Добре известно е, че човек прекарва средно една трета от денонощието - или близо 25 години за целия си живот - спейки. За съжаление не са рядкост дългите и продължителни периоди, когато не става дума за сън, а по-скоро за мъчително въртене, за гледане в една точка в тавана, за обсебване от нежелани мисли. Безсънието и недоспиването са се превърнали във втора природа за изключително много хора.

Една от основните, но и сериозно подценявани причини за лошия сън e неудобният или неподходящ матрак.

Когато лежим върху несъобразена с особеностите на тялото ни повърхност, много по-трудно възстановяваме енергията си, а болките в кръста, гърба, врата, раменете стават неизбежни. Логично следствие от неудобството са безсънието и хроничната умора.

Затова и инвестицията в добър матрак е може би сред най-важните при избора на обзавеждане за спалнята. За съжаление често е и онази, която все отлагаме във времето.

Прието е, че матракът трябва да се сменя на 5 или най-много 7 години, но масово хората се сещат да закупят нов, чак когато старият се е изтърбушил: пълен е с неравности, усещат се пружините, скърца или покритието е съвсем износено. Ако някое от изброените неща важи и за вашето легло, то е добре да знаете, че вече сте закъснели със смяната, и сега е време да я направите.

Вярно е също така, че изборът на нов матрак съвсем не е лесен: на българския пазар се конкурират около 20 производители и вносители със стотици предложения.

Една българска компания обаче предлага матраци и спално обзавеждане, произведени от собствени материали и висококачествен пенополиуретан собствено производство.

Матраците марка "Нани" се произвеждат от Българската компания "Паралел" ЕАД, която разполага с уникално по рода си за България съоръжение за производство на полиуретанова пяна.

В създадената през 1995 година компания работят около 900 души. Самата марка "Нани" е основана през 2005-а и оттогава отбелязва постоянен възход на пазара.

Основното портфолио на "Нани" включва еднолицеви и двулицеви матраци, като и топ матраци и детски матраци със сърцевини, изработени на основата на профилиран пенополиуретан Kovafoam

От него, чрез специална компютъризирана и автоматизирана технология, се получават различни видове пяна за сърцевината. В зависимост от пяната, матраците варират по плътност, твърдост и конфигурация на слоевете. Така се постига изключителна ергономичност, анатомичност, максимална проветривост и комфорт.

В някой от продуктите "Нани" използват пружинна система тип Bonnell Spring - (двойнокорпусни пружини, съединени със спирала) или тип Pocket Spring (система от индивидуално опаковани пружини в текстилни джобове).

Продуктите с от марка "Нани" включват не само матраци, но и аксесоари за спалнята - възглавници, олекотени завивки, протектори.

Допълнително се предлагат и подматрачни рамки, основи за легла и цели спални. Разнообразието от модели е голямо, като компанията се старае да създава оптимални решения за различните нужди на клиентите - както за възрастните, така и на децата.

Брандът вече е добре разпознаваем сред потребителите, а отзивите са позитивни. Клиентите подчертават доброто качество, високата степен на надеждност, комфорт и удобство, които гарантират спокойна и здравословна почивка.

Разчитайки на собствените производствени линии за изработка на изходните материали - пенополиуретан и термовата, фабриката на "Нани" в гр.Севлиево успява да е гъвкава и бърза при изпълнението на поръчките. Това е особено привлекателно за хотелиерския бизнес, който понякога има специфични поръчки за спално обзавеждане, както и изисквания за доставката. Фактът, че производството е в България, улеснява комуникацията и намалява разходите за транспорт.

За онези, които имат нужда от спешна смяна на спалното обзавеждане, но не разполагат със средства в брой, "Нани" предлага възможност и за пазаруване на изплащане без оскъпяване.

Отделно постоянните промоции, намаления, както и специалния "Нани Outlet" допълнително улесняват купувачите, за които е важно да се снабдят с изключителен и първокачествен матрак на достъпна цена и с гаранция. Наличните продукти на "Нани" могат да бъдат разгледани от сайта на марката, където са описани подробно характеристиките на продуктите.

Твърд, мек, еластичен или ортопедичен, създаден чрез различна комбинация от пяна и с голямо разнообразие от покрития, вашият нов матрак може да бъде и изработен и ексклузивно по поръчка и с нестандартни размери.

Оптималното съотношение между цена и качество са способни да задоволят и най-капризните клиенти. Което означава, че и вие нямате вече оправдание да замените стария матрак и отново да си подарите спокоен сън.