Замразените плодове и зеленчуци - по-полезни от пресните?
Съдържанието на витамини в тях е значително по-голямо
Обратно в новинатаКоментари - Замразените плодове и зеленчуци - по-полезни от пресните? | Лайф.dir.bg
Коментари
това го изясниха преди години в канала дискавъри ...пресните плодове стоят с дни по щайгите и се скапват, а тия за замразяване по закон се замразяват много бързо след беритбтата им...
Кретенизма в БГ взема неописуеми размери! Тотални Кретени и Дебили в управленческата и производствената сфера, малоумни и продажни журналисти, подкупни и алчни адвокати и съдии, направо да се кефиш перманентно!
Тази статия е предназначена за хора, при които мисловната дейност липсва или е силно ограничена. Те сляпо вярват на изрази като...учени установиха. Може ли някой да обясни от къде се появяват допълнителните витамини след като не ги е имало преди замразяването? То бива глупости ама........
Явно не четеш внимателно. В статията се казва, че се берат плодовете и зеленчуците и непосредствено след това се замразяват, като тогава е пикът на съдържание на витамини и минерали. Зеленчуците и плодовете, които си купуваме от магазина са престояли вече известно време и са загубили част от ценните си свойства. Колко е вярно всичко това е друг въпрос.
В момента в който се извърши замразяването се променя кристалната структура на водата в клетките и изобщо не може да се говори за запазването на някакви витамини! За съжаление е доказано, че след замразяване се губят до 50% от полезните енергии събрани в полезната маса на зеленчуците и плодовете!
Не е достатъчно само да се чете...трябва и да се разбере, това което четеш. Разбира се за разбиране на материала се изисква логическо мислене и знания на факти (не клишета от други статии). Ако човек знае за какво организмите използват витамините, ще знае, че те са необходими предимно във фазата на разтеж. Следователно продуктите се берат за замразяване във фаза на разтеж, а не когато са най-подходящи за консумация. Пресния плод и зеленчук винаги ще са по-полезни за организма отколкото замразените. При замразяването се запазва продукта такъв какъвто е....но при размразяването всичко се променя. Опитай да направиш салата от размразени марули и краставици например. Ял ли си размразени череш