Има една вечер в годината, в която всички вярваме, че стават чудеса. Добре, де, може би не съвсем всички - големи сме, пораснали и сме наясно, че чудесата трябва да си ги организираме сами! Но защо пък точно в тази една единствена магична вечер в годината да не сме съвсем възрастни, да не сме съвсем организирани, последователни и отговорни?! И защо да не си помечтаем ей така, с цяла душа, на едро - така, както мечтаехме за невъзможни неща, когато бяхме деца?!

Ако най-неочаквано, изведнъж и от нищото получите възможност да изпълните някакви все отлагани свои желания, какво бихте поискали? Като оставим настрана здравето, щастието и любовта, които не се купуват с пари, кои са нещата, които толкова много сте искали да имате, а бюджетът все не ви е достигал? И какво е това, което първо бихте си позволили, ако в някакъв момент проблемът "пари" не съществува?

Този празен ред отгоре е, за да ви оставим малко време да помечтаете и да си формулирате желанията. А ако ви идва твърде изненадващо и ви трябва вдъхновение и идеи, охотно споделяме с вас един примерен списък с хубави коледни подаръци, които могат спокойно да ви се случат тази година около Сбъдни вечер. При това без никакви усилия и с много малко активност от ваша страна. Толкова, колкото да си осигурите сигурни и достатъчни средства накуп, които да можете да върнете в посочен от вас срок на предварително ясни вноски и според предварително приет удобен за вас план. Потребителските кредити на Райфайзенбанк дават гъвкави решения за всякакви възможности и суми. Всъщност възможностите са наистина много, но за това след малко, тъй като мечтите винаги трябва да са с предимство.

Десет коледни желания за възрастни

Да релаксирам като никога досега

Сигурни сме, че няма човек, който да не си мечтае за бял, ситен пясък и синьо и топло море, за плаж с палми, усмихнати хора, които са готови да те глезят, приказни пейзажи и много слънце. Защо най-после да не отидете на една екскурзия на Малдивите, на остров Мавриций или до Занзибар? Отделете си около три хиляди лева на човек и се оставете в ръцете на някоя от престижните туристически агенции. После просто посочете дата, съберете багажа и безпощадно пращайте снимки от плажа на цялата си рода и приятели!

Снимка: Shutterstock

Да пътешествам

Хайде, къде ви се ходи? Какво ще кажете за Виетнам и Камбоджа, за сафари в Южна Африка, за Бали или пък Индия с водач на български език? Имаме и още по-интересно предложение - да направите пътешествие с Транссибирската железница! Става дума за истинско влаково приключение, което ще ви преведе през почти цяла Азия, за да ви разходи от Русия, Сибир, та чак до Китай! Пътуването ще е като в стар филм - с красив, луксозен ретро влак, през чиито прозорци ще ви се откриват невероятни гледки, а малките спирки по гарите ще ви запознават с живот, за който дори не сте подозирали! Трябват ви точно 7604 лв. на човек, които спокойно можете да си подсигурите с потребителски кредит на Райфайзенбанк.

Да плавам

Все още сме на вълна приключения за духа, така че в нашия списък с коледни сбъднати желания влизат и луксозните круизи с лайнери. Винаги можете да се спрете на едно средиземноморско обикаляне по вода, но пък нека помечтаем по-смело и отплаваме например за Нова Зеландия и Австралия или пък Азия и Япония. За един такъв смел план са ви необходими между 1500 и 3000 лв на човек в зависимост от дестинацията, дните на плаване и настаняването, което си изберете.

Снимка: Shutterstock

Да инвестирам в себе си

Много добра идея! Нито един лев не е похарчен напразно, ако е вложен в обучение и квалификация. Може би точно сега е моментът да инвестирате в магистърска или докторска програма в някой университет или пък се запишете на тримесечен курс по италиански език и култура, обучение за сомелиери във Франция или курс по съвременно изкуство в Щатите. Всички те са скъпо удоволствие, което едва ли можете да си позволите, без да огънете бюджета си, освен ако не се възползвате от индивидуалния подход на кредитирането в Райфайзенбанк.

