Работохолизмът е вреден за кариерата

Работохолизмът е пагубен не само за здравето на служителите, но и за постиженията им в службата, установиха италиански учени.

Обратно в новината

Коментари - Работохолизмът е вреден за кариерата | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има лаф,благодарение на мързела ,си запазих здравето.

спокооо.. в БГ никой не е болен от това нещо..

Стресът не винаги е вреден, държи човек във форма, дори не може и да се разболееш, толкова си стегнат.Отпускането май води до повече негативни последици.

ооо да, да колко добре те държи стегнат стреса, чак по едно време се вцепеняваш и ставаш един такъв студен и блед и вече спират да те притесняват всякакви проблеми.

Работохолизма води до алкохолизма.

и до пушовизЪма

Тази статия ще я принтирам и ще я оставя на бюрото на меринджея ми - да си знае, да ни мъмри по-малко, пък и той да не си дава толкова зор. :)

В България има много хора без работа, но няма хора за работа!

Една дума си пропуснал накрая - "няма хора за работа" БЕЗ ПАРИ.

Абсолютно точно написано!

Работа за без пари няма. Ако си достатъчно добър или ще ти плащат колкото трябва, за да те задържат или ще отидеш в друга компания. Ако ли пък се окаже, че няма такава друга компания трябва да се замислиш за качеството ти на работа и дали все пак не си бил достатъчно или дори надплатен. :-)

Няма опасност за голяма част от българите. Предвид огромната безработица в България голяма част от хората са безработни не по собствено желание, просто няма работа. Особено в провинцията. Щом висшисти търсят работа по строежите и строителните обекти...правете си сметката. Колкото и да е срамно и унизително, пак е по-добре отколкото да си безработен вкъщи. Лошо е,че и такава работа вече трудно се намира. Така че няма опасност от работохолизъм в България.

Ако си млад човек, без собствено семейство ( дете за което да се грижиш ) и искаш да се реализираш в областа в която си хвърлил усилия 5+ години ( Университета ), няма какво да търсиш в малкия град. Хващай си чукалата и или в по-голям Български град или най-добре в чужбина - Германия, Англия, САЩ, Канада, Австралия, etc.

Защо не включи Албания в списъка на дестинациите? Там поне по-коректно плащат.

Млад човек съм, нямам семейство и деца, второ висше завършвам, но проблема е, че за САЩ или Канада са нужни визи, а без стаж както аз нямам, нямаш никакъв шанс да вземеш виза. За Германия, Англия и т.н. нямам пари за да замина. Това също е голям проблем. А и както каза 444 защо все тия дестинации... какво й е на една Гърция или Румъния например. Не че имам възможност да отида, аз в София нямам възможност да се преместя....та какво остава в чужбина. Не става просто ей - отивай. Като нямаш уредена работа за да заминеш или пък нужните пари които да рискуваш да загубиш в опит да търсиш работа на място, просто не става. А при мен нито едното нито другото.

Послушай Пецата!

Е, ние анджак затова ползваме форумите в работно време - да се предпазваме от преработване! И често-често ходим да пушим, за да не "изпушим".

хахахаха от сърце се смях на думата анджак...баба ми я използва и всеки път ми става супер забавно като я чуя. С най-добри чувства разбира се.