Детоксикация можем да правим само при здрав стомах

Детоксикация или прочистване на организма може да се прави, само ако храносмилателната система - стомах и черен дроб - са в перфектно здраве, коментира за БТА холистичният нутриционист (специалист по здравословно хранене и здравословен начин на живот) Надя Петрова.

Обратно в новината

Коментари - Детоксикация можем да правим само при здрав стомах | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наливането, насилствено с вода до 3-4 литра на ден е опасно за здравето! Организмът сам сигнализира за обезводнявне и нужда от течности. Другата глупост е за водите - минералните, които са опасни за хората с високо кръвно налягане, поради високото натриево съдържание. Изворна може, чиста планиска да- но минерална, само по изключение. Тези 3-4 литра вода дневно са безумие!

Дайте вашите отзиви за стоките на пазара. Нека сами отсеем само най-качествените!

А аз се чудех защо китайците са на изчезване,а то защото ядяли ориз...:)))

Лocът

А ако я питаш тази "специалистка" (не е лекар, не се подлъгвайте), как се казват тези токсини, и ще си глътне раматиката:) Приятно съм изненадан от коментарите и от критичното им мислене! Тялото си има пречиствателна станция, нарича се черен дроб. Упражненията от статията са излишни, но помагат на невротиците да се чувстват "пречистени" и контролиращи живота и здравето си.

ЛЕЛЕ КОЛКО МНОГО ПИСАНЕ НА ГЛУПОСТИ. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ ХОРА! ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ Е СЪВЪРШЕНА МАШИНА И ЗНАЕ КАК ДА СЕ ИЗБАВИ ОТ ВСИЧКО ИЗЛИШНО. ЯЖТЕ СИ И СИ ПИЙТЕ КАКВОТО ДУШАТА ВИ ИСКА, НО БЕЗ ДА ПРЕКАЛЯВАТЕ. ВСИЧКИ ТЕЗИ ДРАСКАНИЦИ И КОМЕНТАРИ НА ДОКТОРИ, ДАЛИ МЛАДИ ИЛИ СТАРИ, НИЩО НЕ ЗНАЯТ, А САМО ПРЕДПОЛАГАТ, ЧЕ Е ТАКА. ЗА ТОВА СИ ХАПВАЙТЕ, ПИЙВАЙТЕ, И УСМИХВАЙТЕ! МИСЪЛТА Е СИЛА, ТА И ЗА ТОВА МИСЛЕТЕ САМО ХУБАВО! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ! СПОРЕН ДЕН!

На мен статията ми хареса, има много вярни неща в нея. Соковата детоксикация, направена правилно, е много хубаво нещо и който не е опитвал поне веднъж няма как да оцени ефекта. Тялото буквално се съживява и бъка от енергия. Това, че изчезват главоболията също е гоям плюс :) (поне за мен беше :D). Препоръчвам на всеки да опита, има много хубави и качествени програми и могат да се намерят безплатно в нет-а. Трябва само малко повече нагласа и желание. Има еидн филм "Гладен за промяна" (Hungry for change) - много добър пример и показва интересни факти за това което ядем или по-ското си мислим, че ядем. Много добър старт за промяна е наистина. И като за финал, да 3-те бели храни - захар, брашно и ориз са наистина вредни за организма, и освен да ни тровят и задоволят глада на мозъка, друго не правят. И това го казва човек, който до преди 3 месеца се тъпчеше главно с тесто и шоколадови изделия. :) Промяната и детоксикациите си заслужават! Буквално променят живота. Успешен ден!

"Детоксикация" правят само тия дето са ОТРОВЕНИ и явно отровата е атакувала най-вече нервната им система, по-точно сивото вещество, което драстично е намаляло и лапа по модните простотии като йога, вегета, суровояди, хомеопати... та чак тежки патологии като пиене на пикня и т.н. противоестествени гнусотии, остро вредни за здравето...

Откога олиото е хидрогенирана мазнина? Маргаринът е, но олиото? То е вредно заради начина на рафиниране и май са го объркали с хидрогениране.

Брей, колко много глупости са изписани в тази статия! И какви титли само - ХОЛИСТИЧЕН НУТРИЦИОНИСТ! Ще си помисли човек, че става дума за професор на академиците в някой от университетите от "бръшлянената верига". А се демонстрира пълно неразбиране на основните принципи и объркване на терминологията. Направо си умирам от смях, като чета компилациите от упостребените понятия в написано! Ха, ха, ха - Ей, почиствайте си редовно организма от шлаките!

Да, ама тъпи женички без работа и с много пари знаеш как ги хрантутят тия учЕни тарикатчета... Голема американска мода.

Бая хора е излекувала тая "кукувица"...

Ма теб не можа, нали :)

Много сте отворени всички. Знаем ги лекарите какви специалисти са и как не могат да диагностицират проблема и си знаят едни и същи методи от 30 години. Всичко е в храната.

Така е, както дедо поп го е казал: "Без чисто месце, бе серсемино, нищо не стаа". Тъй е то.

Забележка до редакторката: по темата за т.нар. детоксикация Ви, моля, да каните професионалисти. Заблуждавате читателите с псевдонаукообразни термини, твърдения и указания на псевдоспециалисти.

Помня моята баба родена по-миналия век - 1896г, швейцарска възпитаничка казваше, че най-вредните 3 бели неща за ядене са:захар, сол и брашно . За съжаление въпреки, че не злоупотребявам с тях пак съм с доста наднормено тегло.

Тази клявка трябва да си заслужи парите и затова пише наукообразни глупости, като всички от нейната черга , които така и не разбраха, че най-вредно е да си жив! Животът е непрекъсната адаптация към околната среда и за жалост едни умират , а други оставаме . Всеядните оцеляват - така е в природата . Ако останем неадаптирани към околната среда не нанасяме ли повече вреда на следващото поколение ?

Госпожо, Вие препоръчвате да се правят абсолютно ненужни неща. Права сте, че такива като Вас ни заливат с безполезна информация.