Заради тежките раници: Поставят шкафчета за учениците до VII клас

Идеята обаче не е съвсем приложима за по-големите деца, които трябва да учат вкъщи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко ,което се направи дали в училище дали в държавата все сме недоволни . 1. Възпитавяйте децата да са добри. 2. Не им купувайте неща за който не са най-необходими -GSM. 3. Отделяйте повече време за тях а ,не / кафета и безцелни сбирки/ и още мн.други 4.Четвърто и не на последно място възпитайте и "почистете" първо вашият дом и след това изисквайте от другите. 5. Не критикувайте !!!!! самите Ние сме за критики .

Ами аз като бях ученик нямахме шкафчета и УЧЕНИЧЕСКИТЕ НИ ЧАНТИ тежаха точно толкова колкото тежат и сегашните раници без 2те бутилки минерлна вода , металните кутии и т.н. и не сме имали проблеми! Ама нямахме Социални които да дебнат като лешояди , имахме Педагогическа Стая във която влизането беше знак че си сгазил лука много и това беше резил както за ученика така и за родителите му. Ех спомени

Добро утро,умници неземни!Трябваха ви 30 година за да измислите нещо което го има от 100 години по света.И сложете метални шкафчета в коридорите.

Желателно е в тези шкафчета да се оставят и храна, пари, че и дрешки, ... че мургавите ни братя си нямат!

Безумие е, че децата имат по 3-4, може и повече учебни помагала и тетрадки по един предмет, включете самия учебник и обикновената тетрадка, и то в първи клас. Учебниците уж са безплатни, а трябваше да доплащаме около 50лв. за допълнителните. Уж имат занималня, в която да си пишат домашните, но ако няма родителски контрол може и нищо да не напише детето, а в края на седмицата как да навакса, като е претоварено. Диктовка в първи клас,а учителите все за заплати говорят. Как никой не протестира за промяна в учебния процес. Помежду нас някои признават, че децата са прекалено натоварени и се демотивират. Едни шкафчета няма да решат проблемите, а дори няма място в стаите, с по 25 деца и шкафче за всяко става дядовата ръкавичка. И като не може дървени в коридорите има и метални, но са по-скъпи, нали. А трябва и нещичко да се щипне май.

Прати си детето в частно училище и плащай--- що не си станала учителка? Ще се побъркаш от разглезени хлапета и "амбициозни " мами !!

Интересно ми е какво толкова се очаква да научи едно дете до 4-ти клас освен да може да чете и смята? И то не интерграли, а елементарни математически операции, които не са абстрактни и се обясняват сравнително лесно. Та как така ще е претоварено в първи клас? Явно претоварването се дължи на прекалените очаквания от страна на родители и учители и евентуално със сбъркан подход. Че родителите трябва да се занимаваме с децата - това е ясно. Мога да споделя моя опит , въпреки, че всяко дете е различно. Още не е ученик - догодина ще е първи клас, но се занимавам с него без да прекалявам и под формата на нещо, което го интересува. Примерно за четене и писане - карам го да се опитва да напише имената на любимите му герои от филми. Иска да си пусне нещо на телефона - да се опита да го напише. Пита ме за нещо, което не знам и решаваме да проверим в интернет - да се опита да го напише.Със смятането нещо подобно - искам сладолед - отиди да видиш колко струва. Примерно е 90 стотинки - давам му 50 и го питам още колко му трябват. Или лев и да ми обясни колко трябва да му върнат . И т.н. и т.н. В крайна сметка освен знанията , които получават децата за мен е задължително да разбират, че тези знания са полезни за тях. Освен това е много по-лесно да научат нещо, когато им провокираш интереса. И точно поради горната причина е важно да отделяме по малко време за тях, защото в клас с много деца не можем да разчитаме, че учителят ще познава всички така добре както ние познаваме нашето.

Занимавай се с детето. Ако не си свършиш работата, за която ти плащат, ше дойде ли някой да ти я свърши. Побъркахте си децата от болни амбиции и през ум не ви минава да протестирате против учебните програми, които претоварват децата. Всяка мама - даскалица. Претенциите ви са към учителите, а не към когото трябва.

Ами то нищо не се очаква защото до 4 клас сричат и са почти неграмотни ама имат още 3-4 допълнителни даскаля по различни предмети от които нищо не отбират поради написаното в началото..

Не са натоварени. Даже никак. Наборите след 1990 вече са на 23+, а са с недоразвити мозъци и едвам връзват 5 изречения. За вашите пишлемета се отнася същото - не са претоварени, а не могат да се справят с материала заради недоразвитите си мозъци - нещо, което допускате вие, "родителите". Само си веете путките по моловете и нагъвате ракиите, а на пишлемето кой ще развива мозъка? За да си горе-долу средно интелигентен, до 15-годишнината трябва да си прочел не по-малко от 5000 книги. Вашите дрисльовци на по 25 години са с не повече от 3 (три).

Претенциите са към МОН - въртят обществени поръчки за писане и печатане на учебници и помагала и си пълнят гушата и тази на съподвижниците си. Безчет учебни помагала на гланцирана хартия, заляни с боя излъчваща отровни миризми - боядисват, попълват ребуси, пишат в кутийки, време за мислене и игра не остава. Резултатът - във всички случаи знаят толкова или по-малко по математика и български от предишните поколения, без всичките тези помагала - когато имаше само читанка и сметанка.

