Над 2 ч. пред екрана предизвикват тревожност сред младежите

Прекарването в седнало положение пред телевизора или компютъра над два часа дневно повишава тревожността сред тийнейджърите.

Обратно в новината

Коментари - Над 2 ч. пред екрана предизвикват тревожност сред младежите | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мобилните телефони да не говорим- с тях се хранят, с тях спят...

Само младежите ли? Моля, моля. На всички тези, които не им пука дали са психично болни, само ще подскажа, че: Психично неравновесие=Бедност. Психично болните не са в състояние да работят, следователно за 1 живот живеят на нечий гръб и изконсумират минимум 200-300 хиляди лв. без да дадат нищо от себе си. Някои от тях в опитите да работят наравно с нормалните, полагат неимоверни усилия и психозата се засилва, освен това неминуемо се поболяват и физически.

cwetence

Глупости на търкалета. Хората с психични заболявание отдавна имат възможност да работят, особено тези с по-леки диагнози и не в България. Вашето изчисление на стойността на техния живот (200-300 хиляди) е освен цинично, но и невярно. Няма как да бъде направено такова обобщение, ако не вярвате, може да питате родители, издържащи деца със 100 % инвалидност в някое българско село, и в някоя западно-европейска столица. И последно - ще се учудите, ако разберете какъв огромен процент от хората с аутизъм са преуспели в сфери като наука и изкуство. Притеснява ви, че ТЕ живеят на нечий гръб, но дума не обелвате за циганите, наркоманите и изобщо всички проблемни групи в съвременното ни общество. Чудесно.

Сам го каза - "имат възможност да работят, особено тези с по-леки диагнози и не в България" Не в България - съвсем правилно! В България никой никому не цепи басма и никой с никого не се съобразява, било то с физическо или психично състояние. И какво сгрешено има в цифрата 200-300 хиляди? Сметни си сам. 70 години по 12 месеца по 300 лв = 252 000 лв.

И идеята беше хората да опитат да спрат да се докарват сами до такова състояние. То е ясно, че в някое село лудостта ще е по-скоро генетична, не придобита.

"Притеснява ви, че ТЕ живеят на нечий гръб" Прочети пак статията, че много се отплесна :) Имах предвид, че всеки сам трябва да се притесни, и да внимава да не си причини умствено или физическо излизане от строя, защото ще тегне на нечий гръб /на близките си преди всичко/. Не говоря нищо за вродени болести и държавни издръжки.