17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато пропагандата се изправи срещу реалността винаги губи! Положението там в образователната сфера е в пъти по-добро от дереджето у нас!

Има доста да учим от тях докато класните стай заприличат на тяхните това е при нас дори и в добрите училища https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B5+%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5+%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi978DutdbdAhXwp4sKHYFbDb8Q_AUICigB&biw=1821&bih=874#imgdii=kUR0qZ7VAbx7hM:&imgrc=R8TPXhMebKL2JM:

Ужас!!! Тоталитарно училище!!! Няма охрана на входа! Никой не продава наркотици! Никой не бие учителите! Ученичките не са със силиконови устни и боядисани коси! Не гледат тъпо, но демократично! Учениците не се колят в междучасието (представяте ли си)! Ужас!!! Да живее демокрацията и демоктаричните училища!!!

Има една книга на Ефремов "Часът на бика" - все едно гледам екранизация на част от нея

много написано за това, че е показно училището, пропагандни - та се питам как стои въпроса с децата - учениците - на снимките. и те ли са показни? чисти, ведри, спретнати, явно дисциплинирани деца - сигурно фотошопнати си мислят некои? аз пък съм на друго мнение.

100% пропаганда и режисирани снимки. Имат едно училище, направено като за пред чужденците в Пхенян и всичко е в него заснето и под строй, разбира се. На 25 снимка без да искат са изпуснали контрола и цензурата и се вижда мизерията - боси сополиви хлапета излизащи от постресаващо разбита къща с парапет боядисан, но стар като света. Вижте и люлката на какво прилича.

Сигурен съм че нямат толкова наркоманчета като у нас.

Те там и ядене нямат, не само наркотици :)

Ако са верни снимките значи са много зле- как ли живеят и какво ли ядът гледам компютри климатици голи боси явно са много по зле от нас.

Ако са верни снимките значи са много зле- как ли живеят и какво ли ядът гледам компютри климатици голи боси явно са много по зле от нас.

Браво българи, ударихте ново дъно. Коментарите този път напълно разкриват психологическият ви профил и е страшно, че съществуват хора като вас, по- страшното е, че не сте 1-2. Нищо чудно, че страната трудно догонва капиталистическите страни. Поне нет имате безплатен, нета не е само дир.бг, вземете и научете нещо преди да бълвате помия.

Очевидно е, че държавата им е осигурила ПЕРФЕКТНИ условия за образование. Това винаги струва много пари. Тук тези пари са откраднати, а там някой е осмислил да ги даде, щото им трябват инженери... Имали култ към личността. Да имат, но имат и училища.

Държавата ги поема от бебета. Значи промиването на мозъци, започва от пеленаческа възраст. Реално децата не са на родителите, а на държавата. Фактически говорим за една по-осъвременена форма на робство. Децата на робите принадлежат на господарите.

Бъркате С. Корея с Норвегия, където децата НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ на родителите си, а на държавата.

А пти диктатура на кого принадлежат? У нас, например, толкова свестни родители, възпитани във великите ценности на соц-а, взеха че пръкнаха безнравствени гамени. И кой е виновен? Не са родителите, разбира се, защото те са си свестни. Виновна е образователната система, чалгата, телевизията, компютърните игри, следователно децата са притежание на образователната система, медиите, компютърните игри и други инстументи контролирани от държавата, но не и от родителите.

Комунизма беше уникална тъпотия! Руснаците ни го натресоха насила за 45 години и резултатите ги виждаме днес. ФРГ вече над 30 години не може да изравни стандарта на ГДР със себе си. При положение,че ГДР беше представителна държава за комунизма. Всички под строй за благото на посредствени партийни секретари и комунистически дейци, на които им стояха безплатни вили по родните села. И милиони новопоявили се партизани и ятаци, всеки с претенции за привилегии. Съсипахте живота на няколко поколения, вашата мамица...

Просто направиха капитал, като ограбиха българския народ. Първо приватизация, а след това реституция в условията на хиперинфлация. Велик цинизъм!

