Треньорът на кучета Николай Василев: Всяко нещо, което не им забраняваме, за тях е разрешено

Какво да направим, ако бъдем нападнати, и какви са правилата за отглеждане на домашен любимец в чужбина?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

естествено 9 грама между очите е най-добрата защита!!!

А това децата как ще го разберат и длъжни ли са да го разбират при техните невинни игри- колко видове кучета има,как да ги разпознават и куп щуротии,с който пълните детските главички от малки1

Кучетата се оказа, че са само за мъже. Какъв задълбочен кучевед! А кучките?

по правило са малоумни,прости хора,нечистоплътни,също като помиярите си

СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА ИМА НОВ ЕВРОКОМИСАР ПО ВЪПРОСА С НАПАДЕНИЕ ОТ ПОМИЯР ВЪРХУ ЧОВЕК,КОЙТО ДА СЪЗДАДЕ 2 АГЕНЦИИ, 3 ОТДЕЛА И ПОНЕ 20 НПО С ПОЛОВИН МИЛАРД БЮДЖЕТ,КОИТО С ПЛАТЕНИ НПО ЛЕКТОРИ ДА ПРАВЯТ ОБУЧИТЕЛНИ СЕМИНАРИ ПО СПА ХОТЕЛИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ БАБИЧКИ И ДЯДОВЦИ ,ВРЪЩАЩИ СЕ ОТ ПАЗАР С ВНУЧЕТАТА СИ И ДА ИМ ОБЯСНЯТ ПОНЕ 50 ПОРОДИ КУЧЕТА И НЕДОПУСКАНЕ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ ВЪРХУ ТЯХ !

Само едно нещо ми остана неясно: за какво ви са кучетата?

КОЛКО ГОДИНИ ЗАТВОР ЩЕ ПОЛУЧАТ 70 ГОДИШНА БЪЛГАРСКА БАБИЧКА И 5 ГОДИШНАТА ИМ ВНУЧКА В ПАРКА,АКО ОСЪЩЕСТВЯТ ДОМАШНО НАСИЛИЕ ВЪРХУ НЕВИНЕН БУЛДОГ,ПИТБУЛ ИЛИ ДОБРЕМАН СЛЕД КАТО СА НАХАПАНИ ОТ НЕГО КАТО РИБАРСКО СРЕКМЕ?

Ако успееш го удушаваш или му откъсваш долната челюст. Важното е като го оставиш да не мърда повече

Рядко точно, ясно и пълно казано. Направо се очудвам , че го чета тук. Лошото е, че имено тези, които най-много имат нужда да го прочетат, няма да го направят.

Взимаш камък и бой по главата до край

В такъв случай, предполагам че за теб трябва да съдим по начина ти на изразяване и правописа ти , така ли ?

Същото е и за прости хора ... но и двете са незаконни, дори и потенциално да направят света по-добър.

Купете си един качествен спрей! Това е много добро решение за кучета!

Търсим решение за нападнатите хора, доброто за кучета и кучелюби не е в конспекта.

Колкото повече наденица с антифриз, толкова повече кучета с намордници. Законът трябва да се спазва, дори ако е нужно със силови методи

Така са казвали и за концлагерите ( и не говоря само за нацистките) .

Какво търсят кучета в апартаменти и по детски площадки? Защо не са на повод и с намордник? Защо не се организират хайки за отстрел на свободно разхождащи се песове?

А още преди да бъдете нападнати.... Терминал 2

сволач като тебе, хубаво че цар Киро ви медицинира да изчезвате по бързо

За идиоти защитата е същата, обаче се сещам за анестезиолога от Пловдив, който застреля крадец

Ти луд ли си? Вероятно да....

винаги добре дошъл, заповядай пускам го веднага, да му откъснеш долната челюст

Тез момичета от снимката колко деца са родили и възпитали? кучкарки!

защо, зъл истерик като теб се разхожда на свобода? ... от съжаление

Гледайте деца в апартаментите си, не кучета!

Куршум в главата- това е решението за псетата. Един голям професор- хирург, чието име няма да спомена, беше казал: "Умен кучкар не познавам" или "Нормалните хора кучета не гледат".

Кучета нямат място в апартаменти и по детски площадки! защото са кучета! по пределение!

И след толкова изприказвани приказки, как точно трябва да се пазим от кучетата?

Интересно е да се даде публичност на една статистика, колко хора са нападнати, убити и нахапани от кучета в България, и какъв е този процент в други страни напр. Германия и Франция. Няма да ни учуди че държим 1-во мсто в това отношение. Щом няма формирана култура за възпитание на кучeта, опасните и агресивни породи трябва да се забранят в насeлените места, без санкиции проблема не може да бъде решен.

