Лятото е в разгара си и то какъв разгар? Пече, вали, гори, пак вали. Във време като това е най-добре човек да се отправи към някое крайбрежие с безоблачна прогноза, но май не останаха чак толкова много такива в последно време. А и да отидете на почивка, то ще е за една, най-много за две седмици, след което ще трябва да се върнете на работа и да прекарате останалите вечери от лятото предимно у дома, особено ако сте семейни и с деца. Това обаче може да се окажат и най-хубавите моменти, стига само да вложите малко време, старание и средства в това да направите дома си прекрасно място за семейни летни забавления.

Домашно лятно кино под звездите

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ако живеете в къща, дворът би бил идеално място за вашето лятно кино. Ако живеете в блок, може да го разположите в градинката в междублоковото пространство или на терасата. За екран използвайте бял чаршаф или бялата стена на съседния блок. Ще ви трябва и проектор за домашно кино, който можете да закупите от специализиран магазин за такава техника. Всичко друго е въпрос на вашето въображение - надуваеми кресла, възглавнички, хамаци, свещи в двора и, разбира се, пуканки. Децата ви няма да искат да пропуснат вечер без гледане на филми в градината.

Барбекюто хората събира

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Преди години ни беше странно, ако някой ни покани на барбекю в двора. Виждаше ни се много американско, а сега почти няма градина на къща или беседка пред блока, които да не са снабдена с това важно съоръжение, около което хората обичат да се събират често, да похапват и да пийват бира в топлите летни вечери. За да стане това удоволствие реалност, ви трябва просто едно барбекю. За щастие на пазара в момента има изобилие от такива уреди - газови, на въглища, подвижни, малки, големи и т.н. Изборът е ваш. Цялото ви семейство ще се радва да сте заедно в градината всяка вечер и да похапвате пресни вкусотийки, изпечени на барбекюто. Това е и времето, в което дните са дълги, вечерите са топли и децата ви могат да играят до късно, докато вие си бъбрите с приятели и съседи, които сте поканили на гости. Нищо чудно точно в тези вечери да се върнете назад във времето, когато и вие сте били малки и сте се събирали с приятели край огъня, потъвайки в сладки приказки.

Студени напитки за горещото лято

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

След като обзаведете двора си с домашно кино и барбекю, някак логично изниква въпросът "А къде ще държим бирата?". Не е приятно да седнете да гледате филм или да се съберете с приятели и да трябва на всеки 10-15 минути (а може и по-често) да прекъсвате заниманията си, за да влезете в къщата си или пък да се качвате до апартамента си, за да донесете студени напитки от хладилника. Много по-лесно и приятно би било да се снабдите с една не много голяма хладилна витрина, хладилна чанта (нещо като мини-бар), която да зареждате с напитки за вечерта - вино, бира, вода и да не се налага да тичате навътре-навън, когато на някой му се прииска да пийне нещо студено. Ако си вземете хладилна чанта, после ще можете да я използвате и когато ходите на пикник, на море с децата, на риболов.

Разбира се, можете да добавите и много други идеи към превръщането на вашия дом или по-скоро двора към него в прекрасно място за забавления. Малчуганите ви със сигурност биха се зарадвали на машина за пуканки, машина за лимонада и какво ли още не. Но, ако домашното кино, барбекюто, хладилната витрина за градина и всичко, което ви трябва за прекрасните ви летни вечери у дома на открито, не могат да чакат, вземете А1 Кредитна карта.