Гаудата влезе в списъка на суперхраните

Ако обичате сирената, вече е ясно, че са не само вкусни, а и полезни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-отвратителният кашкавал на пазара, никога повече не бих си купил.

.

Как пък още не съм се сетила да си направя печено авокадо на фурна, пълнено с годжи бери и горчица, и обилно поръсено с гауда ???

Има една принципна разлика между Гауда и български кашкавал, върху филийки: Гаудата изгаря лошо като хартия, а бг-кашкавалът се разтопява и има златист загар, и прекрасен вкус!!!

Онова, което купуваш на листенца за тост е менте гауда. Както много други хранителни продукти.

На български има принципна разлика сирене и кашкавал. На запад са САМО кашкавали. Най-важната разлика е, че сиренето зрее в среда, в която няма достъп на въздух. Без кислород. Бяло саламурено сирене, по класически начин е най-полезният млечен продукт.

Това, че саламуреното сирене е български продукт само по себе си не го прави най-полезно. Не бъркайте патриотизъм с хранителни стойности. Виж, българското кисело мляко е друга история.

Явно някой "бизнесмен" или "политик", а най-вероятно и едното и другото, е решил да прави бизнес с гауда в България, но той така и не е разбрал, че хората у нас не са чак толкова глупави, че да не видят толкова елементарна направената поръчкова статия. Моята лична реакция на подобно отношение към потребителите и в частност към мене е пълно обратно пропорционална и даже да ми се яде гауда с умисъл няма да си купя, просто защото предпочитам някакво лишение отколкото да ме правят на глупак.

Наистина за толкова елементарни ни мислят, че даже не е поръчал на някой учен да разясни подробно за въпросния витамин)

На Запад жълтите сирена се поднасят със зърна грозде, резен пъпеш или портокал. Прави чудесна комбинация със сухо бяло вино. Като свикнеш с вкуса, няма да ти изглежда извратено, а изтънчено.

С грозде

Обожавам гауда няма обо с българските псевдо сирена и псевдо кашкавали

Пробвай сирена и кашкавали дето струват малко повече от 2-3 лв килото ...

Харесвам Гаудата , но по какво точно се различава от истинския наш кашкавал.Не говоря за ментетата ,които наводняват пазара след демократичното-либерално неглижирана на БДС.Как беше,пазара определя търсенето.Когато е беден един народ ,то той определено търси евтиничкото ,пък било то и вредно,защо от него не се умира веднага , а по-късно ,но тава няма ,кой знае какво значение

Ми по всичко се различава. Плътност, соленост, вкус... Умните народи си кръщават сирената и кашкавалите спред рецептата, а не според това дали млякото е дошло от крава, коза, овца или биволица. Затова гауда се различава от ементалер, бри и още над двеста други.

Значи най скъпата Моцарела ди буфало са я кръстили много "не умни" хора по твоята логика.

С достатъчно финансови 'усилия' някои 'учени' могат да изкарат и метиловия алкохол като 'суперхрана'. Всичко е въпрос на 'гледна точка'.

Кравето мляко може и да е вредно.

Да, когато имаш дефицит на мозъчни клетки, кравето мляко е особено опасно.

мляко Е вредно, защото ние не сме телета... за някои не е много сигурно де.

Изглежда сте от БАН. Имате желязна логика. И месото е вредно- ние не сме чакали! И салатата е вредна- ние не сме овце!

В статията има продуктово позициониране! PS: Предпочитам българско овче сирене, правено от истинско овче мляко на село.

Гауда и овче сирена са сирена от различен клас и предназначение. Иначе, и аз обичам българско овче сирене /на добро рядко попадам/ с розови домати ''биволско сърце''. Няма по-хубави от българските домати и чушки. :-)

Явно този продукт не върви в България и му трябва реклама.

Ха дано сега всички научат и как се казва, че моята свеки ѝ вика гаУда.

на кого му пука

А моето иска един ч.к в тиквата

И в българския кашкавал има Витамин К2. Пардон, имаше когато се правеше от мляко а не от палмово масло.

никога нямаше да видят вино, сирене, наденици, грозде. Затова в цял свят днес на чейнчбюрата казват Ломбард....на името на Ломбардия, където са трупали ограбеното злато от Балканите.

Скрита реклама !

GUDA GUDA GUDA be gauda