17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам две деца, но не съм ги кърмила където ми падне. Не одобрявам кърменето да бъде навсякъде

Аз като жена подкрепям женската еманципация, борбата с дискриминацията, равните права и т.н., но в този случай съм по-консервативно настроена и не мога да се съглася с някои тези. На самите майки не им ли е неудобно да кърмят на публично място - да оставим настрани тези, които зяпат и не се съобразяват, но някой може и напълно случайно и без да иска да се натъкне на такава гледка! Освен това трябва ли бебета-кърмачета да бъдат разнасяни напред назад?!

Абсолютно подкрепям! Трябва да бъдем толерантни, но и благоразумни.

Само не ми е ясно защо трябва да носиш бебето си по заведения и кафенета, та да се налага да го кърмиш там ?

Шмръхли. Джендеризъм на макс. Ако не си ги развяват, не могат.

И аз подкрепям еманципацията и предлагам в горещините всички жени под 40 г. да ходят голи до кръста, а не само младите мъже да го правят. Това е несправедливо и сексистко.

Да ви е идвало на ум, че и майката е човек!? И може да е имала нужда да почине след няколкочасова разходка и мног безсънни нощи!?? Или не е смогнала да се приере вкъщи и бебето е огладняло (това са деца, не са роботи да ги предвидиш на 100%)??? Ами ако е в заведение край път, защото е тръгнала да посети роднини в друг град/държава- в колата ли да си седи и кърми!???

"в колата ли да си седи и кърми!" Ами тогава няма да се оплаква, че хората я гледат.

На публично място ще гледам когото и както си искам, ако не искат да ги гледам, да кърмят на закрито! ... ДГД феминистките корви.

Когато си поела отговорност, за да станеш майка, трябва да се съобразяваш къде ходиш и какво правиш. Но да си вееш циците по заведения, паркове и т.н., т.е. елате ни вижте ние кърмим. Ами храни детето си у дома, после ще излезеш, а не по цял ден да обикаляш молове и градинки. - баси майките, но пак добре, че не са всички такива.

И на мен ми се онанира някой път като съм на улицата или в заведение, но и аз се притеснявам, че разни разгонени майки ще започнат да ми подмятат нецензурности .......

Това ще е по-неудобно за мъжете, отколкото за жените! ;););)

Ами логично, ще имат всякакви намеци след като се разсъбличат на обществени места. Войнстващото “майчинство” си е война, а не майнчинство. Както и войнстващите паради на странно сексуалните индивиди. Толкова ли е трудно да се повиши културата, вместо да се правят войни, демонстрации, паради, които са израз на дълбоки комплекси и психическа неустойчивост. Култура българи, култура, образование, естетика и повече наука трябва а не както му е удобно на всеки. Удобството е нещо различно за всеки, особено когато има и културни различия. И да не забравяме поговорката: Да би мирно седяло, не би чудо видяло!

не знаех че е забранено да се зяпа на публични места......ако започне да зачева следвашото си дете на публично място - пак ще има зяпачи!

ако не искаш да ти гледат циците - не си ги вадиш на обществно място - елементарно е!

съжалявам ама патката ми сама се надървя когато вида чифт напращели дамски бозки. Може би решението е като в турските хареми- да ни кастрират под строй и тогава да могат да кърмят без да се притесняват Само че не знам кой ще им прави бебета тогава ?

" и да знаее сина ви ме покани на обяд с него" - тая свалка най-върви докато кърми :)

Помня една "звезда" от metoo , която се оплака , че я били изнасилили с поглед хахахахахахах

Ами то простаците са навсякъде! Какво има за чудене?!

С кеф да ги пълниш с мъжко мляко докато кърмят ахахахаха даже може едно мощно букаке да й спретнем ахахахахах

Ай, стия бря? Ни думай? Какво се очаква от мръсните мъже? Да забият поглед в пода докато оная си е размятала циците в мола ! :)

Бате ако не погледнеш гола цица , не си културен а просто педер..т

ходете без гащи, тогава няма да са намеци. А не да се оплаквате, че само намеци Ви правят, без да има действия

Винаги съм имал съмнения към кърмещите на обществени места майки. Имам чувството, че нарочно предизвикват обществото, че нещо демонстрират, че се правят на интересни, че са някъкви активиски.... Не говоря за жени на които се е наложило еднократно, те обикновено се притесняват и са дискретни. Говоря за едни други, които го правят демонстративно.

На публично място имам право да гледам където си искам, включително циците им. Ако не искат да ги гледам да отидат другаде.

И аз получавам намеци като се опитам пък да направя дете на жена си на публично място. За нахалното наблюдаване пък да не говорим, направо вадят телефоните и почват да записват. Като не искат намеци, да бъдат по-дискретни.

Ми да си почива и да се разхожда бе, кой я е спрял. Ама никой не ѝ е длъжен като както се разхожда почне да кърми, че да я заобикаля отдалеч или да гледа където на нея ѝ харесва. На публично място е така, то затова е публично.

По тази логика и ексхибиционистите трябва да се сърдя що ги гледат и арестуват!?

Кърменето е много съкровен момент за майката и детето. Особено за бебчето. То по принцип има нужда от тишина и спокойствие, но в момента на храненето - още повече. Такъв момент на близост не се допуска на обществено място първо, заради спокойствието на детето, а после и заради това нежно изживяване - да държиш в ръце чудото на живота. Докато бебето суче, получава не само храна, вода и антитела, а също и тишина, спокойствие, сигурност, близост и любовта на мама. Прекрасен спомен, който никой не може да ми отнеме! Не се лишавайте от щастие, заради несъществени неща! Бъдете благословени и щастливи!

Няма нищо грозно в кърменето на бебе. Лично на мен ми би било неудобно примерно в парка на открито или в заведение. Затова бих предложила на майките да се покриват - има покривала (като тензух), с които всяка майка може за покрие бебето, без то да се задушава. Според мен това е интимен момент, който не е за забавата на всички :)

Просто всички се редят чинно и искат да бъдат накърмени и те! Лошо ли е и за двете страни?