Стопаните по-често глезят с лакомства домашните си любимци, отколкото децата или половинките си, с което подхранват кризата със затлъстяването им, показва британско проучване, публикувано в сп. "Society and Animals".

Резултатите от него показват, че жените са три пъти по-склонни да угаждат на косматите си питомци, отколкото на съпрузите или приятелите си, пише БТА, цитирайки в. "Дейли стар".

12% от мъжете пък признават, че с по-голяма готовност глезят кучетата си, отколкото децата си.

Проучването разкрива още, че представителите на силния са по-склонни да радват питомците си с лакомства, отколкото да се прибират у дома с букет или бонбони за нежната половинка.

Внушителните 80% от стопаните признават, че са купували или са правили подходящи торти за кучетата си. Най-добрите другари на човека освен това редовно получават вкусни хапки от храната на собствениците си.

"Хората често са по-състрадателни към кучетата, отколкото към себеподобните си, с които се обяснява защо много собственици стигат до крайности в стремежа си да им осигурят добруване и щастие. Както и при хората, лакомствата за домашните любимци трябва да са съобразени с балансирана здравословна диета и тренировъчен режим. Изкушенията увеличават дневния калориен прием и могат да тласнат кучетата по пътя на напълняването", казва ветеринарят Шон Маккормак.