пишеш на кирилица ! С тая маймуница повечето ти прескачат поста !

И аз го пропуснах....

Ми ние вече сме част от тази чужбина . България е част от Европа . Зависи си от нас да направим обстановката европейска. Промяна може да има ако голям процент от хората я искат и действат по въпроса. Когато хората станат по духовни , когато спрат да си завиждат и има по голямо уважение помежду ни на всяко ниво(мн злоба и завист по наща територия ) като се увеличи процента на възпитаните образовани професионалисти с морални ценности не само за пред хората ,с гражданска позиция и други - искаме не искаме ще ги стигнем европейците даже може да ги надминем

"искаме не искаме ще ги стигнем европейците даже може да ги надминем" Това само с искане не става, трябва много да се потрудим. Ама не оная "работа, работа, работа"

Грамотност , духовност , възпитание и дисциплина . Да си пренаредим приоритетите като народ

Съгласен съм, ама с такива "експерти" като текущото временно правителство, още повече не стават нещата...

Sofiaone

Много ме съмнява, за съжаление, че така ще стане... Вместо грамотност, духовност и дисциплина, ядрото на нацаията вече се оформя като мнозиство на простотията, неграмотността и пошлостта. Нищо добро не може да дойде от това.

Истината е, че младите отиват в чужбина и 95% от тях не се връщат в България. И това е плод на управлението на ГЕРБ (и предишните престъпници, разбира се). Страна, която я управлява мутра, която праща програмистите да пасат овце, "щото са търси много овчуту" НЕ заслужава младите хора да си губят живота в нея. Престанете да гласувате за идиоти и може поне малка част от синовете и дъщерите ви да се върнат.

То и Америка не е станало велика за един ден.Какво би станало ако при основаването им бяха решили да ходят в Англия да се образоват и да работят щото там положерешилие по добро ;Д

Добър пример на пръв поглед, ама обърнат. Колониалистите са бягали от Британската империя от мизерия и липса на възможности. После са бягали от други държави от мизерия войни и липса на възможности. Та така с Америка и американците. Ако искаш да даваш патриотични примери, погледни Германия: на два пъти е сривана до основи и е една от двете икомомически свръхсили. Другата - Япония е сходен пример.

ама тя стана ли велика пак ? Нали Тръмп щеше да я прави грейт ъгейн, ама го смениха .

"Ще наваксам дванадесетте години, посветени на стрес и недоспиване" Не искам да ти разбивам надеждите, но стреса и недоспиването са начин на живот и част от съвременният живот... за съжаление След първото дете ще си спомняш с носталгия за добрият сън като ученичка.

Пикльовци, морето им е до колени.

Е ти като си се накиснал в блатото до гуша си гУемата работа.

Учене, релизация, работа и живот в чужбина. Това е истината за младите. Не си струва да си загубят живота тук, както поколения българи.

А след това - плюене по България, носталгия и в крайна сметка психически разстройства от сорта "откакто АЗ напуснах България - всичко върви към пропадия"