Дебелата котка Лазаня, която надхвърля четири пъти здравословната маса на обикновена писана, е подложена на диета и фитнес режим, съобщава в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Лазаня била изоставена в град Филаделфия, щата Пенсилавния на 20 септември. Тя попаднала в приют за животни. Там работниците установили, че котката тежи колкото 3-годишно дете. От управата я подложили на режим и направили снимки на новото си попълнение, като начаса получили стотици молби за осиновяване.

Лазаня, въпреки своите 13,3 килограма, се оказала голяма чаровница и обичала да я чешат по тумбачето. Да се радва на нейното мъркане получило семейство Хамър от град Вайнленд в щата Ню Джърси. При получаването на котката съпружеската двойка установила, че тя с мъка се придвижва и трудно поддържа хигиената си, както правят другите котки.

Новите стопани се ангажирали да помогнат на дебелата котка да възвърне нормалното си тегло с помощта на специализиран ветеринар. Лазаня била кръстена на името на любимото ястие на дебелия котарак Гарфилд, познат от анимационните филми