Да подобря месечните си разходи

Имаме конкретна идея - да инвестирате например в мобилна автономна фотоволтаична система! Първоначално са необходими между 1800 и 6000 лв. за закупуването на соларните панели и съпътстващата екипировка, но после завинаги ставате независими от компаниите, които доставят електричество и повече никога не плащате сметки за ток! Ако имате къща, можете да вложите средства и в намирането на независим водоизточник. Нали си представяте какво е удовлетворението оттук нататък да не трябва да плащаш за ток и вода на когото и да било?!

Да си имам кино у дома

Това е идея за домошари, които обичат да им се случват интересни неща, докато удобно седят във фотьойлите си и се радват на домашно спокойствие. Предлагаме ви вместо да ходите на кино, да инсталирате киното в хола си, като си купите супермодерна система за домашно кино. Най-добрите струват около 2000 лв., а удоволствието от звука и картината са несравними!

Снимка: Shutterstock

Да си купя нещо полезно

Като градски чеда ние бихме заложили на някое компактно, евтино за поддържане и лесно за обслужване съвременно превозно средство. Например Airwheel X3S (989 лв.) или SEGWAY MINI PLUS (1999 лв.), с които можеш да се придвижваш бързо и без усложнения из града, при това със скорост между 10 до 20 км/ч. Предимствата са още, че не се уморяваш, не ти трябва място за паркиране, понеже спокойно си прибираш возилото под мишница, зареждането е с ток, а сигурността е гарантирана, понеже така или иначе се движиш по тротоара.

Да притежавам произведение на изкуството

Без значение дали сте ценители или не, да вложите в качествено произведение на изкуството винаги е добра идея.Дали ще се спрете на някой от старите майстори, ще заложите на някои от съвременните известни творци или пък ще подкрепите току що стартиращ кариерата си художник, вие ще подхраните духа си и ще оставите за поколенията след вас малка, но важна доза култура.

Да направя ремонт

Домът е място, където трябва да се чувстваме най-добре. Може би отлагате пребоядисване, смяна на дограмата или пък освежаване на банята за някакво неясно бъдеще време. Може би всяка година си обещавате най-после да съберете пари, за да се погрижите за "вкъщи" и както става обикновено, все се намира някаква финансова дупка, която трябва да се запълни. Е, предприемете нещо конкретно и разумно - действайте като съвременни хора и вложете в домашен уют!

Снимка: Shutterstock

Да си обновя техниката

Лаптопът ви е почти на десет години, от време на време прегрява, зарежда изнервящо бавно интернет страниците и клавишът със запетайката не работи. Отдавна искате да си имате професионален фотоапарат или камера, да смените климатика с по-енергоспестяващ и безшумен или да сложите видеонаблюдение у дома. Изберете най-подходящите за вас оферти, като този път не се притеснявате за финансовото вложение.

Стратегия за сбъдване

Дойде моментът, в който ще ви помогнем реално да сбъднете тези свои желания. Всъщност ще ви помогне Райфайзенбанк със своите потребителски кредити. Сега да допълним, че освен преференциалния лихвен процент при превод на работната заплата, банката ви дава възможност да осигурите спокойно изплащане на вноските чрез пакет Живот плюс. За какъвто и кредит да кандидатствате, той ще е съобразен изключително с вашите лични нужди и възможности. Ценообразуването също е повече от прозрачно - референтният лихвен процент плюс фиксирана надбавка. А най-удобното е, че сами можете да предвидите параметрите на своя кредит, месечните си вноски и периода на връщане на сумата, чрез кредитния калкулатор на официалната страница на Райфайзенбанк. Оттам нататък да сбъднете мечтите си е въпрос просто на организация!