Вариво по кюстендилски

Необходими продукти: една средно голяма зелка /кисела/, 200 гр. сланина, суха чушка, 700 гр. свински ребра, 200 гр. пушен бекон, 500 гр. свински врат, 10 скилидки чесън, сол, черен пипер, червен пипер, ориз, 250 гр. кайма.

Обратно в новината

Коментари - Вариво по кюстендилски | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знаех тази рецепта за вариво макар че съм от Кюстендил .Но баба я приготвяше по простичък начин със съвършен резултат.Тлъстините от главата бузките на прасето са наи добрата партия за киселото зеле в тая рецепта .Също ушички и краченца.Варииии се вари може и в обикновенна тенджера.Но е препоръчително на старата циганска печка.Когато е вече готово баба слага в тигана начупени сухи пиперки алено червени .За една минута или по малко дори горещото олио става кърваво червено .Добавя и това към варивцето .И тая манджа носи много на чесън стига и вие да можете да носите ...добър апетит.