Национализация на вдичко-предприятия, машини, ЗЕМЯ. Две-три поколения по късно си получават имотите, но не знаят нито как да ги стопанисват, нито имат с какво да ги стопанисват. И икономическата криза ги принуждава да продават. Понастоящем по голямата част от населението е конценрирана в големите градове и е горд притежател на вътрешните стени в панелен блок, получени обикновено в замяна на земя. Как се наричат хората, които живеят затворени в тесни пространства, не умеят да си изкарват прехраната самостоятелно, не притежават земя, децата имбиват отглеждани институционално, живеят в страна, която няма армия и скоро няма са има собствена валута? Чия собственост са земите на българите?

Браво! Чисто, подредено, с мултимедии и екрани. Децата, чисти и спретнати, спортуват и се учат. Ние да му мислим.... Че с образованието сме много много зле...

СЛАДУРЧЕТА :))) "Основен стълб на системата са социалистическите идеали... а креативността и желанието да изпъкнеш с нещо различно не се толерират в севернокорейските училища." В университета учих с двама севернокорейци. Ученолюбиви; стриктни; вежливи, кавалери, колегиални, усмихнати, широко скроени - продукти на соц. образованието им...Като от друг свят. По-хубав от нашия. Завършиха и със желание се прибраха в родината си. Можем само да си мечтаем да достигнем наполовина нивото им на съзнателност, толерантност и работа в екип.

Па да си отишъл с тях в СК! Нали се сещаш, че щом учат извън СК и имат право изобщо да напускат соц. рая на Ким, сигурно са от комунистическото котило. Естествено, че ще се върнат с радост. Освен ако не си измислил цялата история разбира се..както и изглежда.

"Па да си отишъл с тях в СК! " - типичен кретенски извод с изтоник тъп соросоид!!! Човекът ти пише факт, а не че харесва толкова страната им още по-малко ще ходи там. За вас когато става въпрос за неудобните на САЩ държави трябва непременно всичко да е 101% черно. Да ама не - в природата абсолютно черно няма......

Когато повече от две деца се срещнат на улицата, трябва да ходят под строй. Сутрин, преди да отидат на училище, някъде час преди съмване, трябва да почистят някой паметник - на Ким... Все пак и там има гълъби и те обичат паметниците. И т.н.

Супер изглеждат училищата в Северна Кореа. Да му мислим ние!

Тук в НШЗО-то в Плевен през 1988 година ни караха да учим ПС и ППР-партийно строителство и партийно политическа работа.Наравно с огнева потготовка тактика и т.н. Така че в С.Корея е същата комунистическа педерастия и простотия.

Затова пък сега в ЕС сме истинска Джендърия, направо кефф.......

Педерастията е тука ,или ти не я виждаш ма......к .

Абе, къде е оня бизнесмен ТрУмп, където щеше да ги напада.

Няма какво да ни показвате. Помним. Това са снимки от влитни училища. Всичко е за пред камерата.... По възрастните помним как кътове за игра бяха само за украса. Не смеехме да припарим защото важеше правилото " не пипай, че ще те налляскам"...

Покажете как изглеждат концлагерите им...

Да, пропаганда. Позната ми на мен от миналото. Показват си образцовите училища и детските градини от столицата. А иначе е егати мизерията. Като при нас на времето. В столицата що годе беше добре, а инак...

В България в провинцията е тотална мизерия, то и в София елитните не са много цвете, но тези в Бургас, Пловдив, Варна са ег кенф*те..

Като гледам нашите училища и като видя как се обличат умирам от срам-разуха пълна с рекламни лица на Адидас фалшифокат!

В момента алкашите ватенкит от мАсква спускат на българските продажни тролове новите им опорните им точки, те бързо им обясняват, че САЩ скоро ще се разпаднат и КНДР все още не е достигнала до вниманието на най-„добрия кремълски ботоксов пигмей президент“.

