Не напразно сочат кучето за най-добрия приятел на човека, все пак неговата любов е необятна и неизчерпаема, тя просто не признава граници. В подкрепа на тази теза са се изказали немалко хора, но може би най-точно звучат думите на Джон Гроган, автор на бестселъра "Марли и аз", чийто успех вдъхнови заснемането на филм с участието на Дженифър Анистън и Оуен Уилсън.

Вижте снимки на Ивет и Болт >>

"Едно куче няма никаква полза от скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. Кучето не се интересува дали си богат или беден, умен или глупав. Дай му сърцето си и той ще ви даде своето. Колко хора могат да ви обещаят същото за себе си?", пише той в книгата си.

Вижте тази публикация в Instagram.

Dogs do speak. But only to those who know how to listen.

Публикация, споделена от Ivet Lalova-Collio (@ivet_lalova) на

Всеки човек, който е стопанин на четириного, без съмнение ще потвърди правотата на мислите му, точно както със сигурност би сторила и прекрасната Ивет Лалова, в чийто живот преди 8 години, подобно на истински гръм, както се превежда от английски език името му, се появява Болт. Оттогава той заема наистина специално място в сърцето на лекоатлетката, което, разбира се, си поделя със съпруга ѝ Симоне Колио, и я придружава навсякъде, без значение към коя точка на света се е устремила.

За всички, които все още не са се досетили, Болт е лабрадор - наистина възхитителен златист представител на своята порода, който, подобно на събратята си, е способен да умили всеки само с един-единствен поглед. Вероятно тази му способност му служи чудесно при извиненията в белите (които сигурно е вършил, когато е бил малък), както и в неустоимите молби за още храна, защото освен с неизмеримата си обич, тези любвеобилни създания са добре известни и с безкрайния си апетит...

Вчера Болт навърши 9 години, а Ивет отбеляза хубавия повод с трогателна снимка, която качи като история в своя профил в Инстаграм. На кадъра двамата със Симоне са седнали в отворения багажник на автомобила си, като всеки от тях дарява с целувка стоящия между тях лабрадор.

"Честит рожден ден на моето бебе", гласи посланието на спортистката.

Двойката взема кучето година преди сватбата си - през 2012 г., когато то е на 1 г. Тогава Лалова сподели, че е открила връзка между своите успехи и домашните любимци, тъй като през 2005 г., няколко месеца преди да стане европейска шампионка на 200 м в зала, в дома ѝ влиза кокер шпаньол. След появата на Болт тя печели още един медал, който прибавя в своята колекция.

"Той е много сладък. От всичко най-вече обича да плува", каза по онова време брюнетката.

Доказателство за любимото му занимание са множеството снимки, редящи се през годините в акаунта на Ивет, показващи двамата на различни плажни ивици или във водите на басейни.

Естествено, като всеки друг лабрадор, понякога Болт е безсилен пред изкушаващите го възможности за пакости. Така един ден на стопанката му ѝ се налага да се извини за лудориите, които е свършил.

"Извиняваме се за всички спукани топки днес на плажа", закачливо написа тя към фотография, заснета на морския бряг.

Но лазурните плажове далеч не са единственото място, което се харесва на кучето. То често е партньор на спринтьорката на пистата, помагайки ѝ в подготовката за състезания. Двамата неведнъж са се надбягвали... и макар Болт да притежава един чифт крака повече от Ивет, в крайна сметка победителят е тя.