Коментари - Житният режим на Петър Дънов започва от 8 февруари | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И оня лъжеца, крадеца , човекоубиеца се преправял на светъл ангел . "Истината ще ви направи свободни ." Само Господ Исус Христос прощава грехове , възкресява и съвършенно изцелява . Той е Истината . Слава Тебе Господи Исусе и преди и сега и до вечни векове. Амин.

Хора елате на себе си . Ванга построи църква за да заблуди вярващи но неутвърдени души , а за себе си каза , че утива доле (ада) .

Само да попитам , къде в Библията пише за житния режим ? Пише за пост и молитва , като поста е пълно въздържане от храна и вода. Хора покайте се и върнете се при Господ Исус Христос , защо да отидете в Ада ? Четете Библията, молете се , пейте на песни на Бога .

Трудно може да се оцени подобна личност, без да се обхване наследството му колкото се може по-пълно. Първо - много от нещата, особено в интернет, представяни като писания от Дънов са изкривени, грешно интерпретирани, или просто натъманени по нечий вкус. Лично аз съм отделил известно време да го го изучавам и мога да кажа, че по отношение на здравните му съвети, наистина има много ценни неща. По философско-езотеричните му и окултни деятелности не съм изкушен, може би защото не съм с достатъчно извисено съзнание, понякога ми се струва че чета пълни бръщолевици, други негови прозрения обаче ми допадат. Доколкото ми е известно, той не е харесвал да му казват " Учителят", това е импровизация на некой от бялото братство. Относно съвременните му последователи - има някои искрени и светли хора, но често се натъквам на фанатици, развратници и откровени ненормалници. С две думи -сложна личност :)

"Едно време, и мъжете, и жените раждали, но отсетне мъжът изгубил способността си да ражда и останала само жената да върши това. Библията казва: Авраам роди Исаак,а не казва, че Сара роди. Докогато мъжете раждали, светът бил в отлично положение, но когато те престанали да раждат, светът се развалил" (Учител, стр. 10). Петър Дънов. Жабата яде мухи. Понеже мухата като хвърката живее в едно положение по-високо, то жабата, като има стремеж и тя да хвърчи из въздуха, иска да възприеме вибрациите на мухата, да ги развие и да захвърчи.“ – Из Беседа „Житното зърно”. Петър Дънов Дали Учителят е получил такова просветление на мисълта , в следствие единствено на Житният режим или е добавил и гъби в менюто, но е забравил да го спомене на последователите си.

„…Един от най-големите недъзи на българите е, че те нямат почитание един към друг.“

Няма по голяма тъпотия от Дънов.

Има - твоята собствена тъпотия :)

ангелска супа, твърде претенциозно и богохулствено, в Библията основната храна е хляб и вино, а 9 ореха са много, могат да съсипят бъбреците, 4 са достатъчни.

какво причиняват орехите на бъбреците?

Не е ли много смело да отричате космическата Мъдрост в Беинса Дуно ? Има неща, пред които човешкото умче ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ СЕБЕ СИ , е редно да се снижи

Кой е бил по-умен цар Соломон или Дънов ?

Ако все пак Ви липсва сол. ще ви дам от уя си..

за всеки случай си купуваш цветя и пишеш завещание

В статията за Пако Рабан един коменнатор предположи, че в редакцията на дир.грух има дъновист. Оказа се прав, деба сектантите.

не си се оказал прав, а тъп

По биология сме учили - прясна и разнообразна храна + чиста вода.

Хора , покайте се Един Господ и Бог Исус Христос прощава греховете ни , възкресява мъртви , изцелява съвършенно , новоражда и дава вечен Живот Човек умира и отива в Рай или Ад няма Дънов , няма Ванга всеки избира само едно - да си с Господ Исус или без Него По велика Божия милост, умрях и бях взет от вратата на Ада огнената геена , опростен , възкресен и изцелен съвършенно Благодаря Ти Господи Исусе за Твоята велика милост Четете Библията тя е Истината

+++++++++++++++++++++++++++++ Иисус е пътят и истината и животът! Не остана време! Антихриста е тук! Помоли се и за мен, братко!

Псалом 103

Ти пък много знаеш какво има и какво няма. Келеш

Същите и със сигурност по-добри резултати можеш да получиш, като намалиш храната. Да ядеш едно и също, е пълна простотия. Явно се приема, че свинщината е нормално състояние на човешкия бит и трябва да се подлага кампанийно на разни "режими" (диети), за да влезе в някакви норми. Ами просто не се освинвайте (ежедневно) и нуждата от дъновия житен режим отпада!

Бобовите храни са изключително вредни за здравето. Особенно бързо свареният боб. Така се отделят силни токсини от боба. Житото съдържа глутен. Дали ще изядеш 5 кг жито или 1 буркан мед, в организма се преработват въглехидрати. Картофите са концентриран глутен. Картофеното нишесте е чист глутен. А вярването на американския МЕТОДИСТКИ ПАСТОР Пешко Дънов издънил се като Беинса Дуно е диагноза.

Да, Дънов е шарлатанин! Но и ти доста глупости си написал. Какъв е проблемът от глутена. Всъщност качеството на брашното зависи от съдържанието на глутен в него - по б-голямо съдържание означава по-високо качество!!! А какъв е проблемът от въглехидратите, те се усвояват най-лесно от организма! Чиста енергия.

Ще ти е късно.

Бяло братство се нарича школата на "Дясното око на Тот" накратко.

