Учени разкриха защо хората си падат по романтични филми

Жанрът имал изключително висок потенциал за подобряване на емоционалното състояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък тепърва чувам за подобно нещо. Хората си били падали по романтични филми. Мда, това ми звучи като една статия в Космополитън дето убеждаваше как, разбираш ли, мъжете били обръщали внимание на чантата и обувките. СмЕх!

бах ги и учените, ги земат запас я че ги отучим

Загубили сте времето , както на учените , така и на хората , а е толкова ПРОСТО - Питайте като не знаете !! Хората по природа са добри и изпитват положителни емоции ( любов , романтика , хумор и т.н. ) , но манипулаторите ги насочват в погрешната посока и провокират тъмните страни от характера на всеки от нас да се пробуждат и да вземат превест !!! Ако вземем за пример само едно : Една война например се предизвиква умишлено от определени хора в сянка , които насъскват хората и ги карата да вършат ужасни неща , но когато всичко свърши , хората се сплотяват и отдават цялата си грижа и любов за възтановяване на нормалният живот и обществото около тях , защото по природа са състрадателни и добри !! Замислете се само ако всеки откаже да се бие , дали ще има конфликти - НЕ мисля !!!

Аз много обичам да гледам романтичните филми, които някои от каналите излъчват късно вечер ... винаги са с хепиенд, въпреки че почти никога героите не се женят :)

Не съм чел статията, само ще попитам: Хора или жени си падат по романтични филми? Изключвам жените в тела с мъжки атрибути.

"Изключвам жените в тела с мъжки атрибути." - тук много точно описа един колега, който си пада по романтични филми ... и жена му взема всички решения в семейството :)))

Тия в Макс Планк добре ли плащат? Щото имам неколко идеи за такива малоумни изследвания.

Това е изследване! Институт Макс Планк, учени открили за първи път, цели (представете си!) 450 участника и то от няколко страни и УСТАНОВИЛИ - хората гледат с интерес филми, които не ги натоварват. Чудя се дали следващото откритие няма да бъде, че сексът при взаимно привличане е удовлетворяващ участниците?

Явно става дума за малката част от хората дето харесват такива филми. Щото явно не са мнозинството от почитателите на киното.

Наистина ли някой харесва тези бози?

Пропуснали са "Когато Хари срещна Сали", "Френска целувка", "Бодигард", както и още доста други, но да не правим списъци сега.

Причината е че зрителите не са толкова романтични, предпочитат това да го гледат само на филм.

Зрителите дефинират "романтика" като преживяване с гарантиран позитивен резултат в насока - комерсиализъм, нарцисизъм и хедонизъм. Романтиката е просто поредният етикет към консумиране, за това рисковите и зони са за филмите, докато в реалният живот просто тече паразитно мотивирана спекулация под друг етикет - любов. След две-три поколения, няма да има нищо свързано с традиционните представи - разбирай доказаното значение на думите от векове. Корпорациите още след втората световна война осъзнават, че една добре повтаряна информация може да пренапише всичко в съзнанието на масите. Метод взет "на заем" от успешното имплементиране на теориите на Фройд от нацистите. Съответно не е никаква изненада, че бащата на съвременният ПР и маркетинг е не някой друг а племенникът на Фройд - Едуард Бернез. Всичко, което днес ви създава реалността, от политически мотивирани манипулации до истанбулски конвенции е плод на трудът на господина. И никой не го крие. Просто масата е проста, мързелива и овчедушна. https://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Bernays