Резистентността към антибиотиците е катастрофална заплаха

Антибиотичната резистентност представлява катастрофална заплаха за медицината и за пациентите, които дори след лека хирургична интервенция са изложени на риск от смърт от невъзможни за лечение инфекции, алармира главният здравен експерт на Англия Сали Дейвис.

Обратно в новината

Коментари - Резистентността към антибиотиците е катастрофална заплаха | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв учен е тоя "учен", бре? По-горе гледам, че не е наясно какво представляват антибиотиците!

Дари

Ако не се пият антибиотици за щяло и нещяло няма да има опасност от резистентност. Иначе ще трябва да измислят все по-силни антибиотици, които много скоро ще спират да действат. За самото качество и чистота на лекарствата и страничните ефекти дори не ми се и говори. Не ме разбирайте погрешно - понякога наистина е необходимо да се вземат антибиотици, но за да има ефект, организмът не трябва да е привикнал към този тип лекарства.

Хахаха, ти изкара антибиотиците наркотик - привикваш и ти трябват все по-големи дози. Явно тая конспирация не се е изтъркала и все още лови риби из простолюдието. Е, тия дето сте спортяги и велики БЕЗ общо ОБРАЗОВАНИЕ, вярно - трупате пари, но по-големи от вас си правят каквото искат с бъдещето ви. Не повтаряй пропагандни шаблони като зомби, МИСЛИ И ЧЕТИ!!!

А нека умиращите от пневмония да те благославят :) Американското парацетамолче с хиляди цветущи имена не е ли по-скоро безсмислена отровка вместо рекламираната панацея?!

Те да спрат да слагат гъбички в антибиотиците, пък да не ми разправят глупости за резистентност. Най-ужасните болести се лекуват със същите антибиотици, които са се ползвали и преди повече от половин век. И действат! А това, че правейки некачествени и заразени супер-скъпи продукти, пораждащи още нужда от други прескъпи лекарства и т.н. води до безумно богатеене на мафията е друг въпрос.

Ама ти като си толкова учен не знаеш ли, че антибиотиците се правят от гъбички? Просто самите антибиотици са гъбички, плесени. Ти да не би да си учен в някоя академия на планетата Мелмак?

Честно - точно ТИ си огромният проблем на българина - Вечно повтарят агресивно, заучени СУЕВЕРИЯ, ЛАФОВЕ и ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ!!! От вид плесен е отделен ПЪРВИЯТ антибиотик - пеницилин. За другите - трябва да се чете, ти явно не го правиш, а ЗАУЧАВАШ лафовете в кварталната КРЪЧМА. Жалко! Освен това, споменавам за гъбичките Кандида. Неща, за които ни ЛЪГАХА, че били виновни антибиотиците. Само, че СТРАННО се появиха с антибиотиците ПОСЛЕДНИТЕ 2-3 години. Преди това що ли не бяха проблем?! Абе сложни неща. Хора БЕЗ Осми клас биология РЕАЛНО, какво да им обясняваш. За тях ритни топко и чалга мара са меродавни професори. Жалко!!!