17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е близко до акъла, че е така.

Аз до 26 годишен спах с майка на единично легло. Сега като съм с гаджето вечер си нося снимка на майка. Щото иначе не мога да го дигна.

Статията е важна и много вярна.Още по-важно е какво се имапредвид под "дете".Ако става въпрос за деца до 3 или 7 години,проблемът е малък.но как ви изглежда майка да спи заедно с 17 годишния си син или баща да спи със 17 годишната си дъщеря в едно легло.Дори да спазват родителско благоприличие,рисковете са огромни в много отношения.

Кое е това проучване, нека да го видим? Аз, като спяла до голяма възраст в леглото с родител, не мисля че имам някакви проблеми. Относно секса, поледно времето, през което го правим, е вечер. Аз лично, не виждам проблем.

Всичко трябва да е според детето, това поне е моето мнение. Да не говорим, че има много проучвания, точно обратни на споменатото в статията.

И аз направих проучване. 100% от психично болните са пили вода. Водата води до лудост

ПШо тая логика кенгурути е масово психично болно. Толко хилядолетия спът е торбата ба майка си, и на, пак излизът кенгурчета оттам. Некой хаби и своето и нашето време и набива пропаганда и адженда да разделя деца и родители на идеолгоическа основа, нели е КоманиЗкио Манифесто да иска да даде децата на държавата (евреите които управлевът). Ти откъсни детето от себе си доброзорно, па държатва ке ти го отгледа после по-лесно (да олесниш държавата да ти земе детето) , това ли е тука целта. Връзката междъ родител и дете е свещена, и това е полжението, команягите да пасът трева.

Не се излагайте с коментарите отдолу. Естествено, че е вредно. Както за децата, така и за родителите в много отношения. Като се почне от недоспиването и нервите всяка вечер при заспитване и се стигне до сексуалния живот. Все неща жизненоважни за поддържането на едно здраво и щастливо семейство. И не се оправдавайте с глупости от рода на "как ще го оставя само, то постоянно се отвива!" Спалните чувалчета отдавна да измислени и вършат чудесна работа... После се чудите защо не могат да спрат да ви реват децата по два месеца като ги пуснете на ясла или градина. Ми те свикнали горките денонощно да са ви до г*зовете.

Бат Васко, с тоя категоричен тон разбирам, че от необятната област на човешките взаимоотношения, където много неща са неясни, на теб всичко ти е кристално ясно :))))) Две неща: Едно: секс само в легло и само в едно единствено легло ли може да се прави? Принципно в едно жилище има под, баня, други стаи, други легла, дивани... ехее. Две: Едно време като масово хората са спели в една стая, натъркаляни един до друг - деца, млади, стари, какво??? Семействата са били нездрави и нещастливи и е нямало сексуален живот, и децата са били с разклатено психично здраве? Я пак си помисли! Има проблеми в модерния свят и то сериозни. Но! Причината няма шана да е това че родители и деца спят заедно при положение, че е било така от време оно.

едно време...смехоран.

Сега и за спанео на лампа да ни просветите

един път Иванчо решил да иде да спи в леглото на родителите си. По едно време погледнал под одеялото и попитал - тате тате какво е това? Бананче Иванчо бананче казал баща му. После Иванчо пак погледнал под одеялото и попитал - мамо мамо какво е това? Маймунка Иванчо маймунка казала майка му. След малко Иванчо погледнал пак под одеялото и казал тате татее виж маймунката изяде бананчето!

Пич, вицове за първи клас???

при американската пасмина мое така ма у назе е друго си гледат работата джендеругите!

Да представяш "проучване" с изследване от Бразилия, страната с най-висока детска престъпност в света и на базата на него да прави общовалидни заключения за цялото земно кълбо... ЕЙ-ЙЙ-ЙЙЙ БОГУ!

Посредствена статия ако може да бъде наречена така. А и не съм съгласна с т.н. изследване.

Някой имитирал “изследване” . . . да си вземе хонорара за публикацията. Абсурд!

Това не е научно проучване, а неучно налучкване. Цялата статия е като изсмукана от пръстите.

Прадядовците ни са непобедими във войните щото от новородени ги сваля ли да спят в собствени стаи и им давали адаптирано мляко вместо кърма.

А в България спят заедно защото имат само една спалня а другото е хол / кухня / трапезария / склад / детска / коптор / и всичко което ви дойде на ум в една стая. Българите намаляват заедно с квадратурата на жилищата.

А аз питам кой плаща на малоумни "учени" да правят проучвания за неща, които не разбират?

Обичам коментари, които са адски адекватни на слабо интепретирана статия.

Или за майките с ниски доходи от Балтимор. Може да речем тези майки, които спят с децата си, да са по-загрижени за отглеждането и възпитанието им и съответно по-тревожни и загрижени за бъдещето заради житейската си ситуация. И тревожността им да влияе на психичното здраве на детето, а спането в общото легло да е едно просто следствие. Така че коментарите и изводите в материала са пълна спекулация.

Много ги обичам тези така категорично звучащи изводи! Това, което може да се каже в такъв тип иследване е само и единствено, че има връзка между двете неща. В случая спането в общо легло на деца и родители и психичното здраве на децата. Но причините могат да са всякакви. Примерно може за децата, кито в бъдеще ще покажат влошено психично здраве, това да е вродено състояние и те да отказват да излязат от родителското легло като резултат от вроденото си състояние. Може дори да се окаже, че спането с родителите е довело до по-слабо развитие на симптомите. Измислям си, но само за да покажа, че на база на една информация, всеки може да си говори каквото си иска, като авторите на материала. И малко по-нататък да продължа - хилядолетия наред децата масово са спали с родителите си, но не се сещам исторически да има данни за повишени психични разстройства на деца по цялата планета хилядолетия наред. Тук има нещо друго, но не знам какво е. Нещо свързано със сивремения начин на живот и разбиранията на съвременните родители. Но едва ли е общото спане само по себе си, ако погледнем към историята. Да не говорим, че има модерни изследвания, които твърдят точно обратното.