За какво пишем тук бе, олигофреново изчадие на природата?????? Това соросоидите няма да си затворите халките за грантове, че и омърсявате ВСИЧКО!!!

А сега при нас как е - пушат, дрогират се, пият като змейове и бият учителите!

На соца хубавото му беше, че Беше явна диктатура. А при явна диктатура хората ги е страх. Страх ги е в това число и да си покажат магарията на макс.

Ето 25 ежедневни дейности, които са незаконни в Северна Корея. Международните разговори Наказанието да говориш с външния свят е смърт. Няколко човека бяха екзекутирани, опитвайки се да се свържат с близките си в Южна Корея. Да имате мнение Единственото мнение, което ви е позволено, е онова, одобрено от правителството. Притежанието на iPhone Или на телефон с Android, или на компютър. Изобщо на всичко, което идва от Запада. Музика Цялата музика трябва да "прослави режима". Слушането на чуждестранни мелодии е основание за екзекуция. Снемане на плакат за пропаганда Както американският студент Ото Уармбиър разбра, това може да ви струва десетилетия тежък труд. Да обиждате лидера По принцип не казвай нищо лошо за властта... никога. Да я наричате Северна Корея Като се има предвид, че се смята за единствената истинска Корея, официалното име на страната е Корейска народнодемократична република. И това е името, което е най-добре да използвате. Да правите снимки Това се отнася предимно за туристите... Не можете просто да правите снимки, на каквото искате. Има много неща и места, които са забранени. Шофирането Хората не могат да се движат свободно из страната. Всъщност има по-малко от 1 автомобил на 1000 души. Сарказмът Той изобщо не се приема тук. Каквото и да кажете, ще бъде взето насериозно ... така че бъдете много внимателни. Говорейки отрицателно за правителството Това ще ви спечели еднопосочен билет за "лагера за превъзпитание". Питате кога се роди Ким Чен-ун Не го правете. Просто не го направете. (Има известно объркване ... и е доста досадно, че те наистина не знаят). Алкохолът Има само определени дни, в които гражданите могат да пият. През 2012 г. офицер от армията е екзекутиран заради прием на алкохол по време на 100-дневния траур за кончината на Ким Чен-ир. Да имат прическа Има 28 разрешени от правителството подстрижки и нямате право на други варианти. Да напускат страната Ако напуснете страната и бъдете уловени, ще бъдете върнати в Северна Корея за екзекуция. Освен това вашето семейство може да бъде екзекутирано заедно с вас. Да живеят в Пхенян Правителството решава кой ще живее в столицата. И не е изненадващо, че това обикновено са хората с най-добрите връзки. Порнографията Да гледате порно ще ви убие. В действителност, Ким Чен-ун дори екзекутира бившата с приятелка пред семейството й, защото се е записала на касета как прави секс. Религията Като атеистка държава Северна Корея не приема практикуването на религия. През 2013 г. 80 християни бяха публично екзекутирани на стадион, защото притежават библии. Използването на интернет Хората имат достъп само до уебсайтове, спонсорирани от държавата. Опитвайки се да заобиколите защитната стена, ще ... знаете какво. Да гласуват Гласуването е задължително. Също така гласуването за грешен човек може да е лошо за вашето здраве. Носенето на дънки Не ви е позволено да носите деним, защото това е свързано със заклетия враг на Северна Корея - Съединените щати. Гледането на телевизия Севернокорейците имат право да гледат само държавна пропаганда. Няколкостотин души са екзекутирани за гледане на южнокорейски канали. Бягството от затвор Въпреки че това е незаконно на повечето места по света, това, което поставя Северна Корея начело, е, че ако се опитате да избягате, вашето семейство ще бъде наказано за четири поколения (баби и дядовци, родители и деца). Четенето на книги Ако се появите в Северна Корея с пътеводител, бъдете готови да имате проблеми. Те не приемат "чуждестранната пропаганда". Правенето на грешки Наскоро журналист беше екзекутиран, защото направи печатна грешка в статия. За щастие, ние сме доста по-толерантни.

