Блъдхаунд на име Тръмпет спечели наградата "Най-добър в шоуто" (Best in show) на 146-ото Уестминстърско киноложко изложение в Ню Йорк. Кучето, което е на 4,5 години, се пребори за титлата в надпревара с над 3000 други четириноги от 200 породи и разновидности.

За първи път представител на тази порода печели топ отличието на престижния конкурс. Симпатичният шаро с "плисираната" си кожа стана любимец и на публиката в Таритаун.

Подгласник на победителя стана френският булдог Уинстън с "връзки" в Националната футболна лига на САЩ - един от собствениците му е защитникът Морган Фокс, който миналия месец подписа с "Лос Анджелис Чарджърс" след шест сезона в "Лос Анджелис Рамс" и "Каролина Пантърс".

Снимка: АР/БТА

Освен победителя Тръмпет и подгласника му Уинстън, до финала на престижното киноложко изложение достигнаха малтийската болонка Холивуд, немската овчарка Ривър, английският сетер Бел, самоедът Страйкър и териерът Лейкланд.

Снимка: АР/БТА

Миналата година Уестминстърското киноложко изложение за първи път от основаването си през 1877 г. беше организирано в Таритаун, вместо на обичайното си място в Манхатън, припомня БТА. Заради коронавирусната пандемия организаторите го изместиха от кейовете на река Хъдсън в Ню Йорк и "Медисън скуеър гардън" в имение на брега на реката в предградието Таритаун на около 40 километра северно от Манхатън, където шоуто се състоя и тази година.

Снимка: АР/БТА