Героична победа да улична котка срещу няколко пъти по-голямо от нея куче се превърна в един от най-популярните клипове в интернет. 30-секундното видео тръгна преди 10-ина дни от публикация на потребител на име Чочо Чочов във Фейсбук групата "Забелязано в София" и успя да набере четирицифрен брой споделяния.

Кадрите показват как агресивно настроена котка дебне кроткото на вид куче след няколко крачки ловджийски заход го атакува. Противно на обичайните природни закони, кучето изпада в панически страх и след като отнася серия от удари със зъби и нокти, си плюе на петите, без да помисля за отмъщение.

Наименованието на клипа - "Накъде върви този свят", превърна клипа в място за сблъсък на различни мнения. Повечето от тях приемат случилото се с усмивка. Пример за това са коментари като "Кучетата не са това, което бяха", "Жените станаха по-смели от мъжете, котките по-зли от кучетата" и превърналото се в класика "5G-то е виновно!"

Първоначалната хумористична вълна обаче среща недоволство от по-наблюдателни потребители и любители на котки. Те обръщат внимание, че подобна реакция е възможна само от котка с бебета и обръщат внимание, че кучето се разхожда в близост до гараж с котешка вратичка, където вероятно са малките.

Кой е крив и кой - прав, можем само да гадаем, но докато го правим, на улицата вече има нов шеф и всички знаем кой е той. :)