Жените станаха по-умни от мъжете

Жените отдавна знаят, че превъзхождат мъжете, но вече могат да влязат в този спор и с убедителни аргументи, гръмнаха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Жените станаха по-умни от мъжете | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чувства се че в дискусията участват наистина интелегентни хора.Най правилно според мен е мнението на 9988.Майка природа така е решила при създаване на човека и е направила мъжът по силен.От тук и в борбата за оцеляване той е разчитал на това свое качество.А какво остава за жените в борбата им за оцеляване - ума.Ама дали той ще бъде хитрост подлост или в последни времена интелект е подробност.Така че тоя така наречен учен е открил в действителност топлата вода.И сега когато на жените и е дадена възможност да се изявяват в обществото започна по-ясно да си личи това което те по-начало си притежават.А що се отнася до въпроса как това ще се отрази на съвместният семеен живот умните хора го знаят и го правят.А другите си го мерят на кого му е по-голям ... акъла и съответно губят.

Прочетох много тъпи и ограничени мисли, написани и от двата пола ... за мен няма значение статистически кой е по - умен, силен, красив, здрав, адаптивен, дълголетен ..... Ние сме доста различни, като две половини на "един ключ " и всеки намерил своята половинка и приел разликите и странностите и - може да се надява на щастлив, пълноценен и хармоничен живот. А хората, които непрекъснато търсят причини да подценят половинката си и да възвеличаят себе си, ги очаква или нещастен семеен живот или самота !!!

Зад всеки успял мъж има една велика жена. Зад всяка наранена жена има един комплексиран мухльо.

Индийците са измислили шаха. Той е бил два вида игра - мъжки и женски.Женския е бил елементарно прост съобразен с умствените им способности. Да не говорим за древногръцкия мислител който и казал. послушай жена си и постъпи обратното.Дамите стават само за разплод, но вече духат и затова не стават.

Всичко се изменя, всичко тече. Само отделни примитивни същества не могат да променят убежденията си и умствения си багаж.

Горкичкия!От поста ти лъха толкова комплексарщина ,че си за съжаление!Умния ,уверения в себе си мъж търси умна и успяла жена!И обратното !Така че , отдалеч ти личи ,че не се справяш - ама не жена ти е виновна за това.

Честно казано акъла е последното нещо, което мъжете търсят в жените. Важното е да е от добро семейство, да е вярна, и да те слуша. Крайно време е жените да го проумеят това нещо.

аз съм жена, тия глупости не мога да ги чета, омръзнало ми е до бolка от тия полови войни и мерене на гениталии, всеки индивидуално отговаря за себе си.

Резултатите от тези проучвания силно зависят от това как са конструирани тестовете за интелигентност. Жените и мъжете имат различия във функционирането на мозъка - това отдавна е доказано. Мъжете са силни в пространственото ориентиране и боравенето с цифрите. Жените - в словото, общуването, дипломацията и в умението едновременно да вършат няколко неща. Тези качества са се развивали с хилядолетия и трудно биха се изравнили за 100 г.

Жените били силни в словото :)))))))) Култово, Култово !!! Имам чуството, че това е скрита камера !!! Верно си е талант да кажеш 30 думи в едно изречение без да са подредени в някаква смислова верига, ама къде му е силата не мога да разбера ? :))

да наи добри са в строителството и шофирането маикоооооооооооооооо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ами една приятелка, която току що се върна от тайланд каза, че по строежите само жени работят.

Четирите чудеса на жената: 1. Дава мляко без да пасе трева. 2. Кърви по една седмица без да умира. 3. Мокри се без вода. 4. Говори без да го питат. :)))))))))

Това последното май за тебе се отнася - и на род си го докарал!

