В края на лятото през 2011 г., след като заслужи мястото си сред най-големите холивудски звезди, благодарение на участието си в "Здрач", и преди да се раздели окончателно с колегата си от сагата Робърт Патинсън, Кристен Стюарт закупи къща, намираща се в затворена общност в Малибу. Тогава актрисата плати за жилището 4.5 млн. щатски долара, но наскоро тя отново го пусна в продажба, като този път цената му възлиза на 9.5 млн. долара.

Сградата, простираща се на 538 квадратни метра, чиято архитектура напомня за класическите спасителни постове по крайбрежието на Южна Калифорния, се издига на висок хълм и предлага спираща дъха гледка към Тихия океан.

Вижте снимки >>

Жилищната част заема второто и третото ниво, тъй като първото всъщност е гараж с две паркоместа, в който се помещават и множество дъски за сърф. Пространството обаче е напълно достатъчно, защото домът разполага с общо 5 спални и 4 бани, а външните стени на повечето помещения са стъклени, за да разкриват прекрасната панорама отвън. Разбира се, част от тях са матирани, което ще рече, че допускат дневната светлина, но пречат на любопитните съседи да видят какво се случва вътре. За всеки случай обаче има бели щори и пердета.

В основата на целия интериор е заложен плажния стил, затова из различните стаи могат да бъдат забелязани винтидж дърски за сърф, порцеланови фигури на русалки, корабчета, картини на пеликани, котви или елементи с моряшко райе в синьо и бяло.

Кухнята е от масивно дърво с каменни плотове и разполага с обичайния набор от уреди от неръждаема стомана, трапезарията, която е точно до нея, е просторна, а сред удобствата на дома влиза и винарска изба с климатичен контрол. Големите тераси са чудесно място за хората, които имат нужда да поработят върху своя тен, ако не искат да слизат до плажа, до който директно се стига по стълбите от двора.

По-голямата част от меката мебел в жилището е от с кожена тапицерия в различни цветове - от кафяво до синьо, докато масите, подобно на кухнята и шкафовете в една от баните, са изработени от чисто дърво.