В навечерието на празниците и в студените зимни вечери ни се иска да се сгреем с нещо различно и приятно. Греяното вино е чудесен избор. И въпреки че се предлага и навън в различни варианти, можете спокойно да го приготвите вкъщи. Така ще можете сами да подберете подходящото вино според вашия вкус и да сте сигурни в подправките, които използвате.

Необходими продукти за 4 чаши:

500 мл сухо червено вино, 250 мл сок от боровинка, 6 карамфила, 3 пръчици канела, 2 звездовиден анасон, 100 г небет шекер, 1 портокал, 50 мл черешов ликьор

Приготвяне:

Затоплете бавно червеното вино с боровинковия сироп, подправките и небет шекера в тенджера. Изплакнете хубаво с топла вода портокала, подсушете, нарежете го на шайби и го сложете в тенджерата.

Оставете греяното вино на котлона, без да завира за около 15 мин. Накрая сложете черешовия ликьор и разделете греяното вино в четири чаши.

По желание оставете подправките и портокаловите резени в чашите или ги остранете.

Може да добавите пресни червени боровинки за декорация.