Учени развенчаха мита за любовта от пръв поглед

Изследвания показват, че връзките между приятелството и романтиката са размити

Обратно в новината

Коментари - Учени развенчаха мита за любовта от пръв поглед | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казвам се Грета Ууд, толкова се вълнувам, че намерих магия, която е реална, честен и прави това, което казва, че ще направи, отне 24 часа, за да се върне жена ми, за да се върне у дома и след помощта на д-р Огунделе... благослови те и Бог да те пази в безопасност и здраве. Казах му, че ще споделя свидетелството си като признателност, така че ако имате нужда от помощ, съветвам ви да се свържете с него в WhatsApp или Viber чат: +27638836445. Той е човек на думата си.

Защо в изследването са включени ЛГБТрансизвратеняците,на кой му пука как, къде и с какво точно се таковат... Дайте смислена статия с хетеросексуални хора и статистика от определени възрасти и срещу тях процентите. А също споменете че размера на портфейла е правопропорционален на влюбването!

При нас беше любов от пръв поглед, всичко беше перфектно и бяхме сродни души ! Зависи от хората и възможността да са на една вълна! Ние нито веднъж не сме се скарали...така че не са верни техните изследвания.Да може би повече предпочитат да познават преди това човека ,но има и такива случай

Е, какво сега не сте ли сродни души? Защо така в минало време?

Студентите са друга история, при 30-40-50 годишните с връзки, семейства и деца е интересното.

Пълни глупости! Каква сродна душа, какви пет лева ;) чиста проба самовнушение и субективна преценка, че с даден партньор ще можеш да отговориш на обществените критерии за семейство и деца, в случая на мъжете, а в случая на жените сигурност за нея и децата й (от първата връзка :) нали е срещнала сродната си душа, но след известно време е разбрала, че не е точно така).

Ми бе достатъчен да разбера че е Тя. Бяхме заедно половин година, но 12 години след това, Тя е Единствената. Няма друга, която да я замени във всяка половинка в този свят. Явно авторите на изследването бъркат Любовта с плътските отношения: секс, пари, имот, социален статус.

Тези учени да не би да си мислят, че хората са като разгонените животни и само докато се надушат и се награбват, или пък чакат период от годината, в който да се разгонят и чак тогава да пристъпят към копулиране. Мисълта ми е, че дори повечето връзки да започват като приятелски, това не значи, че на някой от двамата (или и на двамата!) не му е паднало ченето от възхита при първия досег с другия. И точно защото живеем в общество и има социални норми, се е подходило с общуване на приятелски начала. От друга страна тази статия дава ужасно много фалшиви надежди на френдзоунатите бета-екземпляри. И на тях искам да кажа, че един път попаднат ли в тази орбита излизане от нея няма и, че приятели с екстри също е в друго измерение и няма сак да се попадне и там.

младеж на около 15 каза по една ТВ в младежко предаване : "Няма такова нещо любов от пръв поглед.Има желание за секс " Като се замисля ,... Какво му обичаш-косата ,зъбите , Мъжът трябва да е 15. по- голям.Да има пари и да разбира от жени. Казвам аз

Така е, казват му още химия. Няма ли сексуално привличане между двама души, трудно би могло да се случи нещо. Освен това трябва да си пасват интелектуално, духовно, да споделят общи ценности и мироглед. Да се чувстваш спокоен и да ти е приятно с партньора, тогава всичко се случва с лекота. Но и .....химия. Не лесно в един човек да откриеш всичко, както и ти да си всичко за другия. Трудно е да намериш сродната си душа.

Ми то мен сексуално ме привличат сигурно 2/3 от жените. Ма няма ли акъл за 5 ст'нки после да те е срам да се похвалиш със завоеванието ...

Именно, комбинация от много неща е, затова е трудно.

А и не е само сексуално привличане. Може да видиш много красиви или секси хора. Но не всеки от тях ще предизвика емоция в теб. Трябва да усетиш вълнение и емоция. Различно е от това просто да видиш хубаво тяло и лице и да имаш желание за секс.

А що тези учени не взема да изследват нещо много интересно - как така, повечето известни красавици се влюбват все в богати мъже и за любовта им към тях нито възрастта, нито размерът, нито честотата имат някакво значение... Впрочем, въпросът е риторичен. Отговорът го знаем.

Че той не толкова стар....

Доста смешна и комплексарска статия. Хайде да кажем няколко неща, които няма да прочетете в научните статии: първо, човешките души се създават по двойки. Така че всеки има своя сродна душа. Друг въпрос е, че може да не я срещнеш в този живот, особено ако имаш важна мисия и не трябва да се разсейваш от нея. Освен сродната, обикновено имаш и други близки души от предишни животи, с които отново сте се уговорили, как ще се срещнете на тази земя. Това е, което учените наричат “от пръв поглед”. Тоест, когато се срещнете, веднага се разпознавате едни-други. Макар и подобна душа да не е сродната, все пак с нея можете да имате прилична връзка или семейни отношения, дори да не се съчетавате на 100%. Когато се “влюбвате” неуспешно, обикновено е, за да извлечете някаква поука или да изплатите някакъв дълг от предишни взаимоотношения. Може дори собствените ви родители или близки роднини да са ви врагове от предишен живот, с които да имате да коригирате стари дрязги. Та така. Горното го написах за забавление, ако свърши работа на някой, който го чете. Ако не ви кефи, не ме слушайте и продължавайте да четете подобни статии.

В момента на Земята има около 7 милиарда души. Един човек през живота си контактува средно с около 10000 човека. Значи, ако твоята теория е вярна, шансът да срещнеш сродната си душа е 10000/7000000000 = 0.00014%. Това е толкова малък шанс, че не си струва да се обсъжда. Т.е. забрави, твоята сродна душа няма да я срещнеш никога.

Нещо май не схващаш, мой човек. Тук шансът не играе никаква роля :) "Случайност" е само името на закона, който не можем да проследим.

Няма любов.

Не така песимистично! Има любов! Пожелавам Ви да я срещнете!

Глупости! И пропускат един важен момент - при жените също е първо секса, а после любовта :)

Освен това, сексът не е повод за запознанство.

Грешиш.Първо са парите