Светът не знае много за истинския живот в Северна Корея. От години страната е в изолация, а малкото информация, която достига до широката общественост, е пречупена през призмата на собствените разбирания и политическата обосновка на съответната страна.

Вижте галерията >>

Какво обаче знаем за образованието в страната на Ким Чен-ун? Основен стълб на системата са социалистическите идеали, а акцентът пада върху корейския език, математиката, литературата и специален предмет за управляващото вече трето поколение семейство.

Средното образование продължава 11 години и е задължително, няма частни училища, административният контрол върху системата е поверен изцяло на държавата.

Децата са посветени в политическата доктрина и революционните възгледи на Ким Ир-сен. Те илюстрират важността и необходимостта от колективизма в корейската нация. Гръбнакът на образователната система е да се приложат практически тези знания.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-много време в посветено на семейството на Ким Чен-ун, баща му Ким Чен-ир и дядо му Ким Ир-сен - общо 684 часа.

От 4-годишна възраст децата започват да изучават колко е велика комунистическата идеология, лидерите ѝ, в миналото и днес. Математиката се смята за изключително важен предмет с оглед на нуждата от инженери, научни кадри и работници, които да осигурят изпълнението на целите на нацията.

Униформите в училищата са задължителни, а креативността и желанието да изпъкнеш с нещо различно не се толерират в севернокорейските училища.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos