Защо и за какво е полезна халвата
Да развенчаем митовете за този сладък деликатес
Обратно в новинатаКоментари - Защо и за какво е полезна халвата | Лайф.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Да развенчаем митовете за този сладък деликатес
Обратно в новината
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Елин (нерегистриран)
Вие българите идвате с халвата си защото произхода ви е от Иран и ирак
Халвата ... (нерегистриран)
помага за ускорения растеж на дупарата и това човек да си тежи на мястото. При случайно падане, уголемената дупара играе ролята на буфер и намалява възможността за травми. При плонж в басейна дупарата предизвиква приятно разплискване на водата за радост на околните. Може цял научен трактат да се напише по темата.
Брях (нерегистриран)
Чай с халва? Нещо ново
Една (нерегистриран)
Хахахаха. Абсолютно. Етнически особености :-) и аз не бих се сетила
+ (нерегистриран)
Едва ли. Аз познавам предимно турци да харесват халва. С учудване разбирам, че е от Иран. Явно когато са били владени от персите, древните турци освен много думи и култура са си присвоили и халвата
Видор (нерегистриран)
Някой ще обясни ли как се яде бялата халва, която е много твърда. Наскоро купих и не знам какво да я правя ... в една пластмасова подложка, нито мога да я извадя, нито да я нарежа ...
Мирослав Костов
30 секунди в микровълновата и се разтапя и после остава мека.
?! (нерегистриран)
Ако я замените с мед или кленов сироп, ползите от халвата ще нараснат.
Видор (нерегистриран)
Много благодаря
O (нерегистриран)
Хайде стига глупости, махайте тези ориенталски боклуци от менюто ви!
4 (нерегистриран)
Заменете я напълно
Hri100 (нерегистриран)
Стига глупости. В халвата няма протеини. Всички изброени ядки и семена са преобладаващо (над 55%) въглехидрати. Мазнини около 15-35% и белтъчини (протеини) под 5%. Освен това "пенообразувател" смесен с емулгатор е нещо невъзможно. Този продукт е изкуствен. Хлавата е около 85% въглехидрати (от ядките и от захарта), бялата е 98% въглехидрат, а белтъчините са 2-3% в крайния продукт. Въглехидратите са отрова. Не ги яжте. Те са единствената причина за затлъстяването и за растежа на раковите клетки. Раковите клетки се хранят единствено с белтъчини. Те не могат да се хранят с кетони а здравите клетки могат. Когато не се ядят въглехидрати (до 25грама на ден) раковите клетки, ако има такива измират
Кънчо (нерегистриран)
За да не ядете халва със съдържание 70% захар, купете си сусамов тахан и го разбъркайте добре с натурален пчелен мед. Купете си пресен пълнозърнест хляб и си намажете филия.
? (нерегистриран)
Ооооо, велики мислителю Хри-хри....За твоя изненада, таханите са богати не само на мазнини, но и на протеини. От 17 до 20 %, в зависимост от сухата маса при сусама. Слънчогледовия съдържа до 22 - 24 %. Така дори при 40 % захари, количеството на протеините е между 12 и 14 %. Халвата се яде от хора, които се движат активно и имат нужда от качествена енергия. Ако плуеш по цял ден пред компа и четеш стати за това колко било здравословно това или онова, халвата е ПРОТИВОПОКАЗНА! Даже опасна. Можеш да се гътнеш като едното нищо. Да не говорим, че раковите клетките се хранели предимно с въглехидрати и белтъци. Затова яжте само свинска мас и краве масло и ще живеете 100 години. Гарантирано!
НАЙ
Емилия разкри разделена ли е със съпруга си
Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в "Ергенът"
Тайната на младостта е в тази бутилка!
Лили Иванова на рождения си ден: За мен най-скъпа е публиката
Дъщерята на Ален Делон показа как изглежда баща й днес (снимка)
Лили Иванова на рождения си ден: За мен най-скъпа е публиката
Дъщерята на Ален Делон показа как изглежда баща й днес (снимка)
Емилия разкри разделена ли е със съпруга си
Новата връзка на Брад е в криза заради продължаващия развод с Анджелина
Глория катастрофира, бус се вряза в колата й