Финалистът от трети сезон на MasterChef Димитър Димитров извървя пътя от интериорния дизайн до професионалната кухня след участието си в шоуто. Той посрещна екипа на "Преди обед" в чисто новата кухня на бъдещия си ресторант, за да сподели концепцията си.

Димитър показа концепцията си за "късна закуска", тъй като храната е бърза, вкусна, здравословна и подходяща за всеки момент от денонощието.

Специално за екипа на "Преди обед", той приготви сандвич с бекон и яйца и пухкави яйца със спанак и сирена.

С първата рецепта Димитър развенчава мита, че сандвичът е нездравословна храна, от която се пълнее. За целта той използва английски бекон, който съдържа по-малко мазнини от класическия, пълнозърнест хляб с квас, българско висококачествено сирене пекорино, пресни яйца, малко овкусено с билки масло и свежи зеленчуци. Като първа стъпка кулинарят запича бекона от едната му страна на плоча, след това счупва яйцата върху месото, като целта е жълтъкът да остане леко рохък. Този ефект се получава бързо и лесно, а продуктите се пекат под капак или тиган. Междувременно Димитър запича и филийките хляб, намазва ги с малко количество разтопено масло, диджонска горчица, поставя бекона с яйцето, отново ги слага на плочата и покрива с тигана за 1-2 минути. За да бъде закуската питателна, витаминозна и свежа, той я комбинира с микс от зелени салата и чери домати, подправени със зехтин, балсамико, малко сол и малко настъргано сирене.

Снимка: bTV

Второто предложение на Димитър за отличен старт на деня или бърз обяд комбинира множеството лечебни свойства на спанака с богатството на хранителни вещества на яйцата. Той стартира като задушава зеленчука в малко масло със скилидка чесън, а когато омекне, чуква в тигана две яйца. За да придаде на ястието допълнителна кремавина, прибавя два вида сирене - Бри и Камембер. Бързото и здравословно ястие се сервира с препечена филийка.

Снимка: bTV