Отдавна у нас битуват митове като този, че къщата с красиви двор и градина е привилегия само за богатите, или че ако човек притежава добре поддържана и чиста кола, значи е вманиачен в това да прекарва времето си в нейната поддръжка.

Истината обаче е, че богати са тези, които разпределят ресурсите си рационално и търсят многофункционалност във всяка своя придобивка. А за да поддържа човек автомобила си чист, вече дори не е нужно да изразходва пари за автомивки, за вода, още по-малко - време.

Все повече хора, било по-лесно или не чак толкова, се сдобиват с къща, с намерението да я превърнат в свой остров на спокойствието от забързаното ежедневие. Не всеки обаче се оказва подготвен за грижите, които иска един дом с двор и градина. Мръсотията във фугите на грапавите фасадни повърхности, например, може да е особено упорита, а почистването на дървени мебели или огради, цели дървени фасади, облицовки и пътеки - истинско предизвикателство. 

karchershop.bg

Отделно от това инфраструктурата у нас, по която има още доста какво да се желае, поставя пред трудности всеки, който иска да стигне от вкъщи до работата си с автомобил, без да изглежда сякаш е бил на рафтинг. Виждаме и в какво изпитание за оцеляващи се превръщат улиците след няколко капки дъжд. При почистването на превозни средства обаче не става въпрос само за подобряване на външния им вид. Редовното отстраняване на мръсотия, като цветен прашец, остатъци от насекоми, пътна сол и др., е основата за грижа, която поддържа стойността на автомобила. 

Това налага гъвкавост, за която, за щастие, е помислил експертът в почистването - Керхер.

Разбирайки желанието на клиентите си да направят вложение веднъж, с което да спестят от автомивки, фирми за почистване и поддържане на двора и др., те предлагат водоструйки, които са безкомпромисни в казуси като описаните по-горе. За конкретните модели ще разкажем повече след малко. Нека обаче погледнем първо към новата дюза eco!Booster, която е първенец в пестенето на вода, енергия и време и е подходяща за повърхности, които не може да почистите по друг начин.

Тя е с широка и равномерна струя под високо налягане, а повишената ефективност се осигурява от възникващия воден поток под високо налягане, който се направлява от въздушна завеса. Удобството за потребителя е взето под внимание, като аксесоарът от две части се състои от струйник със стандартна плоскоструйна дюза, която е свързана към пистолета за високо налягане и се използва за отстраняване на упорити замърсявания. Широката приставка eco!Booster се монтира на струйника, а след употреба може лесно да се свали с помощта на бутоните за отключване отстрани и да се прибере.

Сдобивайки се с нея, човек бързо установява, че ефикасното и цялостно почистване на деликатни повърхности никога не е било толкова лесно, бързо и икономично. И като говорим за спестяване на тези ценни ресурси, то е значително - с 50% по-висока производителност на почистване и същата консумация на ресурси, както и 50% по-висока водна и енергийна ефективност в сравнение с дюза с плоска струя.

karchershop.bg

Това прави почистването цялостно, бързо, без усилие и с УАУ ефект, като в същото време, както отбелязахме, спестява значително време, вода и енергия. Как става това? Благодарение на много равномерното почистване, мръсотията се отстранява наистина ефективно дори при деликатни материали, като боядисани повърхности или дърво. Способността да почиства и деликатни повърхности мощно и ефикасно на практика прави eco!Booster универсален, а размерите на приставката, включително струйника, са 615x108x51 мм.

Всъщност eco!Booster поставя нови стандарти при почистването на деликатни повърхности - равномерно и ефективно премахва мръсотията върху много по-широка площ, отколкото плоската струя. Дюзата позволява почистване на една и съща зона със същата водоструйка, но тъй като става за много по-малко време, ви пести енергия и вода, което я прави супер икономична. 

С нея бързо и без усилие ще отстраните не само фин прах и частици сажди, но и органичен растеж и лишеи от мъх по повърхностите било в двора или по автомобила. 

karchershop.bg

С 50% по-висока ефективност за единица площ в сравнение с конвенционалната дюза с плоска струя, мощният eco!Booster спестява време, ресурси и пари, където и да се използва. Повтаряме това, защото сме наясно, че звучи твърде добре, за да е истина. Тоест, ефективността не е за сметка на икономичността. 