Ако някой го нападне куче, наистина е важно да се опита да запази самообладание и по възможност да не прави действия като нападане на кучето, а такива за респект-примерно като стойката на боксьорите или съвсем леко наведен борец. Друго, което мисля е от значение е гледането на кучето в очите. Опитайте да гледате малко по-встрани /30-40 см/ и да следите кучето с периферното зрение. Не гледайте втренчено, а си натрийте погледа малко лениво и премигнете пак лениво през /15-20 секунди/. Това помага да заблудите и отпуснете напрегнатостта у животното. Пробвайте това с мигането и при нормални контакти с кучета и котки, и ще следите кога това лениво премигване почва д го прави и животното. И полека се изтегляте към по-безопасно място. Ако кучетата са повече от едно се опитайте да определите кой е водача и да въздействате първо на него. Там вече е и до късмет, щото една група кучета е почти непрогнозируема.

Някой да е видял да се правят превантивни мерки на кучкарите и да им се налагат глоби? А нарушенията им са на всяка крачка. Затова има нахапани.

като ги заобикаляш

За погледа- не го натривайте /това е от глупавата гугълска програма/ , а да се разбира "настройте".

Колко съжалявам хората писали тук злобни коментари! Хора не живеем през Средновековието! Не ви ли минава през малкото мозъче, че ще възпитавате децата си по същия начин. Куче се гледа не по-малко отговорно от дете. Но има бездарници които нито могат да отгледат куче нито дете. Успявят само да "посяват" семената за злобата в хората и животните. Проблема не,че има нападнати хора, а безотговорно отношение. Както в много области от човешкото познание и психологията на кучетата се пренебрегва, ние ганьовните сме "специалисти" във всичко.

КУчкарите от Южния парк да освободат място на децата и нормалните хора. Да им се обособи терен извън София Варианти и места много: и около Кремиковци и около Лозен Елин Пелин и т.н...

Хубава статия и препоръки но за дивата природа , за населено място не би трябвало да има ситуации в които да бягаш, да се катериш или пък да стоиш и ръкомахаш , а пък за деца, възрастни и жени не знам.... Лично съм ставал свидетел на следното . Вървим със сина ми 9 годишен ( има страх от кучета) по тротоар в малък град. Къщи със зидани огради на около метър височина, нагоре продължава с телена ограда следва метална незакрита ( с орнаменти) врата зад нея легнало куче бих го определил на "вълчак". Кучето се стресна скочи и започна силно да лае, сина ми също се стресна запуши уши и побягна в другата посока - пътното платно. Аз също се стреснах късно го видяхме. Тази случка можеше да завърши фатално , а уж е в "контролирана" среда , между нас и кучето имаше врата.

текста има няколко варианта - 1) като не показваш страх и не бягаш , 2) с предмет пред теб, който кучето евентуално да нападне и 3) ако вече си нападнат като се защитаваш активно - удряш, риташ и прочие, кой както може, с каквото може и му е под ръка. Според мен повечето съвети обаче са условни - може да помогнат, може и да не помогнат, а може и направо да влошат ситуацията. Преди години популярни бяха различни кучегони, но се оказа, че на някои не им действат, а някои май направо ги озлобяват. Може би някакъв спрей, но за да се използва трябва да се остави кучето да е съвсем близо. Пистолети, ножове и прочие е доста радикално според мен.

Чудесно интервю! Задълбочено, информативно, професионално.

Което после ще почне да се дрогира, защото не си направил труда да му обясниш кое е правилно и не. И защо? Защото си висял по кръчми цяла нощ правейки се на мъж!

"С какъвто се събереш, такъв ставаш!"

Както писах по-долу на същия коментар - това е решение и за простите хора ... Но и двете са незаконни, дори и доста често ползотворни.

Да си избиват комплексите!

Не ... но явно съм чел малко повече от теб. Същите думи, същия тон, същото съобщение ... независимо дали нацисти, комунисти или както там искат да се наричат "освободители" ...

Кучкара ли?

Покажи един нахапан от мен.

Браво, отлична статия!

Всички животни (включително и хората) нападат в гръб, когато не ги гледаш. Затова глутницата те заобикаля. Само обучени за бой кучета нападат открито.

По същата логика от там можеше да изскочи неочаквано котка, да прелети птица и т.н. "неочаквани изненади" и детето отново да се уплаши и да хукне. Всички обичат децата си, но да им осигуриш напълно стерилна и безопасна среда е невъзможно, а и не бива. Да се изтребят всички останали животински видове, насекомите и т.н. като източник на зарази и пр. и да оставят отделни живи екземпляри само в зоопарка и ферми от затворен тип и кланиците, би довело до екологична катастрофа и смърт и на човешкия вид. Невъзможно е да предпазиш децата напълно от инциденти, не е по силите на човек. И аз бих се уплашил в аналогична ситуация, ако ми изскочи човек - също бих се уплашил. Съвсем отделна тема е какво ми е отношението към т.нар. звънци на синджир.

И пчелите да също трябва да се напръскат и да са унищожат. И гълъбите, защото серат и дъветата трябва да се изсекат, защото са развъдник на пилета и свраки и гарги, които разнасят зарази. Аз отдавна се чудя, защо го направиха толкова малък този мол, трябваше да покрие цялата площ на парка зад Хилтън и да се залее всичко с бетон, за да няма и треви и полени и други източници на алергии.

И мене подобен дребен помияр ме захапа. После изяде прекрасен шут, летя доста дълго и се приземи в една хубава стена. Мисля, че разбра, че е сгрешил.