Меган Маркъл, съпругата на принц Хари, по време на пандемията работи тайно за британската благотворителна организация в подкрепа на животните "Мейхю", съобщи Контактмюзик.

Херцозите на Съсекс Хари и Меган се оттеглиха като високопоставени членове на британското кралско семейство през март, за да заживеят като финансово независимо семейство и се преместиха в Лос Анджелис.

Меган е патрон на организацията, базирана в Лондон и по време на пандемията е постоянно във връзка с представителите й, съобщи Сара Хаслоу, която ръководи връзките с обществеността на фондацията. Основна цел на "Мейхю" е подобряване на живота на кучетата и котките на хората от уязвими социални групи.

Пред "Нюзуик" Хаслоу отказва да даде повече подробности за ангажиментите на херцогинята на Съсекс към фондацията, но каза, че Меган подкрепя организацията от 2018 г. и че грижата за животните е страст за нея. Меган избрала да подкрепи "Мейхю" и заради това, че организацията е малко по-различна и работи в подкрепа на стопани на животни, които са от уязвими групи.

"Понякога любимците са единствената компания за тези хора. Да ти вземат домашния любимец в момент, когато си лишен от всичко друго, може да е последната капка, която да прелее чашата за такива хора, може да е унищожително за тях", обяснява Хаслоу.