Черна пантера, която избяга в северната част на Франция през 2019 година, си живее царски в нидерландски резерват за големи котки, където e истинска звезда.

"В началото беше много плашлива, като всички домашни животни, които настаняваме тук", отбелязва Роберт Кройф , директор на "Фондация лъв" със седалище в северната част на Нидерландия. "Но днес тя се държи като истинска холивудска примадона и има самочувствието, че светът се върти около нея!"

Пантерата понастоящем носи името Акила. Тя се превърна в знаменитост през септември 2019 година, когато привлече вниманието на медиите. Тогава животното беше забелязано да се подвизава на покрива на сграда в Армантиер в Северна Франция. Тя беше само на няколко месеца и беше избягала през прозореца на стопаните си, преди да бъде заловена от пожарникарите.

Акила беше временно подслонена в зоологическа градина, за да бъде предадена на специализирана служба. Но междувременно животинчето беше откраднато.

През месец януари тази година нидерландка на име Бети се свързала с приюта на г-н Кройф, като съобщила, че неин познат се разхождал с черна пантера в колата си, пише БТА. Кройф се свързал за помощ с властите, които контактували с френските си колеги и било решено Акила да бъде настанена в нидерландския приют.

Снимка: Скрийншот The Sun

При пристигането си в Страната на лалетата пантерата носела всички признаци на животното, откраднато във Франция, като един от тях бил изрязаните нокти. Понастоящем й се извършват ДНК тестове, за да се установи със сигурност, че става дума именно за животното от Армантиер.