Не е ял украинскса жито, поръсено с руски барут... А пита ли ни някой нас сега? А хапнеш и без това малограмажния скъп лебец, и направо започваш да халюцинираш, братче!

И твоята не е лесна

Не са виновни шарлатаните, а тези дето им дават храна да се размножават.

Сектантско еретично учение. Освен фалшиво успокоение друго не носи. Оставаш си все горд и осъдителен. Е по добре е от мюсулманството, но и двете не спасяват душата!

Аз ти сложих минус. А каква е разликата между Дъновизма, християнството, мюсюлманствотои която и да била религия? Все бабини деветинини, все заблуди за глупаци.

Християнството и исляма лежат върху основата на Тракийската Вяра. Свещенния град на Мохамед не е Мека а Петра. Чак след втората ислямска гражданска война "свещенния град" се мести в Мека с черния камък кааба. Християнство и ислям се опират на местните древни битови навици и обичаи проверени през хилядолетията. Докато Дъновизва е "изкуство заради самото изкуство": мързеливи тарикати си гледат в пъпа и съставят сентенции за живота. Казано по днешному - инфлуенсъри. Прават пари от Нищото.

Е, щом трабва да знаем...

Да бяхте пуснали статията 10 дни по-рано, че да имат време хората, които решат да минат режима, да се подготвят. Ако не закъснеете с някоя новина, обикновено я поднасяте в последния момент. Изключвам новините, спуснати от посолството, те са за да сондирате общественото мнение, относно евентуалните бъдещи стъпки, целящи да свалят поредната кожа от гърбовете ни. Режимът е добър, два пъти съм го минавал, кръвните изследвания след него са почти перфектни.

Режимът изглежда добре. Ще има намален прием на калории и почти гладуване, което ще позволи на орагнизма да влезе в кетонен режим. Аз лично, ако ще правя подобно нещо, по-скоро бих го правил с по 250 гр. месо и един, до два моркова, една печена пиперка, хранене вднъж дневно. Вфектът ще е по-добър. Но който има мерак, нека да рупа сварено жито. :-D

Защото се плюскат само въглехидрати, а 100 грама въглехидрати са твърде много

така е, но 100 грама въглехидрати са по-малко от 1000 грама :-) Ще има ефект, но както казах, аз лчино бих направил друго.

Житото е чист глутен- въглехидрати. Кетонен режим на тялото е, когато не приемаш никакви въглехидрати а тялото започва само да ги произвежда от приема на протеини и мазнини. Блажно(непреработено в трансмазнини) и зелено е кетонното хранене. И задължително кисело зеле за имунитета и К2 витамин. К1 се набавя от листните зеленчуци.

Месото (най хипоалергенната и чиста форма на аминокиселини) било трудно смилаема храна, щото няква неука откачалка го била казала преди 100 години. Набивайте храна за птици, глутен и захар казала откачалката, те били леки храни... Мъка мъкааа..

Буболечките ще бъдат по-натам, за да може организъмчетата на пнизшите да се подготвят. А за депутатите и други явни и скрити властимащи е препоръчителен режимът на захранка с пържоли..

Между другото и майтапа настрана и като става дума за правилно хранене, в тубата може да потърсите видеата от Dr. Eric Berg. Човекът е доста добър на ниво биохимия.

Доктора е добър и има наистина прекрасни видеа за всякакви здравословни проблеми Както и от типа ''как ще се промените ако спрете да консумирате захар за 20 дни'' Но за бобулечките не си прав. Това че нещо е разрешено, не значи че ще ти го слагат в храната Има хора които ядат неща за които не би си и помислил. Не са вредни, не са отровни, каква да е причината да са забранени в ЕС? Както например купувал ли си салам с конско месо ? Аз не! Но в ЕС е разрешен.

Протеинът от буболечки ще ти го слагат в храната. Вече започнаха да го слагат в САЩ в разни протеинови блокчета, в някакви вафли, корнфлекси и всякакви подобни боклуци. Ако не прочетеш съдържанието, дори няма да разбереш, че е вътре. :-)

Д-р Берг пределно ясно обяснява, дори за лаици като теб. Не конската месо а салама с конско месо е вреден. Защото е консервиран с отрови за тялото. А да ядеш конско месо е вече въпрос на Верска Хигиена: за българите Конят е Свещенно животно превеждащо Душата на починалият от Този в Онзи свят. Д-р Берг препоръчва като най-добра протеинова храна ....яйцата. Всекидневно. Аз ги обичам още от детството си, баба ми е пекла яйце от щастлива селска кокошка на вестник върху печката. С 1 яйце се засищах цял ден. Децата сами влизахме при полозите на кокошките и пиехме сурови току що снесени яйца.

Къв е па тоя "учител"?! Бе, погледнете календара - 2023-та сме вече. Тия сектантски и евангелистки номера не отшумяха ли още преди 20 години?

Ми направи си труда и прочети някоя негова лекция. Ако житният режим толкова не те интересува, започни с това как функционира света, какво представлява Земята и откъде идват българите, каква е нашата мисия и т.н.

Беинса Даунчо е бил и майстор готвач и макро икономист?

Нито едното, нито другото. Просто е Учител с главна буква. Като другите големи учители на човечеството. А защо с главна буква - разбери сам. Както писах по-горе, започни с нещо интересно. Примерно защо съществуват българите и каква е тяхната мисия на Земята?

И какво е научил Пешо следвайки в САЩ за МЕТДИСТКИ ПАСТОР и като първото ХИПИ от САЩ в мъжките интимни индийски ашрами?