Симпатично кученце със зеленикав цвят на козината, появило се на бял свят в Грузия, ще носи подобаващото име Гринч - на популярното зелено чудовище, което не обича Коледа, пише в. "Daily Star", позовавайки се на местни издания.

Стопанинът на необикновеното кутре - Бесо Месаркишвили от Ивлита, смята, че то е първото по рода си в бившата съветска република. Уникалната външност на питомеца му обаче няма да се запази дълго време.

Малкият Гринч от породата Грузинска овчарка се е появил на бял свят в навечерието на Нова година заедно със своите шест братчета и сестричета.

Месаркишвили не смята да се разделя със зеленото кутре. "Казаха ми, че у нас такова нещо не се е случвало. Подобен случай не е имало в нашата страна, само в чужбина", казва стопанинът.

"Ще отглеждам необикновено куче и се надявам цветът му да се запази", допълва Бесо.

Снимка: Скрийншот Ebene Magazine

Смята се, че необичайният цвят на козината на малкия Гринч се дължи на контакт в майчината утроба със зеления пигмент биливердин.

За съжаление на стопанина му, който се надява на обратното, зеленият цвят на кученцето ще избледнее и ще изчезне след няколко седмици.

Миналата година в Северна Каролина, САЩ се роди кутре с лимонено зелен цвят на козината, което беше кръстено Хълк - на супергероя от вселената на "Marvel".

Понякога кученцата не се раждат, а стават зелени, често по забавна причина. През октомври миналата година хит в социалните мрежи стана снимка на куче, "оцветило" се в ярко зелено след солидно въргаляне в прясно окосена трева, припомня изданието.

Снимка: Стопкадър YouTube