Прав си. То и у нас беше така. Всъщност към 80-те режима тук се поразхлаби, но през 60-те е едно към едно и у нас. По разкази на баща ми, който почина наскоро на 81. Аз съм пряк наблюдател на политиката у нас през 80-те. Бах и чавдар и пионерче, че и комсомолец. Да, безспорно имаше повече ред от сега, но определено не страдам за онова време

Чак пък така никога не е било! Или баща ти те е поизлъгал или ти си доизмисляш. Живял съм 60-те но ако кажеш нещо против Т.Живков - да щеше да си имаш проблеми с ДС и милицията, можеше и ритници да изядеш, но чак пък да те стрелят!?!? Може да е било така само в седмиците на безвластие непосредствено след 9.09.1944г.

Ако да, кога и в лицето на какъв? Ако не, от къде имаш тази информация? Дадоха ти я за разпостранение или си я изсмука от пръстите?

Ама тотално не си в час. Като са забранени телефоните, как северокорейските хакери дишат във врата на китайските. В Северна Корея си има и телефони и компютри- с техни си варианти на линукс. Севрокорейските музиканти изпълняват доста чуждестренни песни - особено руски. Това за екзекутираните християни е много правилно, защото авраамическите религии са бич за човечеството.

Първите думи на Ким на срещата: "Г-н Тръмп, ние в КНДР не искаме да живеем в помийна яма като в Русия, така че за това аз съм тук!"

Историята показва че никой диктатор не се е върнал отново на трона си без да се съобразява с ВЕЛИКА АМЕРИКА и да промени живота на народа си. Примери много, че или си сяда на задника или отива 2 метра под земята да гледа теменужките от към корените им, като Мугабе, Кастро, Милошевич, Садам, Кадафи... Сега тъпите ватни пподлоги в България могат да кудкудякът колкото си искат, но не могат нито да променят, нито да спрат колелото на историята.

Аха дообре. Да сме го видяли и преживели можеше и да фане декиш. Показните магазини и училища ги имаше и у нас.

Та да можем да сравняваме!

Автора на статията явно не е живял по времето когато ние строихме комунизъма и тука имаше униформи чавдарчета ,пионерчета после и консомолци и ни набиваха яко комунизъм учиш общество и право и идеологията на Маркс и Енгелс .

Даже още им пазя учебниците да не вземе да се върне комунизъма че трябва на ново да ги учя.

То на тия дето ограбиха и съсипаха Родината ни , не комунизъм, а сталинизъм им трябва!!!!!

Най-вероятно е показно училище, най-вероятно училищата в провинцията не са такива, и какво от това? Аз съм виждала училища в централната част на Щатите - приличат на селксите училища в БГ от 1995. Учели били само соц пропаганда - е и? Американците и Англичаните какво направиха с тяхната свобода на мислене? България нали има свобода на мислене, вече почти 30 години - и какво? Много се е извисил и културния и духовния и икономическия живот. Всъщност тъпотата на написаното в тази статия и филма на М Палин (от който май са снимките?) е блестчщ пример за псевдо критическото мислене което доведе света до състоянието в което е в момента.

'псевдо критическото мислене което доведе света' Ам къде ма моме е истинското критическо мислене дето ще 'оправи' света? Това по РТ сигурно..

Това,че 30 години при свобода на мислене нищо не постигнахме, говори много зле за самите нас.

"Ма моме"-то, ако обичате, го запазете за дъщеря си или майка си, по избор. Благодаря за демонстрацията на гореказаното "дередже" на "ентелегентност" в БГ. Когато се научите да се държите като възрастен, а не като инфантил, може да обсъдим къде и има ли го въобще критическото мислене.

Вие като не постигате нищо за 30 години си е ваш проблем, поне не се излагайте.

Уважаеми ДИРаджии, вие погледнете в и около нашенските училища и направете някоя и друга снимка пък тогава надничайте в чуждото канче.