За силно замърсени площи може просто да премахнете приставката, за да се почистят отделни зони. А къде да използвате eco!Booster? Тя се предлага за много от сериите водоструйки на Керхер за лична и професионална употреба. 

eco!Booster 130, например, е подходящ за всички водоструйки Kärcher от клас 4, eco!Booster 145 е приложим за водоструйките модели от клас 5, а eco!Booster 180 - за всички от клас 7. Ако човек притежава една от тях в дома си, ще спести много от автомивки, фирми за почистване, но най-вече време.

karchershop.bg

Коя от дюзите и машините за почистване под налягане ще изберете, зависи от нуждите на вашето семейство. А сега малко повече и за самите водоструйки

Клас 7 са, условно казано, подходящи за експерти, а основните им характеристики са:

  • Отстраняване на упоритите замърсявания
  • Ефективност на почистване 60 m² на час
  • Висококачествена, мощна алуминиева помпа
  • Мотор с водно охлаждане за изключителна издръжливост и дълъг експлоатационен живот 

В този клас са моделите K7 Premium Power Home - с макара за маркуч и Home Kit за упоритите  замърсявания по пътеки, плувни басейни, велосипеди или големи автомобили; K7 Premium Power - за допълнителна мощност с макара за маркуч, идеална за честа употреба и за справяне със значителни нива на замърсяване и струйник Vario Power, чиято настройката на налягане може да се регулира само с едно завъртане на ръката, както и с ротационна дюза (това важи и за първата водоструйка); K7 Power Home - също подходяща за честа употреба и за справяне със значително замърсяване по пътеки, велосипеди или големи автомобили, K7 WCM - с ефективност, която няма равна на себе си, за почистване на пътеки, тераси, градинско оборудване и превозни средства. 

Клас 5 пък са за взискателните. Също са подходящи за отстраняване на упорити замърсявания и с мотор с водно охлаждане за изключителна издръжливост. Отличават се и с:

  • Ефективност на почистване 40 m² на час
  • Здрава помпа с алуминиеви компоненти

В тази категория може да избирате между K 5 Power Control, която дава възможност за свързване с приложението Kärcher Home & Garden, с G 160 Q Power Control пистолет за високо налягане, Vario Power струйник и системата на Kärcher Plug 'n' Clean, K 5 Power Control Car & Home - с посочените възможности на K 5 Power Control плюс комплект аксесоари, К 5  - за редовно почистване на умерено замърсени коли, пътеки и други повърхности около дома, K 5 WCM - също за мръсотията по пътеки, тераси и превозни средства. Последните две са и най-бюджетните от този клас, което обаче не е за сметка на ефективността. 

karchershop.bg

Водоструйките за напреднали от Клас 4 също са с мотор с водно охлаждане, което прави издръжливостта им изключителна, и се отличават с:

  • Отстраняване на умерени замърсявания
  • Ефективност на почистване 30 m² на час

В този клас ще намерите K 4 Power Control и K 4 Power Control Car & Stairs с опция за свързване с приложението Kärcher Home & Garden и с G 160 Q Power Control пистолет за високо налягане и специален струйник, а с втората върви и допълнителен пакет аксесоари Car & Stairs Kit, K 4 Classic - лесна за транспортиране и прибиране, с телескопична дръжка, подходяща за редовна употреба при умерено замърсяване, K 4 Classic Car - машина за миене под налягане, подходяща за редовна употреба при умерено замърсяване с включен комплект за кола, K 4 WCM - за мощно почистване, перфектна за умерени замърсявания по превозни средства, градински огради или велосипеди.

Фунцкионалността на сайта позволява да сравните лесно водоструйките, така че да изберете най-подходящата за вас спрямо цена и характеристики. Всички те са компактни и се съхраняват лесно. С възможността да добавите и новата дюза eco!Booster си осигурявате повече време за семейството и любимите занимания, а лесният начин на употреба ги превръща в любимата "играчка".

С подкрепата на: Kärcher