Гаудата влезе в списъка на суперхраните
Ако обичате сирената, вече е ясно, че са не само вкусни, а и полезни
Обратно в новинатаКоментари - Гаудата влезе в списъка на суперхраните | Лайф.dir.bg
Коментари
Как пък още не съм се сетила да си направя печено авокадо на фурна, пълнено с годжи бери и горчица, и обилно поръсено с гауда ???
Има една принципна разлика между Гауда и български кашкавал, върху филийки: Гаудата изгаря лошо като хартия, а бг-кашкавалът се разтопява и има златист загар, и прекрасен вкус!!!
На български има принципна разлика сирене и кашкавал. На запад са САМО кашкавали. Най-важната разлика е, че сиренето зрее в среда, в която няма достъп на въздух. Без кислород. Бяло саламурено сирене, по класически начин е най-полезният млечен продукт.
Явно някой "бизнесмен" или "политик", а най-вероятно и едното и другото, е решил да прави бизнес с гауда в България, но той така и не е разбрал, че хората у нас не са чак толкова глупави, че да не видят толкова елементарна направената поръчкова статия. Моята лична реакция на подобно отношение към потребителите и в частност към мене е пълно обратно пропорционална и даже да ми се яде гауда с умисъл няма да си купя, просто защото предпочитам някакво лишение отколкото да ме правят на глупак.
На Запад жълтите сирена се поднасят със зърна грозде, резен пъпеш или портокал. Прави чудесна комбинация със сухо бяло вино. Като свикнеш с вкуса, няма да ти изглежда извратено, а изтънчено.
Обожавам гауда няма обо с българските псевдо сирена и псевдо кашкавали
Харесвам Гаудата , но по какво точно се различава от истинския наш кашкавал.Не говоря за ментетата ,които наводняват пазара след демократичното-либерално неглижирана на БДС.Как беше,пазара определя търсенето.Когато е беден един народ ,то той определено търси евтиничкото ,пък било то и вредно,защо от него не се умира веднага , а по-късно ,но тава няма ,кой знае какво значение
Ми по всичко се различава. Плътност, соленост, вкус... Умните народи си кръщават сирената и кашкавалите спред рецептата, а не според това дали млякото е дошло от крава, коза, овца или биволица. Затова гауда се различава от ементалер, бри и още над двеста други.
С достатъчно финансови 'усилия' някои 'учени' могат да изкарат и метиловия алкохол като 'суперхрана'. Всичко е въпрос на 'гледна точка'.
Кравето мляко може и да е вредно.
В статията има продуктово позициониране! PS: Предпочитам българско овче сирене, правено от истинско овче мляко на село.
Ха дано сега всички научат и как се казва, че моята свеки ѝ вика гаУда.
И в българския кашкавал има Витамин К2. Пардон, имаше когато се правеше от мляко а не от палмово масло.
никога нямаше да видят вино, сирене, наденици, грозде. Затова в цял свят днес на чейнчбюрата казват Ломбард....на името на Ломбардия, където са трупали ограбеното злато от Балканите.