Когато пораснат, копринените маймуни-джуджета (Cebuella pygmaea или Callithrix pygmaea) са около 15 сантиметра и са най-малките маймунки в света. Във виенския зоопарк Шьонбрун чаровните дребосъци се сдобиха с наследство.

Малкото е родено на 2 април, при раждането си е било колкото палец и все още не може да се определи от кой пол е. Междувременно е попораснало и посетителите могат да го съзрат. Родителите Тимида и Голиат се грижат за новороденото, по-големите му братя и сестри го разхождат на гръб. Маймунчето вече прави първи опити да се катери самичко.

Копринените маймуни-джуджета населяват джунглите на Южна Америка. Хранят се предимно със сокове от дърветата. За тази цел изгризват дупки в кората. Обичат и насекомите, привлечени от дървесните сокове. В зоопарка ги хранят с гума арабика, концентрат от акациев сок. Маймуните са в червената книга на Световната организация за опазване на природата, тъй като са застрашени от изчезване. Основната причина затова е изсичането на тропическите гори и използването на спечелените площи за селско стопанство. Освен това са честа жертва на бракониери, които ги продават за домашни любимци. Голяма е радостта на специалистите от зоопарка в Шьонбрун за новороденото, с което семейството се увеличава на седем екземпляра.