Тежкият физически труд увеличава риска от деменция

При хората, които работят в седнало положение, рискът е с 55 на сто по-нисък

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Причината не е физическия труд. Работещите седнали са по-защитени НЕ заради това, че седят, а защото са образовани и умствено активни.

Тежкият физически труд краси човека.

Трудът убива!

shon koneri tryabva da se poburkal ot tejuk fizicheski trud .stiga ste draskali gluposti be .

Де що кретен познавам все са дипломирани.

май залежават "лекарства" против хемороиди.

Е поне сме спокойни, че демнцията в България ще бъде заличена скоро

Глупости.При всеки човек причините са различни- стрес,еднообразие,претоварване,обездвижване и на първо място употребата на някои лекарства- в листовките им пише- загуба на памет като странично действие.ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ТРЯБВА ДА СЕ ДВИЖИ И МОЗЪКЪТ ДА Е ЗАЕТ.ЗАТОВА НЯМА ЖИВОТНИ С ДЕМЕНЦИЯ.

глупавата зебра е в корема на лъва затова няма

Нищо не знаещ ти, защото не се интересуваш от жвотни. Получават старческа деменция (някои) също както хората. Има информация, може да потърсиш.

Противно на насадените стереотипи, че алкохола влияе негативно върху живота на мозъчните клетки, статистиката показва нещо съвсем различно и силно изненадващо. Твърде рядко ще се срещне умерен пияница, който е развил симптоми на болестта. Разбира се, има огромен брой странични ефекти като наследственост, умствен труд, криейтив и т.н., които оказват влияние, но очевидно алкохола съпътства отделянето на някакъв вид хормони и ензими, които от своя страна разграждан един определен белтък, който е обвиняван като основна причина за масовата смърт на мозъчнитете клетки.

провокира автоимунните заболявания. При тях е въпрос на късмет къде ще се насочат антителата, обикновено на прицел са ставите, щитовидната жлеза, кожата и нервите. Последното води към различен тип инвалидности едно от тях и деменция. А алкохолът сваля стреса, като тук трябва да се внимава с количествата, да се избягват концентрати и да си дава почивка човек от време на време. От стреса де

Кой, ако не пияниците развива тъкмо алкохолна деменция, бе, хахав??? Шейм он ю!!!

Заклетите алкохолици, посветили се на чашката в продължение на десетилетия или повече, са изложени на по-висок риск от деменция в края на живота си, отколкото умерените пиячи според проучване, оповестено от АФП. Дългогодишните алкохолици са с около 50% по-предразположени към Алцхаймер или друга форма на невродегенеративна болест, предаде БГНЕС. Световната здравна организация (СЗО) определя за "тежко хронично пиене" повече от 60 грама чист алкохол - 6 или повече стандартни напитки за един ден за мъжете и повече от 40 грама на ден за жените.

ТОВА ЧАСТ ОТ ПЛАНА ЗА "ГОЛЯМОТО ЗАНУЛЯВАНЕ" ЛИ Е?! ОПРОЩАВАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ, МИНИМАЛЕН БАЗИСЕН ДОХОД ЗА ВСЕКИ, КОЕТО ДА НИ ПРЕВЪРНЕ В ТЪРТЕИ ЛЕЖАЩИ ПО ДИВАНИТЕ И ЦЪКАЩИ ПО ТЕЛЕФОНИТЕ, НОООООО, ИМА ЕДНА МАЛКА УГОВОРКА! ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ СВОБОДНАТА СИ ВОЛЯ, ДА СЕ ПОДЧИНИТЕ ИЗЦЯЛО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ДА СЕ....ВАКСИНИРАТЕ ЕСТЕСТВЕНО! С ВАКСИНАТА СРЕЩУ КОВИД-19 И КОВИД-20! ЗАЩОТО ИМА И КОВИД 20 ВЕЧЕ!

явно тоя ковид-20 е възпалил мозъка ти

А дали това е първопричината?! Обикновено хората, полагащи тежък физически труд, са по-ниско образовани, по-ниско интелигентни, четат и упражняват мозъка си по-малко. Може би това е причината?

Точно това си помислих и аз докато четях статията.

ми то тогаз и фитнесът е вреден, понеже прави същото?!

ебанът също

а това е отдавна известно

Колкото хора познавам с деменция,не са вдигали през живота си по-тежко от лъжица и химикал.

Ако са над 85 г. да - деменция развиват 40%. Тези с тежки труд почти не доживяват толкова.

Това обяснява защо селяните са толкова тъпи

глупости-вземайте хапчета за всичко, за което се сетите - да не Ви боли и т.н., гарнирано със стрес, алкохол и преяждане И деменцията е гарантирана...

Червата/дреболийките...

Аз за тва обичам да копам легнал!

я копам седнал. оти пробвах легнал и не стана