Гледката на слон, който тършува в кухнята, не е кой знае какъв шок за тайландско семейство, тъй като то вече е свикнало с посещенията му.

"Слонът пак е дошъл да готви", гласи ироничният коментар на Китичай Будчан към видео във Фейсбук, показващо как едрият бозайник си ровичка с хобота в неговата кухня.

Вероятно подтикнато от нощен глад, масивното животно успява да провре главата си през прозореца, за да търси храна. В един момент се вижда как той вдига найлонова торбичка, пълна с течност, поглежда я за кратко, след което я поставя в устата си, преди видеото да бъде изрязано.

Китичай Будчан и съпругата му живеят близо до национален парк в Западен Тайланд, край езеро, където дивите слонове често се къпят, когато обикалят джунглата.

Мъжът не е обезпокоен от внушителния бозайник, разпознавайки редовен посетител, който често се разхожда из къщите в селото, където похапва, преди да да се оттегли и да се върне в джунглата.

Слонът всъщност е унищожил кухненската им стена още през май, създавайки концепция за кухня на открито, казва Будчан. Поредното му посещение през уикенда е било единствено с цел да търси храна, пише БТА. Мъжът допълва, че общото правило за справяне с неканените посетители е да не бъдат хранени.

"Когато не получи храна, той си тръгва сам. Не бях притеснен от появата му, тъй като вече съм свикнал", допълва мъжът.

Дивите слонове са често срещани в националните паркове на Тайланд и околните райони, като фермерите от време на време съобщават за инциденти, при които гладни стада изяждат плодови и царевични насаждения.

Снимка: iStock by Getty Images