Вярно че тези статии са шантави и изсмукани от пръстите и ме забавляват. Но има логика в писаното. Едно е цял ден да си у дома и да се занимаваш единственно с домашна работа и друго да имаш и професия, да се справяш и решаваш и други проблеми, да се срещаш с много повече хора и да получаваш повече разнообразна информация. Няма как да не се отрази на интелигентноста. Логична е тендецията по отношение на жените. Уважаеми мъже не се сърдете, вярно че сте по силни физически, че сте по интелигентни природно, по бързо схващате и по лесно решавате. Но жените са по адаптивни, с много по голям праг на поносимост към болка и натоварване, предполагам затова на нас е отредено раждането. И това за заболяванията е вярно, жените по лесно прекарват шарки, грип и други подобни и по бързо се възстановяват. А за парите, откакто съм със съпруга си винаги аз съм изкарвала повече пари от него. Но най вече аз си се грижа за възпитанието на детето, за домакинството. В крайна сметка няма да издребняваме заради едни пари, кой колкото може толкова печели, няма да си развалям семейството заради това.

Аре стига с това раждане а ? Отдавна вече не е някакво геройство. И никаква адаптивност и поносимост не съществува у вас жените. Адаптирате се към това, което ви осигурят мъжете. Вземи се огледай малко около себе си и виж колко неща са направени от мъже и колко от жени.

Гледам е и? Защо мислиш, че не оценявам трезво плюсовете на мъжа. А ти защо не се поогледаш. Проблема при мъжете е че подценяват възможностите и потенциала на жените. В крайна сметка, не аз като се разболея от грип се тръшвам все едно умирам, не аз карам шарка по един месец, не аз квича като заклана на кола маска, не аз се отказвам да ходя по всички учреждения и да се занимавам с бумащина защото нямам нерви, не на мен не ми се занимава да помагам на детето с училището и ходя по родителските срещи, не аз не мога да понеса да водя детето за инжекции защото ми прилошавало и не ми се стояло по няколко часа при лекаря, не аз се прибирам и чакам вечерята и да е ми чистичко, нищо че работим по равно, а аз съм с по висок доход. Това защо не го оценявате и какво против имате че жените стават по интелигентни, страх ли ви е от това. И да вярно че няма как да знаем ама преполагам че на 80% от мъжете бременност и раждане няма да им понесат, още повече пък и да работят докато родят.

за пурву пут от 100 години. ..... чист кусмет според мен... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хахахахаха и най-хубавото е, и че им личи :))))))))))))). Култова статия !!!

и това къде се е случило-на марс или в друга галактика.много ме забавлява тази рубрика,но може и без такива дивотии.

Накратко: Съвременната жена е по-скоро красива, отколкото умна, защото съвременният мъж вижда доста по-добре, отколкото мисли.

Така е, а мъжете станаха по-красиви от жените .

От кога чакам жена ми и майка ми да поемат част от моите функции. Аз с удоволствие вече го правя. Ако могат да земат и да изкарват повече пари от мен с удоволствие, ще си седя у нас и ще си гледам кефа....като при това ще помагам и на семейството, ама нейсе. Чакам ли чакам тия пусти жени да станат по напред с акъла .......

А ти да не си мислиш,че домакинството,гледането на дете и ходенето на работа е лесно? Какво прави мъжът след работа? Прибира се и сяда пред телевизора с вестник в ръце.:D

Ооо домакинската работа е невероятно трудна и изисква голям умствен капацитет. И една маймуна може да натисне копчето на пералнята, но както и да е ... :)

Мони, не знам мъж ли си или жена, но в единия случай не си случила на мъж, а в другия не ставаш за такъв. Айде със здраве.

Умния мъж си търси умна жена( и обратното,разбира се) - за да му е приятел и партньор и в живота и в бизнеса.А факта ,че не можеш да разчиташ на твоята жена говори само за лошо за тебе - не си достатъчно умен !

Когато жените почнат да издържат мъжете ще го повярвам

Оооо, не се съмнявай, че има много такива жени. Други пък съвсем успешно издържат сами не само себе си, но и детето си. Примери около мен - много. Финансовата независимост е приоритет за много жени.

Така е безпорно, жените в днешно време със свирки изкарват бая пари, като ги гледам какви коли карат и какви дрехи носят ...

Еми ако може да ме издържате обадете ми се

Еми нормално, след като имат достъп до образование. В първобитните и / или домонирани от религии общества жените са тотално подтиснати и просто няма как да развият интелекта си. Те обаче са природно надарени за интелигентен труд, а мъжете - за силов.

Дрън, дрън та пляс.... Вземете да пишете за някакви по смислени неща!