2018-08-28 04:01:30 е, не (нерегистриран) МОН има някаква вина, но 90% е на родителите - безбройните учебници не са оправдание децата да стоят с недоразвити мозъци.

Този въпрос го реших отдавна. Два комплекта учебници. Един за в къщи, и един в училището. Така в раницата са само тетрадките и помагалата. Малко по-скъпо идва, но не се мъчи детето.

Че те мацките от Седми клас идват само с дамска чантичка...какви раници?

В крайна сметка взимате учебника и го късате на по няколко страници и така детето не носи няколко учебника , а по няколко страници от учебник. Намалявате теглото. Смятам, че никой не праща детето си да тренира за хамалин...

Учебниците се ползват 3 години. По-скоро мамите да спрат да тъпчат раниците с какво ли не. Никой не си прави труда да претегли раницата само с учебниците и помагалата, после само раницата. Ще се изненадате, че учебниците не са толкова тежки. Метален несесер, тежка раница, бутилката с вода, евентуално гуменки и екип по физическо.. ее, ама тя и за мен е тежка.

Тази Пенка Иванова,вероятно гербаджийско произведение,трябва да бъде дадена на прокурор не толкова за тази измищльотия,а преди всичко за безумно надутите по обем и сложност учебници!Как може да назначават на такива отговорни длъжности такива неграмотници?Абе то и министъра икономист,на здравето също....кой ли си е на мястото!

По мое време като учех имаше занималня. Така децата оставаха в училище и си пишеха домашните, също така родителите не се притесняваха за тях. Нека има шкафчета, така децата ще станат по организирани. Няма да носят тези учебници които не им трябват, а ще вземат само онези които им трябват. Нека има униформи, така няма да има подигравки че някое дете ходи с по евтини дрехи от друго дете. Така всички училища ще си имат свой външен вид и ще се стремят да бъдат прилежни.

То и сега има занималня, смо че в Училище Димитър Талев, Пловдив, където учи детето ми приеха абсолютно БЕЗУМНОТО правило децата да се взимат до 17:15 !!! Това е възможно единствено ако работиш в лафката до училището ! При този трафик в града няма как да работя до 17:00 и да стигна пред 17:50-18:00 до училището ! Само че директорката тва изобщо не я интересува. Учителите не им се седяло до късно и мрънкали... Кво мрънкат ? Какво им е работното време, след каот идват на работа в 13:00 на обяд ??? Аз за кво плащам данъци ???

Учителите също са хора и имат деца. Работата на учителя продължава и след като се прибере вкъщи. А колкото до тежките раници- мисля че децата са достатъчно напреднали и може да се помисли за таблети на които уроците да са в електронен вариант

Значи казвате ако дъщеря ми е с униформа и маратонки за 25 лв, съученичката й, която е с униформа и маратонки за 300 лв, няма да има за какво да й се подиграва? Или ако дъщеря ми е с униформа и телефон за 50 лв, а другото момиче - с униформа и смартфон най-нов модел, пак същото? Или ако си стоят двете в междучасието, с еднаквите си униформи, и нашата разкаже, че е била на море в български курорт, а другата - на о. Бали, социалните различия напълно изчезват? Не ми се вярва, честно казано, но какво ли разбирам аз от униформи. Аз вярвам, че Бог е създал над 7 милиарда човека без дори двама от тях да си приличат напълно, защото е искал да ни покаже, че е хубаво да сме различни.

В крайна сметка децата един ден трябва да разберат, че хората са различно богати и да могат да бъдат щастливи без да е необходима да са най-богати на света. Колкото и да си богат винаги ще се намери някой, който да е по-богат от теб. Всяка година има размествания при най-богатите. А това да се ходи със скъп смартфон на училище не го разбирам. По принцип не разбирам след като кагота работиш не е прието да се занимаваш с телефона си, дори не е прието да вдигаш ако не е нещо много важно, а в училище да се разрешава учениците да са в час с телефоните. Представям как отивам на среща, преговаряме и някой почва да си цъка на телефона и да преглежда снимки, на друг пък му се обажда жена му и му напомня да купи яйца, че ще прави кекс....Не знам - може би не съм прав, но все ми се струва, че е редно да научим децата кога е редно и кога не да се ползва телефон...Може би не да е забранено, а да им пишат двойки ако посегнат към телефона си докато са в час. Защото в живота ще им пишат двойка ако по време, когато трябва да внимават решат да си цъкат на телефона...

Махнете униформите ! Не стига, че издевателствате на родителите да ги плащат по цени все едно са от бутик, ами освен това на никой нормален ученик нему харесват !!! Не говоря за нърдовете. те изпълняват всичко и нямат собствено мнение.

След като ме обрулиха за униформата, която се произвежда от една единствена фирма - МОНОПЛИСТ, която вероятно е на някой гербаджия казах 1-вата родителска среща, че една стотинка повече няма да измъкнат от мен за каквото и да решат да събират пари останалите родители. След като са овце и обичат да ги стрижат тяхна воля. Кмета на Пловдив издаде изрична заповед че е абсолютно забранено да се искат пари от родителите за каквото и да било. Директорките и учителките обикновенои изнудват родителите като казват "Ами на нас ни е забранено да искаме пари, но трябва да се съберат еди колко си за незнам си кво и за това вие родителите се разберете по между си кой ше ги събира..." АЗ ПАРИ НЕ ДАВАМ !