17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази навалица къде акала..предсставяси как е смърдело от км тази полянка!

Мен лично въобще не ме интересува Уудсток, ама хич. По-важното е съборът с гайдите в Гела да го бъде всяка година и по-голям да става.

Хубаво-лошо хората са били свободни да отидат и да се забавляват. По това време в Б-я вкарваха в затвора за слушане на Западна музика и биеха печати за носене на къси поли. Освен Бъндараците не се сещам за друга рок група по това време. Просто за съпоставка.

затова не знаеш и не се сещаш! Има си нет може да потърсиш инфо, ако знаеш как. Има имного други през 60-те и никой не вкарва в затвора за музика! Малко се затяга работата след 68 и събитиятта в Чехословакия ,но пак си има групи и музика ,а много от групите отиват да свирят в чужбина без проблем. уудсток е чак 69... значи ние сме били крачка напред

През 1953 г. ЦРУ започва проекта МК-ULTRA. Целта му е била разработването и изпитването на вещества и биологични агенти, които биха могли да се използват за контрол на съзнанието и поведението както на отделни индивиди, така и на големи групи от хора. През 1960 г. Военното разузнаване на САЩ започва проектите THIRD CHANCE и DERBY НАТ. Първият представлява изпитване на ефектите на ЛСД върху европейското население, а вторият - върху азиатското. През 1965 г. ЦРУ и Министерството на отбраната започ¬ват проекта МК-SEARCH, а през 1967 проекта МК-NAOMI -различни версии на МК-ULTRA. Фестивалът в Уудсток е проведен със съдействието на тайните служби и на Арти Корнфелд – музикант и директор на „Капитол рекърдс” – американско подразделение на ЕМИ. Финансирането е осигурено чрез Джон Робъртс с парите на 2 фармацевтични компании – едната от тях е „Сандоз”, в чиито лаборатории е създаден ЛСД. Един ден преди планираното откриване е наредено на цялата полицейска охрана на събитието да се оттегли. Сигурността на концерта е поверена на хипи комуната „Хог фарм” (означава „свинеферма”), която е известна с това, че участва в разпространението на ЛСД и във вербуването на младежи за секти и тероризъм. Единият от спонсорите и директор на фестивала в Уудсток, споменатият Джон Робъртс, съсобственик на фармацевтична фирма, признава, че е знаел за дейността на комуната. Това обаче не го спира да плати значителна сума и да докара специално сто души от „свинефермата” чак от планините на Ню Мексико със самолет Боинг 727. За да се осигури свободното разпространение и приемане на наркотици сред младежите, които са присъствали на концерта, районният прокурор се съгласява да няма арести и съдебно преследване за каквито и да са закононарушения. Робъртс признава, че се е срещал с представители на ФБР и че те са оказвали пълно съдействие в организирането и подготовката на събитието.

Нито един случай на насилие...нито един!

на тях им е писнало от насилието във Виетнам и са били за мир!

Дори в леда е имало ЛСД. Егати гаврата! То ще излезе, че с янките са се гаврили повече отколкото със соц-пролетариата, бе! Тези радийев хляб ли не са яли, децата ли с кокаин не са успокоявали, главоболие ли с лоботомия не са лекували ...

Лили Иванова защо не е била поканена тя е толкова... ади нема нужда.

гънз закъсняват с час за излизане на сцената....при излизане на сцената цялата тълпа тръгва към нея....докато аксел каже спрете....две момчета са прегазени от тълпата-разпознават ги само по татусите

Членовете на Гънс по време на Уудсток са били дечица. Говориш за нещо друго, което няма явна връзка със статията.

Когото хората бяха свободни, без смартфон , фейсбуци, инстаграми и се наслаждаваха на мига .

свободни, свободни, колко да са били свободни?! просто едни дрогирани добитъци

Защо за наркотиците само едно изречение?

"Дори в леда, ползван за питиетата на Удсток, имало ЛСД." - Наистина култово, особено в съчетание с мощно до истеризъм раздухване от медиите на богоизбраните...

Какво не знаем?... по онова време комунистите даже не са го отразили в БГ. И как иначе - гнил фестивал, развалящ социалистическият морал на българите.

Спрях да чета на "50-то юбилейно издание"

Хедлайнери на едната вечер са били Крийдънс, които по таво време са били много по-популярни в САЩ от Бийтълс и Ролинг Стоунс и са имали много повече челни позиции в чартовете от тях. По думите на Джон Фогърти не им се е получило, защото преди тях Грейтфул Дед приспали публиката.

Слабо написана статия.

Слабо преписана ;)

Ролинг стоунс държат рекорда по посещаемост. Февруари 2006 г на Копакабана изнасят грандиозен концерт пред 1,5 млн. зрители /според някои статистици цифрата е по-голяма/. Няма такова зрелище и едва ли някога ще има! Великани!!!

Не позна, 5-ти е! Най-посещавани концерт в историята: 4. 1991 Москва - Monsters Of Rock - AC DC, Metallica, Pantera - около 1,6 млн. 3. 1990 Jean-Michel Jarre - Париж - около 2 млн. 2. 1997 Jean-Michel Jarre - Москва - около 3,5 млн. 1. 1994 Rod Stewart - Рио де Жанейро - около 3,5 млн.

Представете си ако се съберат 500000 почитатели на чалгата, колко ще са загиналите.

Те са загинали, още преди да влязат. Ама не го знаят.

Ерата на друсалките.

Представете си какво би се случило ако се съберат 500000 чалгара на едно място.

"Силиконовата" долина!