Тази събота в най-сладкото предаване по Soul&PepperTV "Сладки красоти" Силвия Иванова е подготвила за зрителите изключително вкусно и красиво предложение за празнична торта. Тортата ще е на два етажа, което си е истинско предизвикателство. С правилните продукти и техники обаче, е възможно да бъде приготвена дори и в домашни условия.

 

За празничната торта Силвия ще приготви крем Муселин със следните съставки:

  • 100 гр. уондър чок
  • 375 мл. прясно мляко
  • 120 гр. захар
  • жълтъците на 3 яйца L размер (или около 60 г)
  • 35 гр. царевично нишесте
  • 85 гр. студено масло, нарязано на кубчета
  • 1 ч.л. ванилия - паста или есенция

За приказния пандишпанов блат са необходими:

  • 4 яйца - L размер
  • 120 гр. захар
  • 120 гр. пресято брашно
  • 15 гр. масло

Снимка: Soul&Pepper TV

Силвия ще направи и невероятно вкусен сироп, в който ще потопи блатовете. За зафилване или измазване на тортата няма да прави маслен крем, а ще използва готов фин крем, на базата на бял шоколад. Този специален продукт се използва не само за създаване на красива декорация, но и за вкусни пълнежи. Не изисква темпериране, което го прави по-лесен за използване и от непрофесионалисти в кухнята. И най-важното - след разбиване с миксер финият крем запазва мека консистенция за дълго време.

В епизода Силвия ще покаже и как точно да направим етажите на тортата така, че да бъдат устойчиви. Цялата рецепта, техники за приготвяне и идеи за декорация гледайте в "Сладки красоти" тази събота от 09:30 ч. по Soul&PepperTV.

Снимка: Soul&Pepper TV