Жените са играли ключова роля за приобщаването на кучетата

Дамите първи започнали да се отнасят с любов към четириногите и да им дават имена

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, и по каква причина, в древни погребения, кучета има погребани само и единствено с мъжки скелет! Докато, в женските гробове се откриват стъкълца и гиздила, все едно е погребан, някой идиот!!!

Ето пример на дяволско четене на Евангелието. Фактологията е горе-долу вярна. Кучешки погребения има от преди над 10 000 години. Но интерпретацията на фактите си е абсолютна манипулация.

И ако това не е сексистка статия, бау му кажи! Първо още в началото се противопостявват хората и жените. Знам, че съм ретрограден консерватор със това, че съм бял, мъж и имам хетеросексуална ориентация, но все си мислех че жените и те са хората. Второ, що се касае до статията - айде да помисилим. Самите автори говорят, че вълчците са били опитомени с цел лов. Кой е ходил на лов в първобитните общества? Мъжете, докато жените са пазили огънят да гори и са се занимавали с децата. Ако вълците-първокучата не са ходили на лов с мъжете, дажи ми е стлашно да си помисля какво са ловили с жените - децата или някой плод-зеленчук? Трето, хем говорят за първобитно общество, в което вълците са били опитомени и даже сравняват информация за някакви диви племена, хем за това, че жените са ги опитомили като са давали на вълците имена и да се качват на кревата. Интересно какви ли ще са били тези кревати на първобитните диваци? Fj IKEA ли? Питам за един новошвед )))

Древни времена и креват. Я уточнете термините. Кучето според някои учени е одомашнено преди 30 000 години. Иска ли авторът на статията да спи само седмица в луксозен креват на 30 000 години за да не се бъзика повече с науката. Хахахахахаха. Жените би трябвало повече да стоят в къщи, а мъжете да са повече на лов, т.е. някъде надалеко. Би трябвало кучето да помага в лова ама знам ли?

Всяка жена с голямо куче порави секс с него. Безброй са такива.

Има една особена прослойка жени, дори и днес продължават да ги наричат "кучки". Те ще да са в основата на "опитомяването" на вълците и превръщането им в кучета...

и ма и други дето им викат ПКП

са от желязната епоха поцинкованите. Цинк и желязо при опитомяването на кучето не са се използвали. Виж тояга....

че кучетата са били опитомени вълци, обучени за лов. Понеже те така или иначе са следвали ловците, кога с намерение да ги изядат, кога с надежда да им докопат част от плячката... В един момент ловците са забелязали това и са започнали доброволно да им дават част от плячката, като така са намалявали вероятността изгладнелите вълци да им се нахвърлят докато спят, примерно. В последствие са се сближили/сприятелили, понеже едните са търсели препитание, а другите са си плащали такса "спокойствие". В един момент някой е решил, че след като вълците така или иначе движат плътно с тях, и вече са приятелски настроени, защо да не им даде по някоя лесна задачка - като например да донесат простреляната със стрела птица, която иначе биха изгубили в гъсталака? И така постепенно-постепенно, хилядолетие след хилядолетие кучетата се са сприобщили, и сме ги превърнали в съвременните пухкави феминистки послмешища с розови панделки - обида за биологичния им вид и за свирепите им мускулести предци...

Горките кучета!

Хммм мислех ,че кучетата са били приобщени към хората преди жените. Гледай ти, човек научава нещо ново всеки ден :)

Само дето не написахте, че са се еали с кучетата, ама от целия текст това се разбира

Звучеше почти достоверно до тази част: "и им било позволено да спят в кревата на господарите си." - нещо са се объркАли авторите, в традиционните общества животните са си знаели мястото. Само съвременните кучелюбки си държат обезпаразитеното и изкъпано куче в кревата. В миналото не е имало такава луксозна хигиена и медицина, нито пък достатъчно място в кревата с 5-6 деца затова животните не са се допускали в дома/шатрата на човека.

И негрите също. Ние през това време сме си бъркали в носовете и сем гледали EuroSport.

Давали са им да им се качват...

куч.ки