Почина Роджър - най-силното кенгуру в света. Тъжната новина съобщи Крис Барнс, който е директор на резервата The Kangaroo Sanctuary Alice Springs. Барнс е пуснал новината в своя профил в Истаграм. Приживе, Роджър, както е кръстено кенгуруто, се прочу с нестандартния си ръст и уникалната си мускулатура.

Вижте всички снимки тук >>

"С прискърбие съобщавам, че Роджър умря от старост. Той живя изключително дълго и бе любимец на милиони хора по целия свят. Винаги ще си спомняме за теб, Роджър", пише Барнс.

Снимка: Официална страница на Крис Барнс

Директорът е спасил кенгуруто, когато то е било съвсем малко животно. Барнс го вади от торбата на майка му, която е била блъсната от кола и умира на място.

"Роджър почина на 12-годишна възраст. Той бе висок 2,07 метра, тежеше 89 килограма. Това го отличаваше изключително много сред другите", допълва директорът.

Роджър става световноизвестен през 2015 година, когато Барнс го снима как мачка метална кофа. Кадърът обикали света за няколко дни.

"Тъжно ми е. Отиде си красивото момче, Роджър. Преди десет години построих този резерват, за да може Роджър и няколкото му съпруги да живеят спокойно. Роджър беше нашият алфа мъжкар и в продължение на много години той израства. Той има фенове по целия свят, които го обичат. Той остава в резервата завинаги. Винаги ще бъде тук, за да може да бъде със семейството си", допълва Барнс.

През 2016-а директорът на резервата дава голямо интервю за списанието Тraveller, в което разказва за Роджър. Тогава Барнс показва за първи път и белези по тялото си, които му е причинило "дивото" животно.

"Роджър е голямо момче и е много агресивен, казва Барнс, докато показва няколко белега. - Имам шест шева в слабините ми. Няколко белега имам по ръцете. Всичко това са спомени от Роджър. Всъщност, той е просто боец. Това е естествено за един алфа мъжкар, който е готов да се бие, след като вижда заплахата. В дивия свят е така. А Роджър винаги ще излезе и ще изправи срещу врага."

Славата на Роджър е най-голяма в Япония, където снимката му се вижда на хиляди автомати за продажба има пластмасови играчки на кенгурута в различни поза.