Абре, що за глупости пишете. Това училище със сигурност е нагласено специално за снимките. Както навремето при нас построиха 30-то и вкарваха безумни пари в него, само защото се казваше Людмила Живкова.

Точно така трябва да са училищата! С “лош” режим или без, поне са възпитани деца и младежи! Браво ! Дано някой ден пак в България да има дисциплина.

Има клипчета от пътешественици, които са минали през С. Корея в youtube. Едни новозеландци тръгват от Русия (обстановката като в малко българско градче, минават в С. Корея с влак и после продължават с мотори. Изведнъж се пренасяш в нещо като малко изпаднало българско градче от преди 30-40 години и така през цялата страна. Накрая минават границата с Ю. Корея и нещата са как да кажа - все едно да се разхождаш в Трън и след това в Амстердам. А тези снимки са пропагандни, то и тук имаше по социалистическо време "показни магазини" - всичко има в тях, но разрешават да там да пазаруват само чужденци

Само на по- малко от 100 км от София можеш да се окажеш в градове и села, дето времето е спрало 1985 година.

така е ред и дисциплина както преди 10 след десети НИЩО! Олигуфренчета като американчетата. Едни обуфки не моат вържат.

Бегай бързо там , че ще вземат да сменят режима и после ептен ще страдаш !

обуВки

Изглеждат много по-добре от всички български училища. Освен това определено от тях излизат много по-умни, дисциплинирани и морални деца. Наркотици в междучасието? Секс в тоалетната? Да удариш учител? Да бягаш от часове, за да пушиш някъде? В нашата объркана и нещастна държава може.

И като са толкова добре, що са толкова зле и умират от глад? Моят кум живя 1 година в Северна Корея и каза, че по-голяма мизерия няма на света. Тези снимки пропагандни не ги гледайте изобщо, чувал съм страхотии да ми разправя. Банкнотата се сгъва на три, не на две, за да не смачка образа на Ким Ир Сен и ако те хване милицията че си го направил отиваш в затвора. Айде холан да живееш в такава изпърдяна държава. Няма барове, забавления, всички роботи. Работа и у дома. Няма интернет освен някакъв измислен държавен. Aбе бягайте от тук бе, а ако искате да докажете, че там е по-добре, идете там, емигрирайте и поствайте снимки колко сте щастливи :-D

Вие добре ли сте???? Ама вие от стремежа си да изкарате България кенеф взехте и изродски държави като СК да сравнявате с нея!!??? Препоръчвам ви да не четете само пропаганди, имате цялата информация под пръстите си, на тези снимки и усмивките на децата не са истински. Информирайте се и Ай- важното спрете да принизявате България и да мърсите името и!

Ако имаше свободен достъп до Северна Корея и ако знаех езика бих отишъл да си взема една жена от там. Сигурен съм, че като види какво е свободен свят ще ми мие краката и ще пие водата. Само на русофилските профани им харесва такъв строй

надявай се коньо за зелена трева хаха

Мисли разумно. В твоето положение е хубаво да мечтаеш поне веднъж в живота си жена да ти се усмихне, а в най-смелите си фантазии да видиш поне веднъж в живота си гола жена. С твоят умствен потенциал и професия на платен драскач, изкарващ по стотинка от пост, бъди реалист и мечтай разумно.

И тая жена да не е майка му , нали !

То пак сега една убост..... същите са но сега крадат с още по-голямо настървение.

ужас.. добре че отдавна премахнахме този тумор наречен комунизъм

Ти да не си заспал 100 годишен сън, комунизма никога не си е отивал, той вече още е тук, с друго име и друго лице, би със същите намерения, прочети Джордж Оруел - 1984 и ще разбереш, един комунист какво пише за своята и други подобни идеологии!

Това не значи че като си взел скъп костюм си се променил станал много по крадлив мислите ти са на комуне проблема е чипа но той не се променя.