Гаудата влезе в списъка на суперхраните

Ако обичате сирената, вече е ясно, че са не само вкусни, а и полезни

Обратно в новината

Коментари - Гаудата влезе в списъка на суперхраните | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

GUDA GUDA GUDA be gauda

Скрита реклама !

никога нямаше да видят вино, сирене, наденици, грозде. Затова в цял свят днес на чейнчбюрата казват Ломбард....на името на Ломбардия, където са трупали ограбеното злато от Балканите.

И в българския кашкавал има Витамин К2. Пардон, имаше когато се правеше от мляко а не от палмово масло.

Ха дано сега всички научат и как се казва, че моята свеки ѝ вика гаУда.

Явно този продукт не върви в България и му трябва реклама.

В статията има продуктово позициониране! PS: Предпочитам българско овче сирене, правено от истинско овче мляко на село.

Кравето мляко може и да е вредно.

на кого му пука

Да, когато имаш дефицит на мозъчни клетки, кравето мляко е особено опасно.

С достатъчно финансови 'усилия' някои 'учени' могат да изкарат и метиловия алкохол като 'суперхрана'. Всичко е въпрос на 'гледна точка'.

мляко Е вредно, защото ние не сме телета... за някои не е много сигурно де.

Харесвам Гаудата , но по какво точно се различава от истинския наш кашкавал.Не говоря за ментетата ,които наводняват пазара след демократичното-либерално неглижирана на БДС.Как беше,пазара определя търсенето.Когато е беден един народ ,то той определено търси евтиничкото ,пък било то и вредно,защо от него не се умира веднага , а по-късно ,но тава няма ,кой знае какво значение

А моето иска един ч.к в тиквата

Обожавам гауда няма обо с българските псевдо сирена и псевдо кашкавали

С грозде

Изглежда сте от БАН. Имате желязна логика. И месото е вредно- ние не сме чакали! И салатата е вредна- ние не сме овце!

Ми по всичко се различава. Плътност, соленост, вкус... Умните народи си кръщават сирената и кашкавалите спред рецептата, а не според това дали млякото е дошло от крава, коза, овца или биволица. Затова гауда се различава от ементалер, бри и още над двеста други.

На Запад жълтите сирена се поднасят със зърна грозде, резен пъпеш или портокал. Прави чудесна комбинация със сухо бяло вино. Като свикнеш с вкуса, няма да ти изглежда извратено, а изтънчено.

Явно някой "бизнесмен" или "политик", а най-вероятно и едното и другото, е решил да прави бизнес с гауда в България, но той така и не е разбрал, че хората у нас не са чак толкова глупави, че да не видят толкова елементарна направената поръчкова статия. Моята лична реакция на подобно отношение към потребителите и в частност към мене е пълно обратно пропорционална и даже да ми се яде гауда с умисъл няма да си купя, просто защото предпочитам някакво лишение отколкото да ме правят на глупак.

Наистина за толкова елементарни ни мислят, че даже не е поръчал на някой учен да разясни подробно за въпросния витамин)

Гауда и овче сирена са сирена от различен клас и предназначение. Иначе, и аз обичам българско овче сирене /на добро рядко попадам/ с розови домати ''биволско сърце''. Няма по-хубави от българските домати и чушки. :-)

На български има принципна разлика сирене и кашкавал. На запад са САМО кашкавали. Най-важната разлика е, че сиренето зрее в среда, в която няма достъп на въздух. Без кислород. Бяло саламурено сирене, по класически начин е най-полезният млечен продукт.

Това, че саламуреното сирене е български продукт само по себе си не го прави най-полезно. Не бъркайте патриотизъм с хранителни стойности. Виж, българското кисело мляко е друга история.

мляко е предназначено за теленцата, козето- за агънцата, свинското- за прасенцата, кучешкото- за кученцата, човешкото- за бебенцата. И всяко мляко си има специфичен състав, съобразен с нуждите на всеки биологичен вид. Никое друго мляко не е подходящо за нас, освен майчината кърма. На нас не ни е нужно да наддадем за няколко месеца няколко стотин кг. и да ни растат рога, копита и козина, както на телето. А кашкавала е силно концентрирано, развалено мляко... Бляк!

Пробвай сирена и кашкавали дето струват малко повече от 2-3 лв килото ...

Има една принципна разлика между Гауда и български кашкавал, върху филийки: Гаудата изгаря лошо като хартия, а бг-кашкавалът се разтопява и има златист загар, и прекрасен вкус!!!

Значи най скъпата Моцарела ди буфало са я кръстили много "не умни" хора по твоята логика.

Зрънцата са за птичките, зелено листните за зайчетата, а ябълките за червей четата и стършелите. Всички те се отглеждат с пестициди и хербициди, вредни--бляк. Въобще, човекът е голям вредител. Каквато и да култивира за храненето си, все ще унищожи някой хабитат на друг вид.

Как пък още не съм се сетила да си направя печено авокадо на фурна, пълнено с годжи бери и горчица, и обилно поръсено с гауда ???

.

Най-отвратителният кашкавал на пазара, никога повече не бих си купил.

Онова, което купуваш на листенца за тост е менте гауда. Както много други хранителни продукти.